ΑρχικήSecurityΤο Σχολικό Συμβούλιο του Τορόντο χτυπήθηκε από επίθεση ransomware

Το Σχολικό Συμβούλιο του Τορόντο χτυπήθηκε από επίθεση ransomware

Το Σχολικό Συμβούλιο της Περιφέρειας του Τορόντο (TDSB), προειδοποιεί ότι υπέστη επίθεση ransomware στο περιβάλλον δοκιμών λογισμικού του και τώρα ερευνά εάν εκτέθηκαν προσωπικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Το Ransomware κατέστρεψε σχολεία και πόλεις τον Μάιο

Σχολικό Συμβούλιο Τορόντο ransomware

Το Σχολικό Συμβούλιο του Τορόντο, είναι το μεγαλύτερο σχολικό συμβούλιο του Καναδά και το τέταρτο μεγαλύτερο στη Βόρεια Αμερική, υπεύθυνο για τη διοίκηση και τη διαχείριση 473 δημοτικών, 110 δευτεροβάθμιων και πέντε σχολείων εκπαίδευσης ενηλίκων. Ο οργανισμός λειτουργεί με ετήσιο προϋπολογισμό περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε χθες στον ιστότοπο του σχολικού συμβουλίου του Τορόντο, ειδοποιεί τους γονείς, τους κηδεμόνες και τους φροντιστές για μια επίθεση ransomware που μπορεί να έχει αποκαλύψει ευαίσθητες πληροφορίες.

Το TDSB πρόσφατα αντιλήφθηκε ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο τρίτο μέρος απέκτησε πρόσβαση στο περιβάλλον δοκιμών τεχνολογίας, το οποίο είναι ένα ξεχωριστό περιβάλλον που χρησιμοποιείται από τις Υπηρεσίες πληροφορικής του TDSB για να δοκιμάζει προγράμματα πριν εκτελεστούν ζωντανά σε συστήματα“, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το TDSB λέει ότι όλα τα συστήματά του είναι λειτουργικά και καμία από τις λειτουργίες τους δεν διακόπτεται, υποδεικνύοντας ότι ήταν σε θέση να περιορίσουν την επίθεση στο περιβάλλον δοκιμών.

Δείτε ακόμα: Ηνωμένο Βασίλειο: Έκλεισε σχολείο λόγω κυβερνοεπίθεσης

Ο οργανισμός έχει ειδοποιήσει την Αστυνομική Υπηρεσία του Τορόντο και τον Επίτροπο Πληροφοριών και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Οντάριο και συνεργάζεται με τρίτους εμπειρογνώμονες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να προσδιορίσει το εύρος του περιστατικού.

επίθεση ransomware

Το TDSB εξυπηρετεί περίπου 247.000 φοιτητές και απασχολεί 40.000 μέλη προσωπικό, επομένως αυτό το περιστατικό θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικό αριθμό ατόμων.

Το Σχολικό Συμβούλιο της Περιφέρειας του Τορόντο υποσχέθηκε να ειδοποιήσει τα επηρεαζόμενα άτομα εάν η συνεχιζόμενη έρευνα προσδιορίσει ότι έχει σημειωθεί παραβίαση δεδομένων από την επίθεση ransomware, αλλά προς το παρόν, επέλεξε να μην κοινοποιήσει πάρα πολλές πληροφορίες.

Τα άτομα που ενδέχεται να επηρεαστούν και αναζητούν απαντήσεις καλούνται να επικοινωνήσουν με τον οργανισμό στο ‘cyberincident@tdsb.on.ca‘.

Μέχρι στιγμής, καμία από τις μεγάλες ομάδες ransomware δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο TDSB.

Δείτε επίσης: Τα σχολεία Center Line θύμα επίθεσης ransomware

Μια επίθεση ransomware, όπως αυτή στο Σχολικό Συμβούλιο του Τορόρντο, μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για άτομα και οργανισμούς. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας επίθεσης, κακόβουλο λογισμικό κρυπτογραφεί τα δεδομένα του θύματος, καθιστώντας τα απρόσιτα έως ότου καταβληθούν λύτρα στους εισβολείς. Αυτοί οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου απαιτούν συχνά πληρωμές σε κρυπτονομίσματα, καθιστώντας δύσκολο τον εντοπισμό των συναλλαγών. Το ransomware μπορεί να εξαπλωθεί μέσω email ηλεκτρονικού ψαρέματος, κακόβουλων λήψεων ή εκμεταλλευόμενων τρωτών σημείων λογισμικού, επηρεάζοντας τόσο τις μικρές επιχειρήσεις όσο και τις μεγάλες εταιρείες. Το οικονομικό κόστος, η απώλεια κρίσιμων δεδομένων και η διακοπή των λειτουργιών μπορεί να είναι σοβαρά, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας και τακτικά αντίγραφα ασφαλείας δεδομένων.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS