ΑρχικήUpdatesΟ Elon Musk εργάζεται στο «Tesla Master Plan Part 4»

Ο Elon Musk εργάζεται στο «Tesla Master Plan Part 4»

Ο Elon Musk ανακοινώνει ότι εργάζεται στο «Tesla Master Plan Part 4» – ένα νέο κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη στρατηγική που ξεκίνησε πριν από χρόνια.

Tesla Master Plan

Τα πρώτα δύο μέρη του «γενικού σχεδίου» του Musk για την Tesla έχουν καταστεί θεμελιώδη για την εταιρεία, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό την πορεία προς την επιτυχία της. Η Tesla έχει καταφέρει να επιτύχει τους περισσότερους στόχους που περιγράφονται σε αυτά τα δύο αρχικά σχέδια.

Διαβάστε περισσότερα: Η Tesla έχει επανεκκινήσει πλήρως την προσπάθεια προσλήψεων

Πέρυσι, ο Elon Musk παρουσίασε το “Master Plan Part 3” μέσω μιας παρουσίασης. Το τρίτο μέρος διαφοροποιήθηκε σημαντικά από τα προηγούμενα δύο. Δεν εστίασε σε συγκεκριμένο οδικό χάρτη για προϊόντα, αλλά στο πώς μπορούμε να μεταβούμε σε μια βιώσιμη οικονομία μέσω ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Στις 2 Αυγούστου 2006, ο Musk δημοσίευσε μια ανάρτηση με τίτλο «Το μυστικό γενικό σχέδιο της Tesla Motors (μεταξύ μας)». Αυτή η ανάρτηση είναι σημαντική και καταλήγει σε μια σύνοψη της βασικής αρχής σε τέσσερα βήματα:

  1. Κατασκευάστε σπορ αυτοκίνητο.
  2. Χρησιμοποιήστε τα έσοδα για να φτιάξετε ένα οικονομικό αυτοκίνητο.
  3. Χρησιμοποιήστε τα έσοδα για να φτιάξετε ένα ακόμα πιο προσιτό αυτοκίνητο.
  4. Παράλληλα, προσφέρετε και επιλογές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μηδενικές εκπομπές.

Αν και η διαδικασία δεν ήταν εύκολη, η Tesla τελικά πέτυχε τους στόχους της με το Roadster, το Model S και στη συνέχεια το Model 3.

Το 2016, ο Elon Musk παρουσίασε το «Tesla Master Plan Part 2» καθώς η Tesla παρέδιδε το Model 3 και εξαγόραζε τη Solar City, ολοκληρώνοντας τα δύο τελευταία βήματα του αρχικού σχεδίου.

Στο Μέρος 2, ο Musk τόνισε την ενσωμάτωση αποθήκευσης ενέργειας με την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών υπό το νέο τμήμα «Tesla Energy», ανακοινώνοντας και τη δημιουργία ηλιακής στέγης. Το αναθεωρημένο σχέδιο επικεντρώθηκε επίσης στις δυνατότητες self-driving, που έγιναν προτεραιότητα για την Tesla.

Ο Musk συνοψίζει το Master Plan Μέρος 2 ως εξής:

Διαβάστε ακόμη: Elon Musk: Απειλεί να απαγορεύσει συσκευές Apple στις εταιρείες του λόγω OpenAI

  1. Δημιουργία εκπληκτικής ηλιακής στέγης με άψογα ενσωματωμένη αποθήκευση μπαταρίας.
  2. Επέκταση της σειράς προϊόντων ηλεκτρικών οχημάτων για να καλύψει όλα τα μεγάλα τμήματα.
  3. Ανάπτυξη ικανότητας self-driving που είναι 10 φορές πιο ασφαλής από την χειροκίνητη.
  4. Δυνατότητα του αυτοκινήτου σας να βγάζει χρήματα για εσάς όταν δεν το χρησιμοποιείτε.

Μεταξύ των άλλων τμημάτων που αναφέρονται στο σχέδιο, ο Musk ανέφερε ένα «νέο είδος pickup», το οποίο εξελίχθηκε στο Cybertruck, ένα συμπαγές SUV, το Model Y, ένα φορτηγό βαρέως τύπου, το Tesla Semi, και τέλος «αστικές μεταφορές υψηλού αριθμού επιβατών».

Όλα τα οχήματα που ανακοινώθηκαν στο σχέδιο αποκαλύφθηκαν και τα περισσότερα είναι στην παραγωγή, εκτός από τις αστικές μεταφορές υψηλού αριθμού επιβατών.

Νιώθω ότι τα γενικά σχέδια της Tesla έχουν χάσει την αξία τους τώρα που ο Elon έχει σαφώς μετατρέψει την εταιρεία σε μια δύναμη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το Μέρος 3 του πλάνου επικεντρωνόταν στην κλιμάκωση των αυτοκινητιστικών και ενεργειακών δραστηριοτήτων, ώστε να επιταχυνθεί η μετάβαση σε μια βιώσιμη οικονομία. Παρά ταύτα, τους τελευταίους μήνες, ο Elon έχει επ’ αόριστον αναβάλει την κυκλοφορία του Tesla των 25.000 δολαρίων, που αποτελούσε έναν κρίσιμο πυλώνα του 3ου μέρους του σχεδίου.

Tesla Master Plan

Με το Μέρος 3 και κάποιους στόχους του Μέρους 2 να μην έχουν ολοκληρωθεί, ίσως είναι λίγο νωρίς να μεταβούμε στο Μέρος 4, αλλά είμαστε αρκετά βέβαιοι, ότι θα αφορά το self-driving και τα ρομπότ.

Δείτε επίσης: Δύο Ρομπότ Optimus Εργάζονται Αυτόνομα στην Tesla

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS