ΑρχικήSecurityΟι hackers Hunt3r Kill3rs λένε ότι παραβίασαν τη Schneider Electric

Οι hackers Hunt3r Kill3rs λένε ότι παραβίασαν τη Schneider Electric

Οι hackers Hunt3r Kill3rs ισχυρίζονται ότι παραβίασαν τα συστήματα της Schneider Electric στη Γερμανία.

Schneider Electric hackers Hunt3r Kill3rs

Η ανακοίνωση έγινε μέσω μιας ανάρτησης στην πλατφόρμα X, από τον λογαριασμό MonThreat, ο οποίος ασχολείται με την παρακολούθηση απειλών και δραστηριοτήτων στον κυβερνοχώρο.

Παραβίαση της Schneider Electric στη Γερμανία

Αν ισχύουν οι ισχυρισμοί της ομάδας Hunt3r Kill3rs, η παραβίαση των συστημάτων της Schneider Electric, μπορεί να οδήγησε στην παραβίαση σημαντικών δεδομένων και υποδομών.

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ηγέτης στη διαχείριση ενέργειας και τον αυτοματισμό, έχει ισχυρή παρουσία στη Γερμανία, καθιστώντας αυτή την παραβίαση ιδιαίτερα ανησυχητική τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για τους πελάτες της.

Δείτε επίσης: Η παραβίαση των New York Times επηρεάζει ελεύθερους επαγγελματίες

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε αν και πότε έγινε η παραβίαση, ούτε τις πιθανές επιπτώσεις της. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη εκδώσει επίσημη δήλωση. Ωστόσο, αν οι ισχυρισμοί των hackers Hunt3r Kill3rs είναι αληθείς, οι ειδικοί προτείνουν ότι η παραβίαση θα μπορούσε να έχει εκτεταμένες επιπτώσεις, λόγω του ρόλου της Schneider Electric στη διαχείριση κρίσιμων υποδομών.

Οι ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχουν εκφράσει ανησυχίες, υπογραμμίζοντας την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των τεχνικών των ομάδων κυβερνοεγκληματιών όπως η Hunt3r Kill3rs.

«Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας, ειδικά για εταιρείες που εμπλέκονται σε υποδομές ζωτικής σημασίας», δήλωσε η Δρ Laura Stein, αναλύτρια κυβερνοασφάλειας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας του Βερολίνου. «Οι πιθανές συνέπειες από τέτοιες παραβιάσεις μπορεί να είναι καταστροφικές, επηρεάζοντας όχι μόνο την εταιρεία αλλά και την ευρύτερη οικονομία και τη δημόσια ασφάλεια».

Δείτε επίσης: Panera Bread: Προειδοποιεί για παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Ως απάντηση στους ισχυρισμούς περί παραβίασης, οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν μια ολοκληρωμένη αναθεώρηση των πρωτοκόλλων κυβερνοασφάλειας για εταιρείες που εμπλέκονται σε κρίσιμες υποδομές.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) έχει ειδοποιηθεί και συνεργάζεται με τη Schneider Electric για να αξιολογήσει την έκταση της παραβίασης και να μετριάσει τυχόν πιθανές ζημιές.

Προστασία κρίσιμων υποδομών

Ευτυχώς, υπάρχουν κάποιες μέθοδοι αντιμετώπισης των επιθέσεων. Πρώτα απ’ όλα, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούνται λογισμικά antivirus και προγράμματα ασφαλείας.

Οι hackers Hunt3r Kill3rs λένε ότι παραβίασαν τη Schneider Electric

Επιπλέον, η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων και αρχείων μπορεί να αποτρέψει την απώλεια πληροφοριών σε περίπτωση επίθεσης.

Δείτε επίσης: Truist Bank: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει υπαλλήλους

Η εκπαίδευση των χρηστών σχετικά με την αναγνώριση και την αποφυγή ύποπτων email και συνδέσμων είναι επίσης μια αποτελεσματική μέθοδος για την πρόληψη της εγκατάστασης malware.

Η ενημέρωση των συστημάτων και των εφαρμογών είναι, επίσης, απαραίτητη για τη διόρθωση κενών ασφαλείας, που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι hackers.

Τέλος, η συνεργασία με ειδικούς στην ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων είναι σημαντική για την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας.

Πηγή: gbhackers.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS