ΑρχικήUpdatesYouTube: Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέτουν σημειώσεις στα βίντεο

YouTube: Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέτουν σημειώσεις στα βίντεο

Το YouTube δοκιμάζει ένα νέο εργαλείο, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν σημειώσεις με βάση τα συμφραζόμενα σε βίντεο που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα.

Youtube Notes

Σε ένα blog post, το YouTube εξηγεί ότι αυτή η δυνατότητα, οι Σημειώσεις (Notes), επιτρέπει στους χρήστες να προσθέτουν πληροφορίες που διευκρινίζουν τα περιεχόμενα ενός βίντεο.

Διαβάστε σχετικά: Η εφαρμογή Notes του iPhone είναι ένα μυστικό όπλο για ιδιωτικές συνομιλίες

Παραδείγματα μπορεί να περιλαμβάνουν περιπτώσεις όπου κάποιος χρησιμοποιεί παλαιότερα πλάνα για να παρουσιάσει κάτι ως τρέχον γεγονός, αν ένα βίντεο είναι στην πραγματικότητα παρωδία, ή αν ένα προϊόν που αναφέρεται έχει ήδη ενημερωθεί.

Οι Σημειώσεις θα εμφανίζονται σε ένα βίντεο “εάν κριθούν γενικά χρήσιμες”, όπως αναφέρει το YouTube. Στην εικόνα που ακολουθεί, η Σημείωση θα εμφανίζεται σε ένα μικρό αναδυόμενο πλαίσιο κάτω από τις προβολές και την ημερομηνία μεταφόρτωσης του βίντεο. Οι θεατές ενός βίντεο με Σημείωση θα ερωτώνται αν τη βρήκαν χρήσιμη, κάπως χρήσιμη ή μη χρήσιμη, και θα τους ζητείται να εξηγήσουν τον λόγο.

Διαβάστε επίσης: YouTube: Εισάγει Δυνατότητα Επιλογής Thumbnail από creators

“Ένας bridging-based αλγόριθμος βοηθά στον εντοπισμό σημειώσεων που είναι χρήσιμες σε ένα ευρύ κοινό,” εξηγεί το YouTube στο blog post του. “Αν πολλοί χρήστες που έχουν διαφορετικές αξιολογήσεις σημειώσεων στο παρελθόν τώρα αξιολογούν την ίδια Σημείωση ως χρήσιμη, το σύστημά μας είναι πιο πιθανό να εμφανίσει αυτή τη Σημείωση κάτω από ένα βίντεο. Αυτά τα συστήματα θα βελτιώνονται συνεχώς καθώς περισσότερες Σημειώσεις γράφονται και αξιολογούνται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.”

Το YouTube Notes θυμίζει πολύ τη λειτουργία Community Notes του X/Twitter, όπου οι χρήστες αναλαμβάνουν το ρόλο εξωτερικών συνεργατών για να επιβεβαιώνουν την ακρίβεια των αναρτήσεων. Όπως και το X/Twitter, το YouTube αναφέρει ότι το πιλοτικό πρόγραμμα περιορίζεται σε ορισμένους «eligible contributors» που θα προσκληθούν μέσω email ή ειδοποίησης του Creator Studio για να δοκιμάσουν τη λειτουργία.

Δείτε περισσότερα: Το YouTube Music ετοιμάζει λειτουργία για να ψηφίζετε υπέρ των playlist

Αυτό αποτελεί μέρος της αυξανόμενης λίστας προϊόντων του YouTube, σχεδιασμένων να παρέχουν επιπλέον πλαίσιο για τα βίντεο που ανεβαίνουν. Άλλα προϊόντα περιλαμβάνουν την προσθήκη πληροφοριών σχετικά με τα εμβόλια COVID-19 στους πίνακες πληροφοριών και νέους κανόνες που απαιτούν από τους δημιουργούς να δηλώνουν εάν το βίντεό τους έχει δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

youtube notes

Δείτε ακόμη: Το YouTube αυστηροποιεί την πολιτική για τα βίντεο με όπλα

Το πιλοτικό πρόγραμμα YouTube Notes είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά για επιλεγμένους χρήστες του YouTube που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πηγή: ign

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS