ΑρχικήSecurityΟι ιδιοκτήτες της Empire Market κατηγορούνται για συναλλαγές Dark Web

Οι ιδιοκτήτες της Empire Market κατηγορούνται για συναλλαγές Dark Web

Δύο άνδρες κατηγορήθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σικάγο για τη λειτουργία της «Empire Market», μιας σκοτεινής διαδικτυακής αγοράς που διαχειρίστηκε πάνω από 430 εκατομμύρια δολάρια σε παράνομες συναλλαγές μεταξύ Φεβρουαρίου 2018 και Αυγούστου 2020.

Δείτε επίσης: Το Grandoreiro trojan στοχεύει ξανά τη Βραζιλία – Το Πακιστάν δέχεται smishing επιθέσεις

Empire Market

Η Empire Market ήταν μια δημοφιλής αγορά του dark web, που πουλούσε παράνομα ναρκωτικά, ουσίες, κοσμήματα, αριθμούς πιστωτικών καρτών, λογαριασμούς πλαστών χρημάτων, κακόβουλο λογισμικό και άλλα παράνομα αγαθά, προσφέροντας επιλογές πληρωμής, όπως Monero, Litecoin και Bitcoin.

Η αγορά έκλεισε απότομα το 2020 εν μέσω επίμονων κυμάτων DDoS που βασίζονταν σε εκβιασμούς, χωρίς να δίνει στους χρήστες της χρόνο να πραγματοποιήσουν αναλήψεις από τη μεσεγγύηση του λογαριασμού τους, προκαλώντας ισχυρισμούς για απάτη εξόδου.

Κατηγορίες εναντίον χειριστών

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που κυκλοφόρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης (DoJ) των ΗΠΑ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο Thomas Pavey (γνωστός και ως “Dopenugget“) και ο Raheim Hamilton (γνωστός και ως “Sydney” και “Zero Angel“) είχαν προηγουμένως εμπλακεί στην πώληση πλαστών νομισμάτων των ΗΠΑ στο AlphaBay πριν ξεκινήσει η Empire Market.

Μέσω της Empire, οι δυο τους διευκόλυναν πάνω από 4 εκατομμύρια συναλλαγές αξίας άνω των 430.000.000 δολαρίων, επιτρέποντας σε χιλιάδες χρήστες να πουλήσουν και να αγοράσουν κλεμμένα αντικείμενα, πιστωτικές κάρτες, ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη, κοκαΐνη, LSD και άλλα.

Δείτε ακόμα: Εγκληματίες δημιουργούν νέες σεξουαλικές εικόνες παιδιών μέσω AI – Αξιοποιούν προηγούμενο υλικό θυμάτων

Οι συναλλαγές αφορούσαν κρυπτονομίσματα σε συνδυασμό με υπηρεσίες πτωτικής τάσης για τη συσκότιση της πηγής και του προορισμού και την αποφυγή της επιβολής του νόμου.

Ο Pavey και ο Hamilton κρατούσαν τμήματα των συναλλαγών κρυπτονομισμάτων στην Empire Market και χρησιμοποίησαν τα κεφάλαια για να πληρώνουν την ομάδα συντονιστών της αγοράς.

Οι δύο χειριστές της Empire Market, αντιμετωπίζουν τώρα χρεώσεις για πέντε κατηγορίες, οι οποίες συνοψίζονται ως εξής:

Συνωμοσία για την πώληση πλαστών νομισμάτων των ΗΠΑ στο AlphaBay.
Συνωμοσία για τη διανομή ελεγχόμενων ουσιών μέσω της Empire Market.
Συνωμοσία για κατοχή συσκευών μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης.
Συνωμοσία για την πώληση πλαστών νομισμάτων στην Empire Market.
Συνωμοσία για ξέπλυμα χρήματος για απόκρυψη εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δεδομένης της φύσης και του αριθμού των κατηγοριών, εάν καταδικαστούν για όλες τις κατηγορίες, ο Pavey και ο Hamilton ενδέχεται να αντιμετωπίσουν ισόβια κάθειρξη, ιδίως λόγω των κατηγοριών για διακίνηση ναρκωτικών, που έχουν υποχρεωτική ελάχιστη ποινή 10 ετών.

Δείτε επίσης: Η INC Ransom ανέλαβε την κυβερνοεπίθεση στην ControlNET

Το Dark Web, αποτελεί ένα μέρος του διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω των συνηθισμένων μηχανών αναζήτησης όπως το Google. Αντίθετα, απαιτεί τη χρήση ειδικών λογισμικών όπως το Tor για να παραμείνει ανώνυμος και ασφαλής. Το Dark Web χρησιμοποιείται συχνά για ανώνυμες επικοινωνίες και συναλλαγές, αλλά είναι επίσης γνωστό για παράνομη δραστηριότητα, όπως την πώληση ναρκωτικών, όπλων και κλεμμένων δεδομένων μέσω παράνομων αγορών όπως η Empire Market. Παρά τους κινδύνους που ενέχει, το Dark Web προσφέρει επίσης καταφύγιο για δημοσιογράφους, ακτιβιστές και όσους επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι σε καταπιεστικά καθεστώτα.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS