ΑρχικήSecurityΔημαρχείο του Cleveland: Ακόμα κλειστό μετά την επίθεση ransomware

Δημαρχείο του Cleveland: Ακόμα κλειστό μετά την επίθεση ransomware

Το Δημαρχείο του Cleveland εξακολουθεί να παραμένει κλειστό και την Τρίτη για το κοινό λόγω της επίθεσης ransomware, ανέφεραν αξιωματούχοι της πόλης σε ανακοίνωσή τους.

Δείτε επίσης: Η πόλη του Cleveland έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης

Cleveland ransomware

Αξιωματούχοι του Cleveland επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι μια επίθεση ransomware ήταν η αιτία που έκλεισε το Δημαρχείο και το Erieview για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης εβδομάδας. Προηγουμένως, το θέμα αναφερόταν ως “κυβερνοπεριστατικό“.

Ευχαριστούμε το κοινό για την υπομονή και την κατανόησή του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου. Το Δημαρχείο παραμένει προσηλωμένο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ακεραιότητας των συστημάτων και των υπηρεσιών μας, καθώς συνεχίζουμε να ανακάμπτουμε από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο“, ανέφερε η πόλη σε δήλωση.

Η πόλη δήλωσε την Παρασκευή ότι η απειλή έχει εντοπιστεί και περιοριστεί, αλλά η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την περασμένη εβδομάδα, το Δημαρχείο του Cleveland έκλεισε τη Δευτέρα και την Τρίτη, άνοιξε ξανά την Τετάρτη και στη συνέχεια έκλεισε ξανά την Πέμπτη και την Παρασκευή αφού οι αξιωματούχοι αντιμετώπισαν «μερικές αναμενόμενες προκλήσεις» με τα συστήματά τους λόγω της επίθεσης ransomware.

Δείτε ακόμα: Συνελήφθη Ρώσος hacker για συνεργασία με τα ransomware Conti και LockBit

Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται είτε να καλέσουν το 311 για περισσότερες πληροφορίες είτε να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες στο μεταξύ.

Δημαρχείο Cleveland

Οι κάτοικοι που ζητούν πιστοποιητικά γέννησης ή θανάτου ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά εδώ ή μέσω του Υπουργείου Υγείας του Οχάιο. Για τους κατοίκους που προτιμούν να ζητήσουν ένα αντίγραφο αυτοπροσώπως, τα δημαρχεία της Πάρμα και του Λέικγουντ μπορούν να βοηθήσουν.

Οι αιτήσεις για ορισμένες άδειες είναι προσβάσιμες ηλεκτρονικά. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αιτήσεις Οικοδομικής και Οικιστικής Άδειας και Πιστοποιητικό Γνωστοποίησης.
  • Οδηγίες σχετικά με τη χρήση του Accela Citizen Access.
  • Πιστοποιητικά Υλικού.

Δείτε επίσης: Το Black Basta ransomware εκμεταλλευόταν Windows zero-day ευπάθεια

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, η προστασία από ransomware, όπως η επίθεση στο Δημαρχείο του Cleveland, είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Το Ransomware είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την πρόσβαση σε ένα σύστημα υπολογιστή έως ότου καταβληθεί ένα χρηματικό ποσό. Για την προστασία από τέτοιες απειλές, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί μια πολυεπίπεδη στρατηγική ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει την τακτική ενημέρωση λογισμικού για την επιδιόρθωση ευπαθειών, τη χρήση αξιόπιστων προγραμμάτων προστασίας από ιούς και τείχη προστασίας που εμποδίζουν τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Επιπλέον, η εκπαίδευση των χρηστών είναι ζωτικής σημασίας. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εκπαιδεύονται να αναγνωρίζουν μηνύματα ηλεκτρονικού phishing και ύποπτους συνδέσμους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιθέσεις ransomware. Τα τακτικά αντίγραφα ασφαλείας είναι επίσης ζωτικής σημασίας, ώστε, σε περίπτωση επίθεσης, τα δεδομένα να μπορούν να αποκατασταθούν χωρίς να πληρώσετε λύτρα.

Πηγή: spectrumnews1

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS