ΑρχικήinetΗ FTC υποβάλλει καταγγελία κατά της Adobe

Η FTC υποβάλλει καταγγελία κατά της Adobe

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), υπέβαλε καταγγελία στο ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ κατά της Adobe και δύο στελεχών, του Maninder Sawhney και του David Wadhwani, για παραπλανητικές πρακτικές που σχετίζονται με τα συνδρομητικά τους πλάνα.

Δείτε επίσης: Adobe Lightroom: Aποκτά ‘γρήγορη και εύκολη’ επεξεργασία με AI

FTC καταγγελία Adobe

Οι ισχυρισμοί εναντίον του κολοσσού λογισμικού και των στελεχών του, περιλαμβάνουν παραβιάσεις του νόμου για την επαναφορά της εμπιστοσύνης των αγοραστών στο Διαδίκτυο (ROSCA) λόγω της αποτυχίας να αποκαλύψει με σαφήνεια σημαντικούς όρους, ενώ δεν παρέχει επίσης έναν απλό μηχανισμό ακύρωσης.

Οι κατηγορούμενοι Sawhney, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Digital Go To Market & Sales στην Adobe, και Wadhwani, Πρόεδρος Digital Media Business στην Adobe, κατηγορούνται ότι γνώριζαν για αυτές τις παραβιάσεις, αλλά συνέχιζαν τις ίδιες παράνομες πρακτικές.

Η FTC λέει ότι η πρώτη παραβίαση στη διαδικασία εγγραφής συμβαίνει ακόμη και πριν ένας χρήστης επιχειρήσει ακύρωση, καθώς η Adobe φέρεται να αποκρύπτει τις λεπτομέρειες του προγράμματος συνδρομής “Annual Paid Monthly” (APM), συμπεριλαμβανομένου του τέλους πρόωρου τερματισμού (ETF).

«Σύμφωνα με την καταγγελία, όταν οι καταναλωτές αγοράζουν μια συνδρομή μέσω του ιστότοπου της εταιρείας, η Adobe ωθεί στους καταναλωτές το πρόγραμμα συνδρομής «Annual Paid Monthly», ως προεπιλογή», ​​αναφέρεται σε δήλωση Τύπου η FTC.

Οι γνωστοποιήσεις ETF της Adobe είναι θαμμένες στον ιστότοπο της εταιρείας με μικρά γράμματα ή απαιτούν από τους καταναλωτές να τοποθετούν το δείκτη του ποντικιού πάνω από μικρά εικονίδια για να τις βρουν.

Δείτε ακόμα: Update του Adobe Firefly υπόσχεται αληθοφανείς εικόνες AI

Όταν προσπαθείτε να ακυρώσετε μια συνδρομή Adobe, η FTC λέει ότι η διαδικασία είναι περίπλοκη και έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τους καταναλωτές από το να ακυρώσουν τις συνδρομές τους. Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, η FTC ισχυρίζεται ότι η εξυπηρέτηση πελατών της Adobe εμπόδισε σκόπιμα τις προσπάθειες, οδηγώντας σε συνεχή χρέωση.

Adobe καταγγελία

Σύμφωνα με την καταγγελία της FTC, οι πελάτες της Adobe πρέπει να εντοπίσουν αρχικά τη σελίδα διαχείρισης λογαριασμού, να κάνουν κλικ στο “Διαχείριση πλάνου” ανάμεσα σε διάφορες παρόμοιες επιλογές, όπως “Επεξεργασία χρέωσης και πληρωμής” και να πατήσουν το κουμπί “Ακύρωση του πλάνου σας“. Ωστόσο, αυτό δεν ακυρώνει τη συνδρομή τους.

Αντίθετα, αναγκάζονται να εισάγουν ξανά τον κωδικό πρόσβασής τους, ακόμα κι αν είναι ήδη συνδεδεμένοι, και στη συνέχεια οδηγούνται σε μια υποχρεωτική σελίδα σχολίων για να παράσχουν τους λόγους για την ακύρωσή τους. Αυτή η σελίδα εμφανίζει ευδιάκριτα το τέλος πρόωρου τερματισμού με κόκκινη γραμματοσειρά, σχεδόν ως αποτρεπτικό.

Εάν οι χρήστες επιχειρήσουν να ακυρώσουν επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών της Adobe, η FTC ισχυρίζεται ότι οι κλήσεις και οι συνομιλίες συχνά απορρίπτονται ή αποσυνδέονται και οι καταναλωτές μεταφέρονται μεταξύ πολλών αντιπροσώπων που ζητούν όλες τις πληροφορίες από την αρχή.

Πριν την καταγγελία, η FTC είχε λάβει πολλές αναφορές ατόμων που ισχυρίζονται ότι παρά τη διαδικασία ακύρωσης, η Adobe συνέχισε να τους χρεώνει.

Δείτε επίσης: Adobe Express για Android: Generative AI σε φωτογραφία & βίντεο

Η Adobe Inc. είναι μια πολυεθνική εταιρεία λογισμικού υπολογιστών ευρέως αναγνωρισμένη για την καινοτόμο συνεισφορά της σε ψηφιακά μέσα και εργαλεία δημιουργικότητας. Έχει αναπτύξει μια εκτεταμένη σουίτα προϊόντων λογισμικού, όπως το Photoshop, το Illustrator και το Premiere Pro, τα οποία είναι βασικά στους τομείς της γραφιστικής, της επεξεργασίας βίντεο και των οπτικών εφέ. Η δέσμευση της εταιρείας για την πρόοδο της τεχνολογίας είναι επίσης εμφανής στην ανάπτυξη της φορητής μορφής εγγράφων (PDF), η οποία έχει γίνει ένα παγκόσμιο πρότυπο για την κοινή χρήση και την εκτύπωση εγγράφων. Η συνεχής εξέλιξη και η προσαρμογή της Adobe στις ψηφιακές τάσεις διασφαλίζουν ότι παραμένει ηγέτης στη βιομηχανία λογισμικού, ενδυναμώνοντας δημιουργούς και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS