ΑρχικήYoutubeΥπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα βοηθά σε χειρουργικές επεμβάσεις

Υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα βοηθά σε χειρουργικές επεμβάσεις

Το Conway Medical Center είναι το πρώτο νοσοκομείο στη Νότια και στη Βόρεια Καρολίνα, που χρησιμοποιεί ένα υπερσύγχρονο ρομποτικό σύστημα για την πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων.

Το νέο μοντέλο Da Vinci 5 είναι σχεδιασμένο από την Intuitive και θα ενταχθεί στο παλαιότερο σύστημα Da Vinci. Και τα δύο θα χρησιμοποιηθούν για επεμβάσεις, όπως αποκατάσταση κήλης, χειρουργικές επεμβάσεις για καρκίνο, υστερεκτομές και αφαίρεση προστάτη.

Ο Aaron Epstein, επικεφαλής χειρουργός στο νοσοκομείο Conway Medical Center, είπε ότι το νέο ρομποτικό σύστημα Da Vinci 5 θα κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ασθενείς.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro: Χρησιμοποιήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

Ρομποτικό σύστημα χειρουργικές επεμβάσεις
Ρομποτικό σύστημα βοηθά σε χειρουργικές επεμβάσεις

«Αυτή είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τους ανθρώπους της κομητείας Horry και της γύρω περιοχής. Θα αποκτήσουν τεχνολογία αιχμής που δεν είναι καν διαθέσιμη σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής μας», είπε.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει δώσει έγκριση για χρήση του Da Vinci 5, από τις 14 Μαρτίου. Το νέο ρομποτικό σύστημα φέρνει πάνω από 150 βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Συγκεκριμένα, ο FDA παρατήρησε:

  • βελτιωμένη ακρίβεια
  • επόμενης γενιάς τρισδιάστατη απεικόνιση και επεξεργασία εικόνας
  • διευρυμένη υπολογιστική ισχύ και δυνατότητες επεξεργασίας δεδομένων
  • μεγαλύτερη βοήθεια στον χειρουργό

Το πρόγραμμα ρομποτικής του Conway Medical Center αποτελεί μέρος μιας τεράστιας παγκόσμιας βιομηχανίας που εξελίσσεται συνεχώς. Ο Epstein, ο οποίος έχει κάνει χιλιάδες επεμβάσεις με τη βοήθεια ρομπότ, λέει ότι το Da Vinci 5 δεν χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να καθοδηγήσει τη διαδικασία.

Δείτε επίσης: Ρομπότ έκανε λαπαροσκοπική επέμβαση σε χοίρους χωρίς ανθρώπινη βοήθεια

Ο χειρουργός πιστεύει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις με ρομποτική βοήθεια θα γίνουν πιο δημοφιλείς στο μέλλον, λόγω των πλεονεκτημάτων τους. Η ελάχιστα “επεμβατική” φύση των ρομποτικών χειρουργείων έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους ανάρρωσης και λιγότερη παραμονή στο νοσοκομείο. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες νωρίτερα, βελτιώνοντας τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

Ρομποτικό σύστημα βοηθά σε χειρουργικές επεμβάσεις

Επιπλέον, με τις προηγμένες δυνατότητες απεικόνισης και τα χρήσιμα εργαλεία του ρομπότ, οι χειρουργοί μπορούν να στοχεύσουν συγκεκριμένες περιοχές με μεγαλύτερη ακρίβεια, μειώνοντας τον κίνδυνο βλάβης στους περιβάλλοντες ιστούς. Αυτό οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερη πιθανότητα επιπλοκών.

Δείτε επίσης: Οι χειρουργικές επεμβάσεις θα γίνουν ασφαλέστερες με την βοήθεια του AI

Το μέλλον της Ρομποτικής Χειρουργικής

Η χρήση του ρομποτικού συστήματος Da Vinci 5 είναι μόνο ένα παράδειγμα του πώς η ρομποτική φέρνει επανάσταση στον ιατρικό τομέα. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε ακόμη πιο προηγμένα ρομποτικά συστήματα που θα βελτιώσουν περαιτέρω την ακρίβεια των χειρουργικών επεμβάσεων και θα βοηθήσουν τους ασθενείς. Ήδη κάποια ρομπότ κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις αυτόνομα, με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Πηγή: www.wbtw.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS