ΑρχικήBusinessCybersecurity: Το burn-out οδηγεί σε απώλειες εκατ. δολαρίων

Cybersecurity: Το burn-out οδηγεί σε απώλειες εκατ. δολαρίων

Μια νέα μελέτη από το Hack The Box δείχνει ότι οι βρετανικές και οι αμερικανικές επιχειρήσεις επηρεάζονται σημαντικά από το burn-out που βιώνουν οι επαγγελματίες στον τομέα του cybersecurity, καθώς αυτή η κατάσταση οδηγεί σε απώλειες έως και 756 εκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο.

Cybersecurity burn-out

Το εργασιακό burn-out αναφέρεται στην εξουθένωση και το άγχος που συνδέεται με την εργασία. Περιλαμβάνει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική/ψυχολογική εξάντληση. Το burn-out του προσωπικού κυβερνοασφάλειας είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για τους οργανισμούς παγκοσμίως. Με το αυξανόμενο τοπίο απειλών και τη ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες, οι οργανισμοί πιέζουν τις ομάδες ασφαλείας τους να εργάζονται περισσότερες ώρες και να αναλαμβάνουν περισσότερες ευθύνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα υψηλά επίπεδα άγχους και εξουθένωσης μεταξύ του προσωπικού κυβερνοασφάλειας. Αυτά, με τη σειρά τους, οδηγούν σε απώλεια παραγωγικότητας. Η μειωμένη παραγωγικότητα είναι υπεύθυνη σε μεγάλο βαθμό για τις οικονομικές απώλειες σε μια εταιρεία.

Δείτε επίσης: Το 70% των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας εργάζονται τα Σαββατοκύριακα και ψάχνουν νέα δουλειά

Το Hack The Box έκανε διάφορους υπολογισμούς, λαμβάνοντας υπόψη (μεταξύ άλλων) τις ώρες εργασίες, τον μέσο αριθμό ημερών ασθενείας που λαμβάνονται ετησίως ανά εργαζόμενο και τον μέσο αριθμό ημερών που χάνονται λόγω χαμηλής παραγωγικότητας. Με βάση τους υπολογισμούς αυτούς και σύμφωνα και με τον αριθμό των επαγγελματιών στον τομέα του cybersecurity, το Hack The Box διαπίστωσε ότι οι εργοδότες του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να χάνουν συνολικά 130 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, ενώ στις ΗΠΑ θα μπορούσαν να χάσουν έως και 626 εκατομμύρια δολάρια λόγω απώλειας παραγωγικότητας.

Η έρευνα έδειξε ότι υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση είναι το burn-out των εργαζομένων στον τομέα του cybersecurity. Ισχυρίστηκε ότι το 84% των ερωτηθέντων επαγγελματιών βιώνουν άγχος, κούραση και εξάντληση λόγω του γρήγορου ρυθμού των τεχνολογικών αλλαγών και του αυξανόμενου όγκου απειλών. Αυτά τους αναγκάζουν να εργάζονται περισσότερο από όσο πρέπει και από όσο αντέχουν, εξαντλώντας τους. Όταν οι εργαζόμενοι καταπονούνται και αγχώνονται, τείνουν να κάνουν περισσότερα λάθη, μεγαλύτερα διαλείμματα και να καθυστερούν στην ολοκλήρωση των εργασιών τους. Αυτό όχι μόνο επηρεάζει την παραγωγικότητα του ατόμου αλλά εμποδίζει και τη συνολική απόδοση της ομάδας.

Η έρευνα ανέφερε ότι τα τρία τέταρτα (74%) των επαγγελματιών έχουν πάρει άδεια επειδή η εργασία είχε επηρεάσει σημαντικά την ψυχική τους ευεξία.

Δείτε επίσης: Απουσία γυναικών στο 11% των ομάδων κυβερνοασφάλειας

Cybersecurity: Το burn-out οδηγεί σε απώλειες εκατ. δολαρίων

Είναι ενδιαφέρον ότι το 90% των CISO παγκοσμίως δήλωσαν ότι ανησυχούν για τον αντίκτυπο του άγχους, της κούρασης και της εξάντλησης στην ευημερία της ομάδας ασφαλείας. Αντιθέτως, μόνο το 47% των CEO εξέφρασαν αντίστοιχες ανησυχίες.

Αυτό που ανακαλύψαμε δείχνει πόσο δύσκολη είναι η δουλειά και ότι υπάρχει σημαντικό χάσμα κατανόησης μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και των επαγγελματιών“, δήλωσε ο Χάρης Πυλαρινός, Διευθύνων Σύμβουλος στο Hack The Box.

Καλούμε τους ηγέτες των επιχειρήσεων να συνεργαστούν πιο στενά με τους επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας για να θέσουν την ψυχική ευεξία ως προτεραιότητα και να παράσχουν πραγματικά τις λύσεις που χρειάζονται για να πετύχουν. Δεν είναι απλώς το σωστό, αλλά και το λογικό“.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ανησυχητική μείωση αγγελιών για θέσεις εργασίας στην κυβερνοασφάλεια

Το burn-out στους επαγγελματίες του cybersecurity είναι ένα σημαντικό ζήτημα που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για άτομα όσο και για οργανισμούς. Αντιμετωπίζοντας αυτό το πρόβλημα και δημιουργώντας ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον, οι εργοδότες μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ευημερία του προσωπικού τους. Αυτές οι συνθήκες όχι μόνο θα σώσουν τους οργανισμούς από οικονομικές απώλειες, αλλά θα βοηθήσουν επίσης στη διατήρηση πολύτιμων ταλέντων και στην προώθηση μιας θετικής κουλτούρας στο χώρο εργασίας.

Πηγή: www.infosecurity-magazine.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS