ΑρχικήinetΜπαταρία στερεάς κατάστασης με 100 φορές την ενεργειακή πυκνότητα

Μπαταρία στερεάς κατάστασης με 100 φορές την ενεργειακή πυκνότητα

Ο προμηθευτής μπαταριών της Apple TDK ανακοίνωσε μια σημαντική ανακάλυψη πάνω στην πυκνότητα ενέργειας των μπαταριών στερεάς κατάστασης, που θα δημιουργήσει κύτταρα με 100 φορές την ογκομετρική πυκνότητα της τρέχουσας λύσης.

Δείτε επίσης: iPhone 15: Δείχνει την ώρα ακόμη κι όταν εξαντληθεί η μπαταρία

μπαταρία στερεάς κατάστασης

Αυτό θα ήταν αποτελεσματικό για μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ, οι οποίοι απαιτούν οι μπαταρίες τύπου κυψέλης σε σχήμα νομίσματος σε συσκευές όπως τα ακουστικά και τα ρολόγια να είναι επαναφορτιζόμενες και αντικαταστάσιμες.

Η νέα κυψέλη μπαταρίας στερεάς κατάστασης TDK CeraCharge επιτυγχάνει πολύ υψηλή ογκομετρική πυκνότητα ενέργειας 1.000 Wh/L και είναι πιο ασφαλής από τις συμβατικές μπαταρίες, κάτι που είναι σημαντικό για φορητές συσκευές όπως τα Apple AirPods ή το Apple Watch που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα του χρήστη.

Μένει να δούμε αν οι μελλοντικές εκδόσεις AirPods ή Apple Watch θα επωφεληθούν από τις νέες μπαταρίες στερεάς κατάστασης, αλλά η TDK εξηγεί πώς κατάφερε να επιτύχει την σημαντική ανακάλυψη.

Δείτε ακόμα: Ørsted: Απέκτησε σύστημα αποθήκευσης μπαταριών της Tesla

Όπως πολλοί κατασκευαστές μπαταριών στερεάς κατάστασης, η TDK χρησιμοποίησε έναν στερεό ηλεκτρολύτη με βάση οξείδιο και πρόσθεσε άνοδους από κράμα λιθίου. Ο ηλεκτρολύτης στερεού οξειδίου δεν είναι εύφλεκτος όπως ο αντίστοιχος υγρός ηλεκτρολύτης στις τρέχουσες μπαταρίες ιόντων λιθίου, επομένως καθιστά την μπαταρία CeraCharge “εξαιρετικά ασφαλή“, αλλά αυτό ισχύει για όλες τις μπαταρίες που γίνονται με στερεό ηλεκτρολύτη.

μπαταρία TDK

Παρόλα αυτά, η ασφάλεια της μπαταρίας είναι ακόμη πιο σημαντική για φορητές συσκευές που οι άνθρωποι έχουν πάντα επάνω τους. Η TDK σχεδιάζει τώρα να φέρει τα κύτταρα σε μαζική παραγωγή και θα προσπαθήσει να αυξήσει περαιτέρω τη χωρητικότητα της νέας μπαταρίας στερεάς κατάστασης, ώστε να μπορεί να παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα ακουστικά και τα smartwatches που θα τη διαθέτουν.

Δείτε επίσης: Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας M4 iPad Pro

Οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης αντιπροσωπεύουν σημαντική πρόοδο στην τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μπαταρίες ιόντων λιθίου, οι οποίες χρησιμοποιούν υγρούς ηλεκτρολύτες για να διευκολύνουν τη ροή ιόντων μεταξύ της καθόδου και της ανόδου, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης χρησιμοποιούν έναν στερεό ηλεκτρολύτη. Αυτή η καινοτομία όχι μόνο ενισχύει την ασφάλεια της μπαταρίας μειώνοντας τον κίνδυνο διαρροών και καύσης, αλλά βελτιώνει επίσης την ενεργειακή πυκνότητα, επιτρέποντας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μεγαλύτερη απόδοση. Επιπλέον, οι μπαταρίες στερεάς κατάστασης μπορούν να λειτουργούν σε υψηλότερες τάσεις και να αντέχουν περισσότερους κύκλους φόρτισης-εκφόρτισης, καθιστώντας τις ελκυστική επιλογή για εφαρμογές που κυμαίνονται από ηλεκτρικά οχήματα έως φορητές ηλεκτρονικές συσκευές.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS