ΑρχικήSecurityHacker πουλά δεδομένα της T-Mobile - Η εταιρεία λέει ότι δεν παραβιάστηκε

Hacker πουλά δεδομένα της T-Mobile – Η εταιρεία λέει ότι δεν παραβιάστηκε

Hacker ισχυρίζεται ότι πουλά δεδομένα της T-Mobile αν και η εταιρεία αρνείται ότι παραβιάστηκε ή ότι κλάπηκε ο source code της.

T-Mobile δεδομένα παραβίαση

Κάποιος ισχυρίζεται ότι πουλά δεδομένα που έχει κλέψει από την T-Mobile, αλλά η εταιρεία αρνείται ότι παραβιάστηκε ή ότι κλάπηκε ο source code της.

Τα συστήματα T-Mobile δεν έχουν παραβιαστεί. Διερευνούμε τον ισχυρισμό για μια παραβίαση, αλλά σε τρίτο πάροχο υπηρεσιών“, ανέφερε η T-Mobile στο BleepingComputer.

Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι συμπεριλήφθηκαν δεδομένα πελατών ή source code της T-Mobile και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο ισχυρισμός του hacker, για πρόσβαση στην υποδομή της T-Mοbile, είναι ψευδής“.

Δείτε επίσης: Η AMD διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Αυτή η δήλωση της εταιρείας έρχεται αφότου ο γνωστός πλέον IntelBroker, που έχει συνδεθεί με πολλές παραβιάσεις, ισχυρίστηκε ότι παραβίασε την T-Mobile τον Ιούνιο του 2024 και έκλεψε τον source code.

Για να αποδείξει ότι τα δεδομένα είναι αυθεντικά, ο IntelBroker δημοσίευσε πολλά screenshots που δείχνουν πρόσβαση με δικαιώματα διαχειριστή σε έναν Confluence server και στα εσωτερικά κανάλια Slack της εταιρείας.

Ο IntelBroker λέει ότι πουλά “Source code, SQL files, εικόνες, Terraform data, t-mobile.com certifications, Siloprograms“.

Ωστόσο, λέγεται ότι τα δεδομένα αυτά είναι παλαιότερα screenshots της υποδομής της T-Mobile, που δημοσιεύτηκαν σε διακομιστές τρίτου προμηθευτή, ο οποίος παραβιάστηκε. Μένει να επιβεβαιωθεί αν όντως παραβιάστηκε ο τρίτος πάροχος, το όνομα του οποίου δεν έχει δημοσιευτεί.

Δείτε επίσης: Los Angeles – Department of Public Health: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 200.000 άτομα

Πάντως, αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση της συνεχούς απειλής των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο και της σημασίας των ισχυρών πρωτοκόλλων κυβερνοασφάλειας. Υπογραμμίζει επίσης την αυξανόμενη ζήτηση για κλεμμένα δεδομένα στο dark web και τις πιθανές συνέπειες για τις εταιρείες που αποτυγχάνουν να ασφαλίσουν επαρκώς τα συστήματά τους.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται και να διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινή μας ζωή, είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και να επενδύσουν σε ισχυρές άμυνες έναντι κακόβουλων παραγόντων. Αυτό περιλαμβάνει όχι μόνο την εφαρμογή προηγμένων μέτρων ασφαλείας, αλλά και την τακτική ενημέρωση και δοκιμή τους για να παραμείνουν μπροστά από πιθανές απειλές.

Δείτε επίσης: Panera Bread: Προειδοποιεί για παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Η T-Mobile έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο κυβερνοεγκληματιών. Στις 19 Ιανουαρίου 2023, η εταιρεία αποκάλυψε ότι χάκερ είχαν κλέψει τα προσωπικά στοιχεία 37 εκατομμυρίων πελατών.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS