ΑρχικήSecurityAdvance Auto Parts: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει υπαλλήλους

Advance Auto Parts: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει υπαλλήλους

Η Advance Auto Parts επιβεβαίωσε ότι υπέστη παραβίαση δεδομένων. Μάλιστα, νωρίτερα αυτό το μήνα, κάποιος προσπάθησε να πουλήσει κλεμμένα δεδομένα της εταιρείας σε ένα hacking φόρουμ.

Advance Auto Parts Παραβίαση δεδομένων

Αυτός ο επιτιθέμενος είναι γνωστός ως “Sp1d3r” και άρχισε να πουλά δεδομένα που, κατά τα λεγόμενά του, είχαν κλαπεί κατά τη διάρκεια των πρόσφατων επιθέσεων Snowflake.

Σε μια κατάθεση στην SEC, φαίνεται πως η Advance Auto Parts επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα της είχαν κλαπεί από ένα third-party cloud database environment.

Δείτε επίσης: Hacker πουλά δεδομένα της T-Mobile – Η εταιρεία λέει ότι δεν παραβιάστηκε

Στις 23 Μαΐου 2024, η Advance Auto Parts, Inc. (η “Εταιρεία”) εντόπισε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα σε third-party cloud database environment που περιείχε δεδομένα της εταιρείας. (Η εταιρεία) ξεκίνησε μια έρευνα με κορυφαίους εμπειρογνώμονες του κλάδου“, αναφέρεται στην κατάθεση.

Στις 4 Ιουνίου 2024, ένας παράγοντας απειλών έθεσε προς πώληση δεδομένα της Εταιρείας. Η Εταιρεία έχει ειδοποιήσει τις αρχές επιβολής του νόμου“.

Μετά τη διερεύνηση των κλεμμένων αρχείων, η Advance Auto Parts λέει ότι ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί προσωπικές πληροφορίες για νυν και πρώην υπαλλήλους και αιτούντες εργασία.

Δείτε επίσης: Η AMD διερευνά ισχυρισμούς για παραβίαση δεδομένων

Δείγματα δεδομένων που διέρρευσαν περιελάμβαναν, επίσης, τα πλήρη ονόματα και τις διευθύνσεις email των εργαζομένων.

Επιπλέον, υπάρχουν δεδομένα που πιστεύεται ότι είναι πληροφορίες πελατών, συμπεριλαμβανομένων διευθύνσεων email και ονομάτων.

Η Advance Auto Parts λέει ότι θα στείλει ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων σε όσους επηρεάστηκαν. Επίσης, θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων και αποκατάστασης ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Los Angeles – Department of Public Health: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 200.000 άτομα

Αυτή η πρόσφατη παραβίαση δεδομένων της Advance Auto Parts χρησιμεύει ως υπενθύμιση της σημασίας της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για τις επιχειρήσεις στη σημερινή ψηφιακή εποχή. Με τη συνεχή αξιολόγηση και ενίσχυση των πρωτοκόλλων ασφαλείας τους, τη διατήρηση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και τις επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες, οι εταιρείες μπορούν να προστατεύσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους πελάτες τους από απειλές στον κυβερνοχώρο. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να παραμείνουν σε επαγρύπνηση. 

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS