ΑρχικήinetΠόσο σημαντικό είναι το Apple CarPlay και το Android Auto για τους...

Πόσο σημαντικό είναι το Apple CarPlay και το Android Auto για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων;

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τη μεγάλη σημασία του Apple CarPlay και του Android Auto για τους αγοραστές νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως, με άσχημα νέα για τις μάρκες που δεν προσφέρουν smartphone mirroring.

Apple CarPlay

Η μελέτη της McKinsey & Co δείχνει ότι το 30% των αγοραστών ηλεκτρικών οχημάτων και το 35% των αγοραστών αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης θεωρούν την απουσία του Apple CarPlay ή του Android Auto ως αρνητικό χαρακτηριστικό. Αυτή η αντίληψη είναι ιδιαίτερα έντονη στις ΗΠΑ, όπου το 25% των αγοραστών ηλεκτρικών οχημάτων και το 38% των αγοραστών αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα όχημα χωρίς κατοπτρισμό smartphone.

Διαβάστε σχετικά: Apple CarPlay επόμενης γενιάς: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Το ενσύρματο και ασύρματο smartphone mirroring έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με την Wards Intelligence, πάνω από το 90% των νέων οχημάτων στα μέσα του 2023 ήταν εξοπλισμένα με αυτά τα συστήματα. Πολλοί οδηγοί τα προτιμούν σε σχέση με το εγγενές λογισμικό ενημέρωσης και ψυχαγωγίας των οχημάτων τους, αναδεικνύοντας τη σημαντική τους αξία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη που αποκάλυψε ότι το 30% των αγοραστών ηλεκτρικών οχημάτων θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για την ενσωμάτωση του smartphone τους. Αντίθετα, το αντίστοιχο ποσοστό για τους οδηγούς οχημάτων με φυσικό αέριο και πετρέλαιο ανέρχεται στο 17%, σύμφωνα με το Auto News.

Επιπλέον, η μελέτη ρώτησε τους ερωτηθέντες τι θα έκαναν εάν το Apple CarPlay και το Android Auto αφαιρούνταν από τα τρέχοντα οχήματά τους. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 35% των ανθρώπων απάντησε ότι θα χρησιμοποιούσε το ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας, το 52% ότι θα κατέφευγε στο smartphone του και το 14% ότι θα επέλεγε άλλη μάρκα για την επόμενη αγορά του οχήματος.

Η Tesla και η Rivian είναι δύο από τους πιο αξιοσημείωτους δυτικούς κατασκευαστές που δεν προσφέρουν Apple CarPlay ή Android Auto, αναγκάζοντας τους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν τα δικά τους συστήματα ψυχαγωγίας. Η Rivian ανέφερε κάποια στιγμή ότι περίπου το 70% των πελατών της επιθυμούσαν την ενσωμάτωση smartphone, αλλά αυτό το ποσοστό μειώθηκε στο 30% όταν οι πελάτες εξοικειώθηκαν με το υπάρχον σύστημα.

Δείτε επίσης: Android Auto: Θα εμφανίζει ποια apps λειτουργούν μόνο όταν το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο

Η General Motors θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Tesla και της Rivian, καταργώντας το Apple CarPlay και το Android Auto από τα νέα της μοντέλα. Το νέο της σύστημα αναμένεται να κερδίσει την προτίμηση των αγοραστών.

«Η εμπειρία του infotainment πρέπει να είναι προσαρμοσμένη σε κάθε οδηγό και όχημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της GM, Anna Yu. «Προχωράμε προς ένα ολοκληρωμένο σύστημα που συγχρονίζεται εύκολα με το τηλέφωνο της επιλογής των πελατών, επιτρέποντας βαθύτερη ενοποίηση με τα χειριστήρια και την κατάσταση του οχήματος. Αυτή η νέα προσέγγιση περιλαμβάνει λειτουργίες όπως φωνητικός βοηθός, πλοήγηση, μουσική, μηνύματα κειμένου, κλήσεις, εφαρμογές και άλλα».

Apple Carplay

Η GM πιστεύει επίσης ότι η υποχρέωση των ιδιοκτητών να χρησιμοποιούν το εγγενές της σύστημα ψυχαγωγίας θα ανοίξει νέες πηγές εσόδων, επιτρέποντάς της να προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες στους κατόχους οχημάτων.

Δείτε περισσότερα: Apple Car: Η Apple ακύρωσε το project για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Πηγή: carscoops

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS