ΑρχικήSecurityAccenture: Hackers ανέλαβαν την ευθύνη για παραβίαση δεδομένων

Accenture: Hackers ανέλαβαν την ευθύνη για παραβίαση δεδομένων

Hackers φαίνεται να ανέλαβαν την ευθύνη για μια σημαντική παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει την Accenture.

Accenture παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Η είδηση ​​έγινε γνωστή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, με τον λογαριασμό DarkWebInformer να λέει ότι η παραβίαση περιλαμβάνει ευαίσθητα δεδομένα πρώην και νυν εργαζομένων.

Δείτε επίσης: Advance Auto Parts: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει υπαλλήλους

Το tweet του DarkWebInformer αναφέρει ακόμα ότι τα παραβιασμένα δεδομένα περιλαμβάνουν πλήρη ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας, όπως διευθύνσεις email και broadcast dates. Ενδέχεται να έχουν εκτεθεί και πιο ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης και οικονομικά στοιχεία.

Οι επιτιθέμενοι με το όνομα 888 φέρεται να έχουν δημοσιεύσει δείγματα δεδομένων σε φόρουμ στο dark web, για να ενισχύσουν την αξιοπιστία των ισχυρισμών τους.

Η Accenture δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την παραβίαση δεδομένων.

Δείτε επίσης: Los Angeles – Department of Public Health: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 200.000 άτομα

Ωστόσο, ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας προτρέπουν την εταιρεία να γίνει ενδελεχής έρευνα και να ενημερωθούν εγκαίρως όσοι υπάλληλοι επηρεάζονται.

Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει την αυξανόμενη απειλή των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο που στοχεύουν επιχειρήσεις και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Με την αυξανόμενη εξάρτηση από ψηφιακά εργαλεία και τεχνολογίες, οι εταιρείες γίνονται πιο ευάλωτες σε παραβιάσεις δεδομένων.

Οι πιθανές συνέπειες μιας τέτοιας παραβίασης είναι εκτεταμένες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας, της οικονομικής απάτης και άλλων κακόβουλων δραστηριοτήτων εναντίον των πρώην και νυν υπαλλήλων της Accenture.

Δείτε επίσης: Panera Bread: Προειδοποιεί για παραβίαση δεδομένων υπαλλήλων

Συνιστάται στους εργαζόμενους να παρακολουθούν τους λογαριασμούς τους για οποιαδήποτε ασυνήθιστη δραστηριότητα και να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα, όπως αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ενεργοποίηση ελέγχου ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων.

Επιπλέον, τέτοιες παραβιάσεις δεδομένων μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη φήμη μιας εταιρείας μεταξύ των πελατών και των συνεργατών της.

Το περιστατικό υπογραμμίζει την ανάγκη για τις εταιρείες να διαθέτουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης συμβάντων. Σε περίπτωση παραβίασης, η κατοχή ενός καλά καθορισμένου σχεδίου μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της ζημιάς και στην αποτελεσματική διαχείριση της κατάστασης.

Πηγή: gbhackers.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS