ΑρχικήinetGoogle και Amazon χάνουν εργαζόμενους λόγω Ισραήλ

Google και Amazon χάνουν εργαζόμενους λόγω Ισραήλ

Το No Tech for Apartheid (NOTA), ένας συνασπισμός εργαζομένων στον τομέα της τεχνολογίας που απαιτεί από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να εγκαταλείψουν τις συμβάσεις τους με το Ισραήλ, είναι κοντά στο να πετύχει τον στόχο του για μια εκστρατεία που ζητά από φοιτητές να μην συνεργαστούν με την Google και την Amazon. Όπως αναφέρει το Wired, περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι που αυτοπροσδιορίστηκαν ως φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι στο STEM έχουν δεσμευτεί να αρνηθούν θέσεις εργασίας από τις εταιρείες «για την τροφοδοσία του συστήματος Απαρτχάιντ του Ισραήλ και τη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων». Με βάση την ιστοσελίδα της, στόχος της NOTA είναι να συγκεντρώσει 1.200 υπογραφές για την καμπάνια της.

Δείτε επίσης: Κρίσιμες ευπάθειες στο WooCommerce Amazon Affiliates plugin

Google Amazon Ισραήλ

Ως νέοι και φοιτητές στο STEM και όχι μόνο, αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε αυτές τις φρικτές καταχρήσεις. Συμμετέχουμε στην καμπάνια #NoTechForApartheid για να απαιτήσουμε από την Amazon και την Google να τερματίσουν αμέσως το Project Nimbus“, αναφέρεται σε μέρος της καμπάνιας. Η Google και η Amazon κέρδισαν μια σύμβαση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο του Project Nimbus για να παρέχουν στο Ισραήλ και τον στρατό του, υπηρεσίες cloud computing, μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης. Ένας εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε προηγουμένως ότι το συμβόλαιο της εταιρείας Nimbus ασχολείται με “υψηλά ευαίσθητα, ταξινομημένα ή στρατιωτικά φορτία εργασίας που σχετίζονται με όπλα ή υπηρεσίες πληροφοριών“.

Δείτε ακόμα: Amazon: Έλαβε έγκριση για επέκταση των delivery drones

Ως δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στον πλανήτη, η Google και η Amazon είναι επίσης δύο από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης των αποφοίτων STEM. Η Wired λέει ότι στους δεσμούς της καμπάνιας περιλαμβάνονται προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από το Στάνφορντ, το UC Berkeley, το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο — ιδρύματα που βρίσκονται στην ίδια πολιτεία με τα κεντρικά γραφεία της Google.

Η NOTA είχε επίσης οργανώσει δράσεις διαμαρτυρίας για την ανάμειξη τεχνολογικών εταιρειών όπως η Amazon, με το Ισραήλ στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων καθιστικών διαμαρτυριών και κατάληψης γραφείων που είχαν οδηγήσει την Google να απολύσει δεκάδες εργαζόμενους. Τον Μάρτιο, ένας από τους διοργανωτές της απολύθηκε από την Google αφού διέκοψε ένα από τα στελέχη της σε ένα ισραηλινό τεχνολογικό συνέδριο στη Νέα Υόρκη και διακήρυξε φωναχτά ότι αρνείται να «δημιουργήσει τεχνολογία που ενισχύει τη γενοκτονία ή την επιτήρηση».

Δείτε επίσης: Amazon Web Services (AWS): Αποχωρεί ο CEO Adam Selipsky

Το Project Nimbus είναι μια στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Google και πολλών άλλων τεχνολογικών κολοσσών που επικεντρώνεται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας cloud για να μεταμορφώσει το τοπίο των ψηφιακών υπηρεσιών. Αυτή η πρωτοβουλία επιδιώκει να προωθήσει την ασφάλεια στο cloud, τη διαχείριση δεδομένων και τις δυνατότητες υπολογιστών μεγάλης κλίμακας, διασφαλίζοντας ότι οι οργανισμοί και οι κυβερνήσεις μπορούν να βασίζονται σε πιο ισχυρές, επεκτάσιμες και ασφαλείς λύσεις. Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης, το Project Nimbus στοχεύει στην αντιμετώπιση σύνθετων προκλήσεων σε διάφορους τομείς, από την υγειονομική περίθαλψη και τα οικονομικά έως τις δημόσιες υπηρεσίες και την εκπαίδευση.

Πηγή: engadget

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS