ΑρχικήinetΗ Snap πληρώνει $15 εκατ. στα πλαίσια αγωγής για διακρίσεις λόγω φύλου

Η Snap πληρώνει $15 εκατ. στα πλαίσια αγωγής για διακρίσεις λόγω φύλου

Η Snap Inc., η μητρική εταιρεία του Snapchat, συμφώνησε να πληρώσει 15 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει μια αγωγή που είχε γίνει εναντίον της περί διακρίσεων φύλου. Η μήνυση προήλθε μετά από μια τριετή έρευνα που διαπίστωσε ότι η Snap δεν είχε φροντίσει ώστε οι γυναίκες να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άνδρες συναδέλφους τους, όσον αφορά στο μισθό και τις προαγωγές.

Snap διακρίσεις φύλου

Οι ισχυρισμοί καλύπτουν την περίοδο ταχείας ανάπτυξης της Snap, από το 2015 έως το 2022, όταν η εταιρεία αύξησε το προσωπικό της από 250 σε περισσότερα από 5.000 άτομα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η υπηρεσία πολιτικών δικαιωμάτων της Καλιφόρνια ισχυρίζεται ότι η Snap πλήρωνε τις γυναίκες λιγότερο και τους πρόσφερε λιγότερες προαγωγές σε σύγκριση με τους άνδρες υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Apple: Μήνυση για μισθολογικές διακρίσεις κατά των γυναικών

Επιπλέον, η μήνυση ισχυρίζεται ότι οι γυναίκες στην εταιρεία παρενοχλούνταν, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα εχθρικό περιβάλλον εργασίας. Όταν οι γυναίκες παραπονέθηκαν για το εργασιακό τους περιβάλλον, φέρεται να αντιμετώπισαν αντίποινα με τη μορφή άρνησης προαγωγών, αρνητικών κριτικών απόδοσης και απολύσεων.

Η Ashley Adams, εκπρόσωπος της Snap, είπε σχετικά με την αγωγή: “Έχουμε δεσμευτεί να διατηρήσουμε ένα δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον στη Snap και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει ανισότητα αμοιβών, διακρίσεις, παρενόχληση ή αντίποινα κατά των γυναικών“.

Η Adams πρόσθεσε ότι ενώ η Snap “διαφώνησε” με τους ισχυρισμούς της υπηρεσίας πολιτικών δικαιωμάτων της Καλιφόρνια, “έλαβε υπόψη το κόστος και τον αντίκτυπο της μακροχρόνιας δικαστικής διαμάχης” και αποφάσισε ότι “είναι προς το συμφέρον της εταιρείας να επιλύσει αυτές τις αξιώσεις και να επικεντρωθεί στο μέλλον“.

Δείτε επίσης: Μήνυση κατά Elon Musk και SpaceX για φερόμενη σεξουαλική παρενόχληση, διακρίσεις και άδικες απολύσεις

Σύμφωνα με τον προτεινόμενο διακανονισμό, η Snap θα διατηρήσει έναν ανεξάρτητο σύμβουλο για την αξιολόγηση και τη διατύπωση συστάσεων σχετικά με τις πολιτικές αποζημίωσης και προώθησης της εταιρείας. Θα χρειαστεί, επίσης, να συνάψει σύμβαση με έναν τρίτο επόπτη για να ελέγχει αν θα εμφανιστούν ξανά ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης, αντίποινα και διακρίσεις.

Από τα 15 εκατομμύρια δολάρια που θα πληρώσει η Snap, τα 14,5 εκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για αποζημίωση γυναικών που εργάστηκαν στην εταιρεία μεταξύ 2014 και 2024.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Snap έχει κατηγορηθεί ξανά για τις συνθήκες εργασίας. Το 2018, πρώην μηχανικός λογισμικού ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δημιούργησε ένα “σεξιστικό” και “τοξικό” εργασιακό περιβάλλον.

Η Snap πληρώνει $15 εκτατ. στα πλαίσια αγωγής για διακρίσεις λόγω φύλου

Αυτή η διευθέτηση είναι ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση ζητημάτων διάκρισης λόγω φύλου και την προώθηση της ισότητας στον κλάδο της τεχνολογίας. Στέλνει ένα μήνυμα σε άλλες εταιρείες ότι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και τη μεταχείριση των εργαζομένων.

Δείτε επίσης: Πρώην οικιακή βοηθός μηνύει τον Jeff Bezos για φυλετικές διακρίσεις

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Πολλές άλλες εταιρείες, εκτός της Snap, έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες αγωγές και καταγγελίες για διακρίσεις λόγω φύλου και τοξικές εργασιακές κουλτούρες.

Ορισμένα βήματα, που μπορούν να λάβουν οι εταιρείες για να αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα, περιλαμβάνουν την εφαρμογή δίκαιων πρακτικών προσλήψεων και προαγωγής, τη διεξαγωγή τακτικής εκπαίδευσης για τη διαφορετικότητα και την ένταξη στις ομάδες και τη δημιουργία ενός ασφαλούς και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται άνετα να αναφέρουν τυχόν περιπτώσεις διάκρισης ή παρενόχλησης.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS