ΑρχικήUpdatesApple: Νέες ενημερώσεις Final Cut Pro σε iPad και Mac

Apple: Νέες ενημερώσεις Final Cut Pro σε iPad και Mac

Η Apple κυκλοφόρησε ενημερώσεις τόσο για το Final Cut Pro για iPad όσο και για το Final Cut Pro για Mac.

Final Cut Pro iPad Mac

Το Final Cut Pro είναι μια επαγγελματική εφαρμογή επεξεργασίας βίντεο που αναπτύχθηκε αρχικά από τη Macromedia και, από το 1998, από την Apple. Έκτοτε έχει γίνει δημοφιλής επιλογή μεταξύ των κινηματογραφιστών, των video editors και των δημιουργών περιεχομένου. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων, όπως προηγμένη ταξινόμηση χρωμάτων, motion graphics, multi-cam editing, και πολλά άλλα. Με το intuitive interface και τα πανίσχυρα εργαλεία του, το Final Cut Pro είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για πολλούς επαγγελματίες.

Τώρα, η νέα έκδοση iPad, που ονομάζεται Final Cut Pro for iPad 2, αξιοποιεί πλήρως το νέο iPad Pro με τσιπ M4. Η Apple σημειώνει ότι επιτρέπει έως και 2 φορές ταχύτερη απόδοση και υποστηρίζει έως και 4 φορές περισσότερα streams ProRes RAW σε σχέση με το M1 iPad Pro.

Δείτε επίσης: iPadOS 18: Ανανεώσεις στις εφαρμογές και νέες AI δυνατότητες

Η βασική δυνατότητα στη νέα ενημέρωση είναι το Live Multicam, που επιτρέπει στους χρήστες να συνδέονται ασύρματα και να κάνουν προεπισκόπηση σε έως και τέσσερις κάμερες ταυτόχρονα, όλες σε ένα μέρος. Οι κάμερες μπορούν να είναι ένας συνδυασμός συσκευών iPhone και iPad, με τους χρήστες να κάνουν τις κατάλληλες ρυθμίσεις σε κάθε κάμερα, μέσω της ολοκαίνουργιας εφαρμογής Final Cut Camera.

Η εφαρμογή Final Cut Camera τροφοδοτεί τη νέα λειτουργία Live Multicam, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αυτόνομη εφαρμογή. Υποστηρίζει manual focus, shutter speed, ISO, focus peaking, zebras, grid overlays, audio level monitoring και πολλά άλλα. Η Apple αναφέρει ότι μπορείτε, ακόμα, να βελτιώσετε τα βίντεό σας με 12 νέα color grading presets, 6 νέα glitch backgrounds, 20 soundtrack, 8 βασικούς τίτλους κειμένου και πολλά άλλα.

Υπάρχει, επίσης, ένα άλλο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό που θα ενθουσιάσει πολλούς: υποστήριξη εξωτερικής μονάδας δίσκου!

Δείτε επίσης: Apple: Η επίσημη εφαρμογή Calculator ήρθε επιτέλους στα iPad!

Επιπλέον, όσοι διαθέτουν ένα Apple Pencil Pro, θα χαρούν αν μάθουν ότι η ενημέρωση επιτρέπει barrel roll για πιο ακριβή έλεγχο των εργαλείων Live Drawing.

Το Final Cut Pro fro iPad 2 απαιτεί να τρέχετε iPadOS 17.4 ή νεότερη έκδοση και μοντέλα iPad με τσιπ M1 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Όπως προαναφέραμε, όμως, η Apple φέρνει ενημερώσεις και στο Final Cut Pro για Mac, με την έκδοση 10.8. Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, νέες λειτουργίες AI φτάνουν στην έκδοση 10.8: Enhance Light and Color και Smooth Slo-Mo. Η Apple σημειώνει ότι το Enhance Light and Color βελτιώνει αυτόματα το χρώμα, την ισορροπία χρωμάτων, την αντίθεση και τη φωτεινότητα του βίντεο ή των στατικών εικόνων για να δημιουργήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Από την άλλη μεριά, το Smooth Slo-Mo συνδυάζει έξυπνα τα καρέ βίντεο για κινήσεις υψηλότερης ποιότητας.

Δείτε επίσης: Apple: Λανσάρει την εφαρμογή «Passwords» σε iOS 18 και macOS 15

Η έκδοση 10.8 θα βελτιώσει τα workflows, με custom ονόματα για διορθώσεις χρωμάτων και εφέ βίντεο στον inspector, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες βελτιώσεις.

Το Final Cut Pro για Mac 10.8 απαιτεί macOS 13.5 ή μεταγενέστερη έκδοση, 8 GB μνήμης RAM (συνιστάται 16 GB), Metal-capable graphics card (μόνο υπολογιστές Mac που βασίζονται σε Intel) και 6,5 GB διαθέσιμο χώρο στο δίσκο.

Πηγή: appleinsider.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS