ΑρχικήinetΗ απαγόρευση των smartphone στα σχολεία φαίνεται να πλησιάζει!

Η απαγόρευση των smartphone στα σχολεία φαίνεται να πλησιάζει!

Η απαγόρευση των smartphone στα σχολεία της California φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή, καθώς ο κυβερνήτης Gavin Newsom εξέφρασε την υποστήριξή του όσον αφορά αυτή την υπόθεση.

smartphone σχολεία

Αυτή η πρωτοβουλία προέκυψε από την πρόταση του Γενικού Χειρουργού των ΗΠΑ, ο οποίος σε ένα άρθρο του πρότεινε να τοποθετηθούν προειδοποιητικές ετικέτες στα social media, σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν στην ψυχική υγεία των εφήβων.

Δείτε σχετικά: Ο εθισμός στο διαδίκτυο αλλάζει τη χημεία του εγκεφάλου στους νέους

Απαγόρευση smartphone στα σχολεία

Η ιδέα της απαγόρευσης της χρήσης smartphone κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας δεν είναι καινούργια. Μία έκθεση του ΟΗΕ πέρυσι ανέφερε ότι μία στις τέσσερις χώρες παγκοσμίως έχει ήδη εφαρμόσει τέτοια μέτρα και κάλεσε τις υπόλοιπες να ακολουθήσουν το παράδειγμα.

Η Unesco υποστηρίζει ότι, πέρα από τα συγκεκριμένα προβλήματα που προκαλεί η χρήση των smartphone στο σχολείο, είναι σημαντικό να σταλεί το μήνυμα ότι η ανθρώπινη, πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία πρέπει να προτιμάται έναντι του χρόνου οθόνης.

Η πολιτική που επιτρέπει στα παιδιά να φέρνουν τηλέφωνα στο σχολείο, αλλά να απαγορεύεται η χρήση τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιτρέψει στους γονείς να επικοινωνούν με τα παιδιά τους για να κανονίσουν την παραλαβή τους μόλις τελειώσει η σχολική μέρα.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια δεσμεύεται για αυτή τη νομοθεσία

Όπως επιβεβαίωσε ο Gavin Newsom, τα social media επιβαρύνουν την ψυχική υγεία των νέων μας.

Δείτε ακόμη: Μήνυση σε εταιρείες social media για την αρνητική επίδραση στην ψυχική υγεία των νέων

Με βάση τη νομοθεσία που υπέγραψα το 2019, ανυπομονώ να συνεργαστώ με το Νομοθετικό Σώμα για να περιορίσουμε τη χρήση των smartphone κατά τη διάρκεια της ημέρας στο σχολείο. Όταν τα παιδιά και οι έφηβοι πηγαίνουν στο σχολείο, πρέπει να επικεντρώνονται στις σπουδές τους και όχι στις οθόνες τους.

Η οδηγία του ήρθε λίγες ώρες πριν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ενοποιημένης Σχολικής Περιφέρειας του Λος Άντζελες, της δεύτερης μεγαλύτερης σχολικής περιφέρειας της χώρας, ψηφίσουν υπέρ της εφαρμογής της δικής τους απαγόρευσης των smartphone, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Ιανουάριο.

Αυξανόμενη συναίνεση

Διαβάστε περισσότερα: Ηνωμένο Βασίλειο: Απαγόρευση smartphone σε παιδιά κάτω των 16 ετών;

Στη δημοσκόπηση φαίνεται ότι υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση υπέρ αυτών των απαγορεύσεων, με τη Φλόριντα και την Ιντιάνα να έχουν ήδη εφαρμόσει τους δικούς τους περιορισμούς, ενώ η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul, υποσχέθηκε τον περασμένο μήνα μια απαγόρευση σε όλη την πολιτεία για το επόμενο έτος.

smartphone σχολεία

Πέρυσι, μια μελέτη από την Common Sense Media διαπίστωσε ότι το 97% των εφήβων χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας. Μια μελέτη του Pew Research Center που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο ανέφερε ότι το 72% των καθηγητών γυμνασίου και το 33% των δασκάλων δημοτικού στις ΗΠΑ θεώρησαν ότι οι περισπασμοί από τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν σοβαρό πρόβλημα στις τάξεις.

Διαβάστε επίσης: 5 tips για Android smartphone φιλικά προς τους ηλικιωμένους

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS