ΑρχικήSecurityΨεύτικα Elon Musk livestreams που προωθούν crypto scams εμφανίζονται συνεχώς στο YouTube

Ψεύτικα Elon Musk livestreams που προωθούν crypto scams εμφανίζονται συνεχώς στο YouTube

Γιατί εμφανίζονται συνεχώς τα ψεύτικα livestreams του Elon Musk στο YouTube;

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Engadget ανέφερε μια μετάδοση στο YouTube με τον Elon Musk να μιλάει σε μια εκδήλωση που φαίνεται να είναι συνέδριο της Tesla. Σύμφωνα με το Engadget, το livestream είχε πάνω από 30.000 θεατές σε κάποιο σημείο.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα: Δεν ήταν πραγματικό. Η ψεύτικη ζωντανή εκδήλωση είναι μέρος μιας συνεχιζόμενης απάτης κρυπτονομισμάτων στο YouTube.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Τα τσιπ Neuralink θα αντικαταστήσουν τα τηλέφωνα

elon musk livestreams
Ψεύτικα Elon Musk livestreams που προωθούν crypto scams εμφανίζονται συνεχώς στο YouTube

Οι ψεύτικες ζωντανές μεταδόσεις του Elon Musk στο YouTube συνεχίζουν να ανθίζουν

Οι απατεώνες που συμμετέχουν σε αυτό το συγκεκριμένο σχήμα φαίνεται να εστιάζουν αποκλειστικά στο YouTube για να διαπράξουν τις απάτες τους.

Η ιδέα πίσω από αυτό είναι απλή. Οι απατεώνες μεταδίδουν ένα βίντεο με τον Elon Musk να μιλά σε κάποια εκδήλωση ως ζωντανή μετάδοση. Συχνά, αυτές οι μεταδόσεις περιλαμβάνουν πραγματικό βίντεο του Musk σε επανάληψη. Ο ήχος μπορεί να είναι είτε ψεύτικη φωνή που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη και μοιάζει με αυτή του Musk είτε πραγματικός ήχος από μια ομιλία του Musk που είναι αρκετά γενική ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε.

Ωστόσο, τα γραφικά στην οθόνη παρουσιάζουν την εκδήλωση ως ζωντανή ομιλία του Musk για τα κρυπτονομίσματα. Συχνά περιλαμβάνουν συνδέσμους ή QR κωδικούς προς την απάτη, προτρέποντας τους θεατές να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία πριν ολοκληρωθεί η ζωντανή μετάδοση.

Υπάρχει ένα ακόμη κρίσιμο στοιχείο σε αυτήν την απάτη. Αυτά τα ζωντανά βίντεο συχνά μεταδίδονται από χακαρισμένα κανάλια YouTube στα οποία οι χρήστες είναι ήδη συνδρομητές. Αυτά τα χακαρισμένα κανάλια μπορεί να έχουν εκατοντάδες χιλιάδες συνδρομητές, επομένως υπάρχει ήδη ένα ενσωματωμένο κοινό που ειδοποιείται από το YouTube επειδή ένα κανάλι στο οποίο είναι συνδρομητές μόλις ξεκίνησε “ζωντανή” μετάδοση. Ο απατεώνας συνήθως αλλάζει το όνομα του καναλιού YouTube για να φαίνεται σαν επίσημος λογαριασμός που σχετίζεται με τον Musk ή την Tesla.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk εργάζεται στο «Tesla Master Plan Part 4»

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Σαββατοκύριακο, το χακαρισμένο κανάλι είχε περισσότερους από 10.000 συνδρομητές και είχε επαληθευτεί από το YouTube. Το κανάλι μετονομάστηκε σε “Tesla” με το όνομα χρήστη στο YouTube “@elon.teslastream.”

Παρά το γεγονός ότι το Engadget παρακολούθησε τη ζωντανή μετάδοση με έως και 30.000 ταυτόχρονους θεατές σε κάποια στιγμή, δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς ήταν πραγματικοί άνθρωποι. Το YouTube συχνά προωθεί και συνιστά ζωντανές μεταδόσεις βάσει του αριθμού των χρηστών που τις παρακολουθούν. Είναι πιθανό ότι ένα μέρος αυτής της θέασης ήταν από bots για να ξεγελάσουν τον αλγόριθμο του YouTube και να προωθήσουν το βίντεο στις ροές των χρηστών.

Αν και ο Musk και η Tesla χρησιμοποιούνται συνήθως για να προωθούν αυτές τις απάτες κρυπτονομισμάτων μέσω YouTube livestream, οι απατεώνες τροποποιούν τη στρατηγική τους κατά καιρούς.

Πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, ο συνιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, κατέθεσε μήνυση κατά του YouTube για livestreams απάτες με Bitcoin που χρησιμοποιούσαν την εικόνα του. Είναι σαφές ότι αυτό συμβαίνει εδώ και αρκετό καιρό. Δυστυχώς, φαίνεται ότι αυτά τα ψεύτικα livestreams στο YouTube θα συνεχιστούν, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον.

Πηγή πληροφοριών: sea.mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS