ΑρχικήYoutubeΗ μπαταρία CATL τροφοδοτεί με επιτυχία ηλεκτρικό αεροπλάνο

Η μπαταρία CATL τροφοδοτεί με επιτυχία ηλεκτρικό αεροπλάνο

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών EV στον κόσμο, τροφοδοτεί κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Η CATL δοκίμασε με επιτυχία ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο 4 τόνων που τροφοδοτείται από την μπαταρία εξαιρετικά υψηλής ενεργειακής πυκνότητάς της. Μέχρι το 2028, η CATL αναμένει να αποκαλύψει ένα επιβατηγό ηλεκτρικό αεροσκάφος 8 τόνων με αυτονομία περίπου 2.000 έως 3.000 km.

Δείτε επίσης: Alef Model A: Το ιπτάμενο αυτοκίνητο έχει ήδη 2000 προπαραγγελίες

Αφού αποκάλυψε τη νέα Condensed Battery στο Auto Show στη Σαγκάη τον περασμένο Απρίλιο, ξέραμε ότι η CATL ετοίμαζε κάτι μεγάλο.

μπαταρία CATL

Με πυκνότητα ενέργειας έως και 500 Wh/kg σε μια κυψέλη, διπλάσια από το μέσο EV, η CATL είπε ότι «ανοίγει ένα ολοκαίνουργιο σενάριο ηλεκτροκίνησης επιβατικών αεροσκαφών».

Η CATL συνεργάζεται με συνεργάτες όπως η Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) για την ανάπτυξη του ηλεκτρικού αεροπλάνου της. Το περασμένο καλοκαίρι, η CATL δημιούργησε μια αεροπορική μονάδα για να σχεδιάσει και να αναπτύξει πολιτικά αεροσκάφη και εξαρτήματα όπως κινητήρες και έλικες.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα νέα, η CATL σημειώνει ήδη ταχεία πρόοδο. Η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία μια δοκιμαστική πτήση του ηλεκτρικού αεροσκάφους 4 τόνων, καθώς οι εργασίες για μοντέλα μεγαλύτερης εμβέλειας προχωρούν.

Η CATL ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αναμένει να παρουσιάσει ένα εμπορικό ηλεκτρικό αεροσκάφος 8 τόνων το 2027 ή το 2028 με τυποποιημένη αυτονομία περίπου 2.000 έως 3.000 km.

Δείτε ακόμα: NASA X-57 Maxwell: Το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να πετάξει

Ο Robin (Zeng) Yuqin, πρόεδρος του CATL, αποκάλυψε τα νέα στη 15η Ετήσια Συνάντηση των Νέων Πρωταθλητών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Summer Davos Forum) στην Κίνα.

ηλεκτρικό αεροπλάνο

Ο Zeng επιβεβαίωσε ότι το ηλεκτρικό αεροπλάνο θα χρησιμοποιεί τη συμπυκνωμένη μπαταρία της CATL. Οι μπαταρίες υψηλής πυκνότητας της CATL είναι αρκετά ισχυρές για πτήσεις μεγάλης εμβέλειας, «καθιστώντας τις εφικτές για ιδιωτικά και επαγγελματικά τζετ», είπε ο Zeng.

Ο πρόεδρος της CATL αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία εργάζεται σε μπαταρίες ιόντων νατρίου επόμενης γενιάς με χαμηλότερο κόστος, διάρκεια ζωής και ψυχρή απόδοση. Αυτές οι μπαταρίες θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν ήδη από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τον Zeng, στο σύστημα βαθμολόγησης 1 έως 10 της CATL, οι νέες μπαταρίες είναι ήδη στο 7.

Εν τω μεταξύ, η CATL συνεχίζει να κυριαρχεί στην αγορά μπαταριών EV φέτος. Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία ερευνών SNE Research, η CATL αντιπροσώπευε πάνω από το 37% της αγοράς τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024. Η BYD της Κίνας ήταν δεύτερη με μερίδιο 15,4%.

Με πελάτες όπως η Tesla, η BMW, η Mercedes-Benz, η Volkswagen και πολλοί άλλοι, η CATL αναμένεται να συνεχίσει να επεκτείνεται.

Δείτε επίσης: Πρώτη πτήση για το πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο Alice

Για να επιταχύνει την ανάπτυξη, η CATL θέλει να προσθέσει δύο ακόμη εργοστάσια στο εξωτερικό, στα έξι που έχουν ήδη προγραμματιστεί στη Γερμανία, την Ταϊλάνδη, την Ουγγαρία, την Ινδονησία και δύο στις ΗΠΑ (με τη Ford και την Tesla).

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS