ΑρχικήUpdatesΗ λειτουργία RCS έχει ενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες iPhone

Η λειτουργία RCS έχει ενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες iPhone

Με το iOS 18, η Apple φέρνει επιτέλους το RCS (Rich Communication Services) στο iPhone, και φαίνεται ότι ορισμένοι χρήστες στις ΗΠΑ έχουν ήδη ενεργοποιήσει τη λειτουργία.

RCS iphone

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Apple αποφάσισε να υιοθετήσει το RCS, ανταποκρινόμενη στις πιέσεις της Google για βελτίωση της εμπειρίας ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ χρηστών iOS και Android. Χωρίς υποστήριξη RCS, η αποστολή γραπτών μηνυμάτων μεταξύ αυτών των πλατφορμών ήταν δύσχρηστη καθώς βασιζόταν στο SMS. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα θολές φωτογραφίες και βίντεο, σύντομα μηνύματα, και έλλειψη κρυπτογράφησης από άκρο σε άκρο.

Διαβάστε επίσης: Με το iOS 18 μπορείτε να δώσετε στο Siri νέο όνομα

Όλα αυτά σύντομα θα αποτελούν παρελθόν. Στο Worldwide Developers Conference (WWDC), η Apple ανακοίνωσε ότι θα λάβει υποστήριξη για RCS στο iPhone. Αυτό θα βελτιώσει την ανταλλαγή μηνυμάτων με χρήστες Android, εισάγοντας λειτουργίες όπως υψηλότερης ποιότητας κοινή χρήση πολυμέσων, αποδεικτικά ανάγνωσης και ενδείξεις πληκτρολόγησης – λειτουργίες που μέχρι τώρα δεν ήταν διαθέσιμες στις συνομιλίες μεταξύ Android και iPhone.

Ορισμένοι χρήστες στο X (πρώην Twitter) αναφέρουν ότι το RCS έχει ενεργοποιηθεί στα iPhone τους. Η δυνατότητα είναι διαθέσιμη μόνο για όσους έχουν κατεβάσει το iOS 18 beta 2 και είναι συνδρομητές των παρόχων AT&T, T-Mobile ή Verizon. Για να ενεργοποιήσετε το RCS στο τηλέφωνό σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις, επιλέξτε Εφαρμογές και στη συνέχεια πατήστε Μηνύματα.

Δείτε περισσότερα: Google: Το πρωτόκολλο RCS έρχεται στα iPhone το φθινόπωρο

Η Apple βασίζεται στους παρόχους για την ενσωμάτωση του RCS στο iPhone, και η τελευταία beta έκδοση του iOS 18 περιλαμβάνει ενημερωμένα πακέτα κινητής τηλεφωνίας μόνο για τους τρεις μεγαλύτερους παρόχους των ΗΠΑ.

Οι χρήστες που ανήκουν σε άλλους παρόχους και MVNO πιθανώς θα χρειαστεί να περιμένουν λίγο περισσότερο για μια πιο ομαλή εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ πλατφορμών.

Τα μηνύματα RCS θα εμφανίζουν πράσινες φυσαλίδες, αλλά θα επισημαίνονται ως “Μήνυμα κειμένου – RCS”. Παρόλο που το RCS προσφέρει πολλές από τις ίδιες δυνατότητες με το iMessage, τόσο το iMessage όσο και το Google Message θα συνεχίσουν να διαθέτουν ορισμένες αποκλειστικές λειτουργίες.

RCS iphone apple

Διαβάστε ακόμη: Apple: Φαίνεται να μην πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT στο iOS 18

Αυτή είναι μια από τις πιο προσεκτικές κινήσεις της Apple. Ενώ η εταιρεία υπέκυψε στην πίεση να υιοθετήσει το RCS, διατηρεί το χάσμα μεταξύ των χρηστών Android και iPhone με τα διαφορετικά χρωματιστά συννεφάκια.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS