ΑρχικήUpdatesΝέα δυνατότητα 'Keep Downloaded' για τα αρχεία στο iCloud!

Νέα δυνατότητα ‘Keep Downloaded’ για τα αρχεία στο iCloud!

Στο iOS 18, το iPadOS 18 και το macOS Sequoia, η Apple έχει ενσωματώσει μια νέα δυνατότητα “Keep Downloaded” στο iCloud.

keep downloaded

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν ποια αρχεία και φάκελοι θα παραμείνουν μόνιμα διαθέσιμα στη συσκευή τους, εξασφαλίζοντας έτσι τη συνεχή πρόσβαση σε αυτά.

Διαβάστε σχετικά: Το iCloud αναβαθμίζεται ριζικά στο iOS 18

Σε προηγούμενες εκδόσεις των iOS και macOS, οι χρήστες είχαν περιορισμένο έλεγχο στα αρχεία και τους φακέλους που διατηρούνταν εκτός σύνδεσης. Το σύστημα αυτόματης διαχείρισης του iCloud αφαιρούσε αρχεία από τη συσκευή – ενδεχομένως κάποια που θα θέλατε να έχετε διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή – για να απελευθερώσει χώρο.

Η Apple μέχρι τώρα δεν παρείχε κάποιο τρόπο για να αποτραπεί αυτό.

Στο macOS Sequoia, κατά την περιήγηση στο iCloud Drive μέσω του Finder, κάνοντας δεξί κλικ σε ένα αρχείο ή φάκελο εμφανίζεται η νέα επιλογή “Keep Downloaded”. Όταν ενεργοποιηθεί η επιλογή αυτή, το εικονίδιο του cloud δίπλα στο αρχείο γίνεται θολό, υποδεικνύοντας ότι το αρχείο θα παραμείνει αποθηκευμένο στη συσκευή.

Δείτε περισσότερα: iOS 18: Μπορείτε να επιλέξετε Apple TV ή HomePod ως το Home Hub σας

Στο iOS 18 και το iPadOS 18, η ίδια επιλογή είναι διαθέσιμη και στα Αρχεία, όταν ένας χρήστης πατήσει παρατεταμένα πάνω σε ένα αρχείο ή φάκελο για να εμφανιστεί το μενού επιλογών. Οι χρήστες μπορούν πλέον να δηλώνουν ρητά ότι επιθυμούν τα αρχεία να παραμένουν στη συσκευή τους, ανεξάρτητα από τον χώρο αποθήκευσης που καταλαμβάνουν.

Keep Downloaded iCloud

Η δυνατότητα παραμονής των αρχείων στο iCloud χωρίς να γίνονται “offload” θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη για χρήστες που χρειάζονται συχνή πρόσβαση σε έγγραφα ή αρχεία κατά τη διάρκεια ταξιδιών ή σε περιοχές με κακή σύνδεση.

Διαβάστε ακόμη: Apple: Λανσάρει την εφαρμογή «Passwords» σε iOS 18 και macOS 15

Το macOS Sequoia, το iOS 18 και το iPadOS 18 είναι διαθέσιμα σε beta μορφή αυτή τη στιγμή, περιορισμένα αποκλειστικά για προγραμματιστές. Αυτή η νέα επιλογή θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες με την κυκλοφορία του software στο ευρύ κοινό αυτό το φθινόπωρο.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS