ΑρχικήinetΗ Google διακόπτει το συνεχόμενο Scrolling στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google διακόπτει το συνεχόμενο Scrolling στα αποτελέσματα αναζήτησης

Η Google φέρεται να καταργεί το συνεχόμενο Scrolling στα αποτελέσματα αναζήτησης σε επιτραπέζιους υπολογιστές και κινητά, με την εταιρεία να επιστρέφει στην παλιά μέθοδο διαίρεσης των αποτελεσμάτων σε πολλές σελίδες.

Δείτε επίσης: Το Chrome για Android δοκιμάζει λειτουργία που επαληθεύει το ID σας

συνεχόμενο Scrolling

Η Google εισήγαγε το συνεχόμενο Scrolling σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές το 2021 και το 2022, αντίστοιχα. Η αλλαγή θύμιζε το feed των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αν και η έκδοση της Google δεν ήταν ποτέ το «infinite scroll» που γνωρίζουν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Η Αναζήτηση έχει μετατρέψει το ισοδύναμο έξι σελίδων αποτελεσμάτων σε ένα συνεχόμενο Scrolling, προτού προσφέρει στους χρήστες το κουμπί “Περισσότερα αποτελέσματα” που διατηρεί την κύλιση σε λειτουργία.

Η Google αρχικά υποστήριξε ότι το συνεχόμενο Scrolling θα έκανε τα αποτελέσματα της περιήγησης πιο γρήγορα και πιο εύκολα, αν και ορισμένοι χρήστες πιθανότατα δεν έβλεπαν πώς το παλιό σύστημα σελιδοποίησης λειτουργούσε συχνά ως φυσικός διακόπτης που τους επέτρεπε να εξετάσουν εάν είχαν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν.

Δείτε ακόμα: Google: Λανσάρει το «Project Naptime» για έρευνα ευπαθειών που βασίζεται σε AI

Ένας εκπρόσωπος της Google φέρεται να είπε στο Search Engine Land ότι το συνεχόμενο Scrolling θα αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης επιτραπέζιων υπολογιστών από τις 25 Ιουνίου, ενώ η δυνατότητα θα αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα για κινητά “τους επόμενους μήνες“. Η Google είπε ότι η αλλαγή είναι απαραίτητη για να της επιτρέψει να προβάλλει τα αποτελέσματα αναζήτησης πιο γρήγορα, αντί να φορτώνει αυτόματα αποτελέσματα που οι χρήστες δεν έχουν ζητήσει ρητά.

Δείτε επίσης: Το Google Meet προσθέτει υποστήριξη για πάνω από 50 γλώσσες στους υπότιτλους

Η Google εισήγαγε το συνεχόμενο Scrolling στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζήτησης, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο πλοήγησης των χρηστών στις πληροφορίες. Παραδοσιακά, οι χρήστες έπρεπε να κάνουν κλικ σε πολλές σελίδες για να δουν περισσότερα αποτελέσματα. Με το συνεχόμενο Scrolling, η Google φορτώνει αυτόματα το επόμενο σύνολο αποτελεσμάτων καθώς οι χρήστες φτάνουν στο κάτω μέρος της σελίδας. Αυτή η απρόσκοπτη εμπειρία μιμείται το infinite Scrolling που διαδόθηκε από τις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, διευκολύνοντας την γρήγορη πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα πληροφοριών. Αυτή η δυνατότητα στόχευε να βελτιώσει την εμπειρία του χρήστη παρέχοντας μια πιο ομαλή, πιο διαισθητική μέθοδο περιήγησης στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS