ΑρχικήUpdatesFord: Αναδιοργανώνει τη διοίκησή της στην Ευρώπη για να στραφεί προς τα...

Ford: Αναδιοργανώνει τη διοίκησή της στην Ευρώπη για να στραφεί προς τα EV οχήματα

Η Ford αναδιοργανώνει τη διοίκηση της στην Ευρώπη καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία στρέφεται στην αγορά προς τα ηλεκτρικά οχήματα (EV).

Ford

Μετά την απώλεια του επικεφαλής της στην Ευρώπη από τη Volkswagen, η Ford αναδιοργανώνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες για να επαναφέρει τη μάρκα σε πορεία ανάπτυξης.

Δείτε σχετικά: Ford Mustang GTD 2025: Το Απόλυτο Track Car – Γκαλερί

Ο Martin Sander, το ανώτατο στέλεχος της Ford στην Ευρώπη, αποχώρησε από την εταιρεία νωρίτερα αυτόν τον μήνα για να ενταχθεί στη Volkswagen ως νέος επικεφαλής πωλήσεων και αγοράς. Η απώλεια είναι σημαντική, καθώς ο Sander έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κυκλοφορία του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος της εταιρείας στην ΕΕ, του ηλεκτρικού Ford Explorer.

Η παραγωγή του ηλεκτρικού Explorer ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα στο νέο αποκλειστικό EV της Ford στην Κολωνία. Το ηλεκτρικό Explorer είναι το πρώτο EV που προήλθε από τη συνεργασία του 2020 με τη VW και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB της.

Η θέση του Sander θα καταργηθεί καθώς η Ford μειώνει τον αριθμό των εργαζομένων της στην ευρωπαϊκή της έδρα στην Κολωνία.

Διαβάστε επίσης: Ο Donald Trump θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Ford ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου «μετασχηματισμού των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της». Από την 1η Ιουλίου 2024, η Ford θα έχει τέσσερις διευθυντές αντί για εννέα στην Κολωνία.

Αυτή η αναδιοργάνωση απλοποιεί τη διοικητική δομή της εταιρείας, όπως δήλωσε ο Kieran Cahill, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ford-Werke GmbH. Ο Cahill εξήγησε ότι αυτή η κίνηση μας επιτρέπει να δράσουμε πιο γρήγορα, καθώς η Ford επιδιώκει να αναζωογονήσει τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές της.

Σύμφωνα με το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Automobilwoche, οι διοικητικές αλλαγές της Ford στην ΕΕ έρχονται καθώς η εταιρεία προσπαθεί να παραμείνει βιώσιμη. Η έκθεση σημειώνει ότι ο νέος ηλεκτρικός Explorer πρέπει να αυξήσει τις πωλήσεις. Διαφορετικά, «η Ford θα μπορούσε να αποχωρήσει εντελώς από την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη μεσοπρόθεσμα».

Με περίπου το 98% των κερδών να προέρχεται από τις ΗΠΑ, η Ford κινείται προσεκτικά στην ΕΕ. Το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen αναμένεται να αποκαλυφθεί σύντομα. Η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή αυτού του δεύτερου EV, μετά τον Explorer, αργότερα φέτος.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς θα ονομάζεται το πρώτο EV της XPeng;

Στις ΗΠΑ, η Ford ήταν η δεύτερη μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων με τις περισσότερες πωλήσεις (εξαιρουμένων των συνδυαστικών πωλήσεων Hyundai και Kia) τους πρώτους πέντε μήνες του 2024. Το Mustang Mach-E είναι το τρίτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, μετά το Model Y και το Model 3 της Tesla.

Εν τω μεταξύ, το F-150 Lightning παραμένει το ηλεκτρικό pickup με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Αμερική. Ωστόσο, οι πωλήσεις του Tesla Cybertruck αυξάνονται, ενώ νέα ηλεκτρικά φορτηγά εμφανίζονται στην αγορά.

Ford EV

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ford μείωσε τις τιμές μίσθωσης του Mustang Mach-E έως και 400% για να διατηρήσει τη ζήτηση.

Δείτε ακόμη: Tesla: Ανάκληση 11.000 Cybertruck λόγω προβλημάτων

Αν αναζητάτε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα (EV), τώρα μπορεί να είναι η ιδανική στιγμή για να αρχίσετε τις αγορές σας, καθώς οι τιμές βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους συνδέσμους μας για να βρείτε προσφορές για ηλεκτρικά οχήματα της Ford σε έναν αντιπρόσωπο κοντά σας.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS