ΑρχικήinetΤο YouTube συζητά με εταιρείες για AI-generated μουσική

Το YouTube συζητά με εταιρείες για AI-generated μουσική

Το YouTube, η δημοφιλής πλατφόρμα κοινής χρήσης βίντεο, φέρεται να βρίσκεται σε συνομιλίες με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες για τη δημιουργία AI-generated μουσικής. Αυτή η κίνηση φαίνεται να αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του YouTube να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες στον μουσικό χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, όπως η OpenAI και η Meta.

Δείτε επίσης: Το YouTube εισάγει τη λειτουργία σταθερής έντασης ήχου σε Android και Google TV

YouTube AI-generated μουσική

Οι συνομιλίες λέγεται ότι επικεντρώνονται στην εξασφάλιση συμφωνιών αδειοδότησης με τη Universal, τη Sony και τη Warner. Αυτές οι συμφωνίες θα επιτρέψουν στο YouTube να χρησιμοποιεί τη μουσική των καλλιτεχνών για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης σε αντάλλαγμα για εφάπαξ πληρωμές. Αυτή η κίνηση είναι αξιοσημείωτη επειδή έρχεται λίγες μέρες αφότου αυτές οι ίδιες μουσικές δισκογραφικές κατέθεσαν αγωγές κατά των παραγωγών μουσικής AI Udio και Suno για φερόμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Το YouTube έχει ήδη πειραματιστεί με AI-generated μουσική μέσω ενός εργαλείου που ονομάζεται “Dream Track” για βίντεο Shorts. Αυτό το εργαλείο επέτρεψε σε μια επιλεγμένη ομάδα δημιουργών να φτιάξουν μοναδικές εκδοχές τραγουδιών στο στυλ διάφορων καλλιτεχνών με τη συγκατάθεσή τους. Το YouTube θέλει τώρα να επεκτείνει τη συλλογή του από καλλιτέχνες και τραγούδια για τη μουσική γενιά AI, αλλά όχι απαραίτητα για τα Dream Tracks.

Δείτε ακόμα: Η Google ακυρώνει συνδρομές YouTube Premium μέσω VPN

Το ενδιαφέρον του YouTube για AI-generated μουσική ευθυγραμμίζεται με την ευρύτερη στρατηγική AI της Google. Η Google έχει ήδη ανακοινώσει ένα Music AI Incubator σε συνεργασία με την Universal Music Group και έχει δημοσιεύσει τις αρχές της μουσικής AI του YouTube, υποσχόμενη να το “αγκαλιάσει υπεύθυνα μαζί με τους μουσικούς μας συνεργάτες“.

YouTube μουσική

Ωστόσο, η άνοδος της μουσικής που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη έχει επίσης προκαλέσει ανησυχίες στους μουσικούς. Πολλοί καλλιτέχνες ανησυχούν για τις πιθανές απειλές που θέτει η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρώπινη δημιουργικότητα και τις δίκαιες πληρωμές. Μια ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από περισσότερους από 200 καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Billie Eilish και Stevie Wonder, κατήγγειλε τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη μουσική, ιδιαίτερα όταν περιλαμβάνει εκπαίδευση μοντέλων AI με μουσική χωρίς τη συγκατάθεση του καλλιτέχνη.

Δείτε επίσης: YouTube: Οι χρήστες μπορούν πλέον να προσθέτουν σημειώσεις στα βίντεο

Εν τω μεταξύ, το YouTube απαιτεί από τους δημιουργούς να επισημαίνουν τα βίντεο που έχουν δημιουργηθεί με γενετική τεχνητή νοημοσύνη, διαφορετικά κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με κυρώσεις. Οι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να ζητήσουν την αφαίρεση της μουσικής που δημιουργείται από AI και έχει ανέβει χωρίς την άδειά τους. Καθώς οι συμφωνίες αδειοδότησης με εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης γίνονται όλο και πιο κοινές, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς οι διαφορετικές πλατφόρμες εξισορροπούν αυτόν τον νέο κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης έναντι της ανθρώπινης δημιουργικότητας.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS