ΑρχικήinetApple: Τι αλλάζει στα iPhone που θα διατίθενται στην Ευρώπη

Apple: Τι αλλάζει στα iPhone που θα διατίθενται στην Ευρώπη

Σύμφωνα με πέντε άτομα που φέρεται να εργάζονται στην κατασκευή iPhone για την Apple, ο τεχνολογικός γίγαντας λέγεται ότι δοκιμάζει έναν τρόπο, ώστε οι χρήστες στην Ευρώπη, να αφαιρούν πιο εύκολα την κόλλα που συγκρατεί τις μπαταρίες μέσα στη συσκευή. Η έκθεση αναφέρει ότι η Apple προσπαθεί να διευκολύνει έναν κάτοχο iPhone να αντικαταστήσει την μπαταρία που τροφοδοτεί το κινητό του. Η αυτοεξυπηρέτηση αντικατάστασης μπαταρίας είναι μία από τις επιλογές που έχουν οι χρήστες iPhone, εκτός από το να απευθυνθούν σε ένα Apple Store ή σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο σέρβις.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει την ευπάθεια Bluetooth των AirPods

Ενώ ένας χρήστης iPhone μπορεί να αλλάξει την μπαταρία που τροφοδοτεί τη συσκευή του, εξακολουθεί να χρειάζεται να νοικιάζει εξειδικευμένα εργαλεία από την Apple για να κάνει τη δουλειά μόνος του. Ακόμη και με τα εργαλεία, η κόλλα που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση της μπαταρίας στη θέση της κάνει την αφαίρεση του εξαρτήματος πολύ δύσκολη δουλειά. Η Apple ελπίζει να αλλάξει στο μέλλον για να διευκολύνει την αφαίρεση της μπαταρίας του iPhone από τη συσκευή που τροφοδοτεί και στην Ευρώπη. Και με τον όρο μέλλον, εννοούμε το εγγύς μέλλον, καθώς η πιο πρόσφατη αναφορά λέει ότι τουλάχιστον ένα ανώνυμο μοντέλο iPhone 16 φέτος θα διαθέτει το νέο σύστημα αφαίρεσης μπαταρίας και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 17 αναμένεται να το αποκτήσουν το επόμενο έτος.

iPhone Ευρώπη

Το τρέχον σύστημα απαιτεί από έναν χρήστη iPhone να χρησιμοποιεί τσιμπιδάκια για να αφαιρέσει τις λωρίδες που είναι κατασκευασμένες από κόλλα. Η προσθήκη της μπαταρίας αντικατάστασης απαιτεί τη χρήση ενός μηχανήματος και ενός δίσκου. Το νέο σύστημα ονομάζεται εύστοχα “electrically-induced adhesive debonding” και χρησιμοποιεί ηλεκτρισμό για να αφαιρέσει την μπαταρία από το πλαίσιο του iPhone μάλλον γρήγορα και εύκολα ακόμα και με την κόλλα που χρησιμοποιείται για να το κρατήσει πατημένο.

Δείτε ακόμα: Το νέο mantra προστίθεται σε όλες τις συσκευές της Apple

Ενώ το νέο σύστημα αφαίρεσης μπαταριών της Apple που θα εφαρμοστεί στην Ευρώπη, θα είναι μια βελτίωση σε σχέση με την τρέχουσα διαδικασία που απαιτείται για την αντικατάσταση της μπαταρίας που τροφοδοτεί ένα iPhone, δεν μοιάζει καθόλου με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για την αντικατάσταση μπαταριών σε ορισμένα πρώιμα smartphone, όπως το Motorola DROID του 2009. Ήταν ο πρώτος πραγματικός ανταγωνιστής για το iPhone και διέθετε αντικαταστάσιμη μπαταρία. Μέχρι το 2014, η Samsung προώθησε μια αντικαταστάσιμη μπαταρία για το Galaxy S5. Οι κατασκευαστές, τόσο OEM όσο και τρίτοι, πρόσφεραν μεγαλύτερες μπαταρίες για αυτά τα τηλέφωνα με ειδικά πίσω πάνελ για να χωρέσουν τα μεγαλύτερα κύτταρα.

Η Apple ωστόσο δεν έχει σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο, αφού θα συνεχίσει να απαιτεί τη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων για την αφαίρεση της μπαταρίας του iPhone, όπως και τώρα. Γιατί λοιπόν θέλει να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή; Όλα έχουν να κάνουν με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Πριν από περίπου ένα χρόνο, το κοινοβούλιο της ΕΕ ενέκρινε έναν νέο νόμο που απαιτεί από τους κατόχους smartphone να έχουν τη δυνατότητα να αφαιρούν και να αντικαθιστούν μόνοι τους τις μπαταρίες των τηλεφώνων τους. Αυτός ο νέος νόμος απαγορεύει τη χρήση κόλλας για να διατηρείται η μπαταρία στη θέση της.

Δείτε επίσης: iPhone 15: Δείχνει την ώρα ακόμη κι όταν εξαντληθεί η μπαταρία

Ο νόμος δεν λέει ότι η μπαταρία πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση, μόνο ότι μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας “εργαλεία που διατίθενται στο εμπόριο“. Μπορούν επίσης να απαιτηθούν εξειδικευμένα εργαλεία εάν παρέχονται χωρίς κόστος. Αυτό που θα μπορούσαμε να δούμε εδώ είναι η Apple να προσπαθεί να προχωρήσει πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος, πιθανότατα το 2027.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS