ΑρχικήSecurityΟι μεγάλοι οργανισμοί αυξάνουν το προσωπικό στον τομέα του cybersecurity

Οι μεγάλοι οργανισμοί αυξάνουν το προσωπικό στον τομέα του cybersecurity

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Wavestone, οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν ενισχύσει σημαντικά το προσωπικό τους στον κλάδο του cybersecurity το 2024.

προσωπικό cybersecurity

Η εταιρεία διαπίστωσε ότι, κατά μέσο όρο, οι εταιρείες με έσοδα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων έχουν έναν ειδικό ασφάλειας για 1086 υπαλλήλους. Το 2023, οι ίδιοι οργανισμοί είχαν έναν επαγγελματία στον κυβερνοχώρο για 1285 υπαλλήλους.

Οι εταιρείες που δίνουν περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια φαίνεται να είναι αυτές στον χρηματοοικονομικό τομέα, αφού διαθέτουν κατά μέσο όρο έναν εμπειρογνώμονα ανά 267 υπαλλήλους.

Δείτε επίσης: Cybersecurity: Το burn-out οδηγεί σε απώλειες εκατ. δολαρίων

Μιλώντας στο Infosecurity, ο Gerome Billois, συνεργάτης της Wavestone, απέδωσε την αύξηση του προσωπικού cybersecurity στις προσπάθειες που γίνονται εδώ και χρόνια για την ενίσχυση της άμυνας στον κυβερνοχώρο.

«Είναι πολύ θετικό σημάδι ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη για ισχυρό εργατικό δυναμικό στον κυβερνοχώρο. Όλο και περισσότερες εταιρείες έχουν ξεκινήσει πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουν τη διατήρηση ταλέντων», είπε.

Δείτε επίσης: Το 70% των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας εργάζονται τα Σαββατοκύριακα και ψάχνουν νέα δουλειά

Όλο και περισσότερη έμφαση στο cybersecurity

Μετά από χρόνια, που γίνονται προσπάθειες και εφαρμόζονται σημαντικά προγράμματα cybersecurity για την ενίσχυση της άμυνας, παρατηρείται μια φάση σταθεροποίησης.

Σύμφωνα με τον Billois, τα προηγούμενα χρόνια, οι ηγετικές ομάδες κινητοποιήθηκαν για την εφαρμογή βασικών μέτρων κυβερνοασφάλειας (π.χ. MFA κλπ).

«Το κύριο κίνητρο ήταν να γίνουμε πιο ανθεκτικοί σε επιθέσεις ransomware και λειτούργησε. Το μέσο επίπεδο ωριμότητας αυτών των ομάδων έναντι ransomware είναι στο 56,9%, από 49,8% το 2023. Βλέπουμε λιγότερα IT συστήματα μεγάλων οργανισμών να παραβιάζονται από ομάδες ransomware», είπε ο Billois.

Δείτε επίσης: Απουσία γυναικών στο 11% των ομάδων κυβερνοασφάλειας

Επιπλέον, η μελέτη έδειξε ότι οι μεγάλες εταιρείες δίνουν πλέον περισσότερη έμφαση στην ασφάλεια του cloud και των δεδομένων.

Γιατί δίνεται έμφαση στην κυβερνοασφάλεια;

Η αυξανόμενη συχνότητα και πολυπλοκότητα των κυβερνοεπιθέσεων είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που οδήγησαν στην αύξηση του προσωπικού στον τομέα του cybersecurity. Οι μεγάλοι οργανισμοί αναγνωρίζουν την ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην ασφάλεια για να προστατεύσουν τα δεδομένα και τα συστήματά τους.

Επιπλέον, η αυξημένη εξάρτηση από την τεχνολογία και τα ψηφιακά συστήματα στις επιχειρηματικές διαδικασίες έχει οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάγκη για εξειδικευμένο προσωπικό στην κυβερνοασφάλεια. Οι οργανισμοί επενδύουν περισσότερο σε τεχνολογικές λύσεις και χρειάζονται ειδικούς για τη διαχείριση και την προστασία αυτών των συστημάτων.

Τέλος, όλο και περισσότερα διοικητικά στελέχη και συμβούλια οργανισμών έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της κυβερνοασφάλειας και γι’ αυτό γίνονται μεγαλύτερες επενδύσεις σε αυτό τον τομέα. Αυτό περιλαμβάνει την πρόσληψη περισσότερων ειδικών για την ενίσχυση των ομάδων cybersecurity.

Πηγή: www.infosecurity-magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS