ΑρχικήUpdatesApple: Αναζητά νέους προμηθευτές για OLED-on-Silicon οθόνες για την ανάπτυξη πιο προσιτού...

Apple: Αναζητά νέους προμηθευτές για OLED-on-Silicon οθόνες για την ανάπτυξη πιο προσιτού headset

Η Apple εξετάζει νέους προμηθευτές για πάνελ OLED-on-Silicon, πιθανότατα υποδηλώνοντας την ανάπτυξη ενός πιο προσιτού headset που θα συνοδεύει το Vision Pro, σύμφωνα με το The Elec.

Apple oled-on silicon headset

Ο κορεάτικος ιστότοπος ανακάλυψε μια εμφανή αλλαγή στη διαχείριση του supply chain της Apple για τα πάνελ OLED-on-Silicon (OLEDoS), ένα σημαντικό στοιχείο στο Vision Pro headset.

Διαβάστε επίσης: Είναι το VR headset της Meta ευάλωτο σε ransomware επιθέσεις; – Έρευνα

Αυτή τη στιγμή, η Sony παρέχει αυτές τις μικροοθόνες υψηλής ανάλυσης, ωστόσο, η περιορισμένη παραγωγική της δυνατότητα έως 900.000 πάνελ ετησίως και η έλλειψη σχεδίων για επέκταση έχουν οδηγήσει την Apple να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον. Η Apple φέρεται να έχει ζητήσει πληροφορίες (RFI) από τη Samsung Display και την LG Display για να αξιολογήσει τις δυνατότητές τους στην παραγωγή μεγαλύτερων πάνελ OLEDOS, με μέγεθος από 2,0 έως 2,1 ίντσες και πυκνότητα οθόνης περίπου 1.700 pixels ανά ίντσα (PPI).

Αυτές οι οθόνες θα είναι μεγαλύτερες από αυτές που χρησιμοποιούνται επί του παρόντος στο Vision Pro και θα διαθέτουν χαμηλότερη ανάλυση. Το Vision Pro χρησιμοποιεί τα πάνελ OLEDoS της Sony που διαθέτουν οθόνη 1,42 ιντσών με πυκνότητα pixel σχεδόν 3.400 PPI, χρησιμοποιώντας οθόνη OLED με τεχνολογία έγχρωμου φίλτρου (wOLED+CF). Αυτή η εξελιγμένη τεχνολογία οθόνης είναι ένας από τους κύριους λόγους για την υψηλή τιμή του headset.

Δείτε περισσότερα: Το Apple Vision Pro κυκλοφορεί σε Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Σιγκαπούρη

Στην εκδήλωση Displayweek 2024, τόσο η Samsung όσο και η LG παρουσίασαν εξελίξεις στην τεχνολογία μικροοθόνης OLED που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή της Apple. Η Samsung αποκάλυψε μια μικροοθόνη OLED 1,03 ιντσών RGB (άμεσης εκπομπής), αναπτυγμένη σε συνεργασία με την eMagin, η οποία υπόσχεται υψηλότερη φωτεινότητα σε σύγκριση με τη μέθοδο wOLED+CF. Την ίδια στιγμή, η LG παρουσίασε μια μικροοθόνη 1,3 ιντσών 4K OLED με φωτεινότητα 10.000 nits, χρησιμοποιώντας συστοιχία μικρο φακών (MLA) για να αυξήσει τη φωτεινότητα κατά περίπου 40 τοις εκατό.

Apple oled-on silicon headset

Το ενδιαφέρον της Apple για μεγαλύτερα πάνελ OLEDoS με χαμηλότερη ανάλυση από αυτά του Vision Pro υποδηλώνει ότι ίσως προορίζονται για μια νέα, πιο οικονομική συσκευή μικτής πραγματικότητας. Φήμες αναφέρουν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια τέτοια συσκευή για περισσότερο από ένα χρόνο, και οι τελευταίες ενδείξεις υποδηλώνουν ότι μπορεί να έχει σχεδιαστεί για να συνδέεται με iPhone ή Mac, εξαλείφοντας την ανάγκη για έναν ακριβό επεξεργαστή.

Δείτε ακόμη: Lufthansa: Δοκιμάζει το Meta Quest 3 headset σε επιβάτες Business Class

Το low-cost (χαμηλού κόστους) Apple Vision headset πιθανόν να κυκλοφορήσει από τα τέλη του επόμενου έτους.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS