ΑρχικήUpdatesΑυτή η εφαρμογή μετατρέπει το Apple Watch σε Whoop Band

Αυτή η εφαρμογή μετατρέπει το Apple Watch σε Whoop Band

Το WHOOP Band είναι ένας φορητός ανιχνευτής με ενσωματωμένους αισθητήρες που παρακολουθεί διάφορες μετρήσεις. Η Apple ακολουθεί μια στρατηγική καθυστέρησης στην εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών για να βελτιώσει την τεχνολογία της.

Athlytic

Παρά τις εξαιρετικές μετρήσεις που προσφέρουν το Apple Health και το Apple Watch, δεν παρέχουν βαθμολογίες Readiness, Recovery ή Sleep όπως οι ανταγωνιστές τους, όπως το Oura Ring και το Whoop.

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει αυτές τις δυνατότητες στο watchOS 11, για όσους προπονούνται. Έτσι, ανακαλύψαμε το Athlytic, μια εύχρηστη εφαρμογή που παρέχει πληροφορίες για τη μεταβλητότητα του καρδιακού παλμού, τον καρδιακό ρυθμό, τον ύπνο και άλλα. Αυτά τα δεδομένα συνδυάζονται για να υπολογίσουν την κατάλληλη άσκηση για την επόμενη μέρα.

Δείτε περισσότερα: Με το Apple Watch μπορείτε να μετρήσετε ακόμη και τον καρδιακό παλμό ενός λιονταριού

Η εφαρμογή παρέχει ενημερώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και εμφανίζει βαθμολογίες Recovery και ύπνου (Sleep), θερμίδες που καίγονται και την απαιτούμενη άσκηση, καθιστώντας την ιδανική για όσους θέλουν να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Για παράδειγμα, έπειτα από δοκιμή, η εφαρμογή μπορεί να δείχνει, ότι είχαμε έναν καλό ύπνο, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να στοχεύσουμε σε ένα επίπεδο άσκησης μεταξύ 5 και 7. Μετά από ένα ήπιο τρέξιμο, η βαθμολογία μας βρίσκεται τώρα στο 2, παρέχοντάς μας αρκετή ενέργεια για να συνεχίσουμε με μια έντονη προπόνηση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Η πραγματική μαγεία συμβαίνει όταν ενημερώνετε την Athlytic για τον τρέχοντα προπονητικό σας στόχο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Peak Training, Building, Tapering και Injured ή Resting.

Αυτός ο προπονητικός στόχος είναι ο τρόπος με τον οποίο το Athlytic παράγει το Target Exertion Range σας. Μπορείτε να το δείτε σε δράση στο γράφημα Τάσεις, το οποίο παρουσιάζει ένα ημερήσιο γραμμικό γράφημα της Ανάκτησης και της Άσκησής σας και σχεδιάζει ένα εύρος άσκησης στόχου. Παραμένοντας εντός του εύρους άσκησης στόχου, θα είστε σε καλό δρόμο για να επιτύχετε τον στόχο σας.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πτυχές της εφαρμογής είναι η ενότητα Journal. Καθημερινά, μπορείτε να αναθεωρείτε την προηγούμενη ημέρα και να προσθέτετε ετικέτες που βοηθούν στο να περιγράψετε μερικά από τα πράγματα που μπορεί να έχουν επηρεάσει την προπόνηση και την αποθεραπεία σας. Οι ετικέτες είναι αρκετά περιεκτικές και περιλαμβάνουν πράγματα όπως αλκοόλ, καφεΐνη, κρεατίνη, νηστεία, αργά γεύματα, ζεστό υπνοδωμάτιο, ταξίδια, εργασιακό άγχος, σάουνα κ.λπ. Κάνοντας κλικ σε μερικά από αυτά, το Athlytic μπορεί να αρχίσει να υπολογίζει πόσο μεγάλη επιρροή έχει το καθένα στην αποκατάσταση και τη φυσική σας κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Πώς να συνδέσετε τα AirPods στο Apple Watch

Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθούν ουσιαστικοί συσχετισμοί, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι λογικοί. Για παράδειγμα, ακόμη και η ελαφριά κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την ανάρρωση κατά περίπου 20%, τα συμπληρώματα μαγνησίου βελτιώνουν την ανάρρωση κατά 18%, ενώ το να περνάμε 2+ ώρες την ημέρα στο φως του ήλιου ενισχύει την ανάρρωση κατά περίπου 4%.

Όχι, μάλλον όχι. Τα πράγματα είναι τόσο απλά όσο το να ακούς το σώμα σου και να χρησιμοποιείς την κοινή λογική. Έτρεξες χθες σε ημιμαραθώνιο με γρήγορο ρυθμό; Τότε, ίσως είναι καλύτερα να χαλαρώσεις σήμερα. Βγήκες έξω με τους φίλους σου μέχρι τις 2 το πρωί και χρειάζεσαι βοήθεια για να θυμηθείς τα μεσάνυχτα; Και πάλι, είναι σοφό να περάσεις τη μέρα σου βλέποντας Netflix αυτό τον μήνα στον καναπέ.

Athlytic

Δείτε ακόμη: Πυροσβέστης πρόλαβε καρδιακή προσβολή χάρη στο Apple Watch

Ωστόσο, για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση ή να προπονηθούν για ένα συγκεκριμένο γεγονός, η κατανόηση των αναγκών του σώματος τους είναι ανεκτίμητη.

Πηγή: techradar

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS