ΑρχικήUpdatesΑπολύσεις στην Ultraleap - Ζητείται νέος αγοραστής για το τμήμα hand-tracking

Απολύσεις στην Ultraleap – Ζητείται νέος αγοραστής για το τμήμα hand-tracking

Οι startups που ήταν γνωστές στο παρελθόν ως Ultrahaptics και Leap Motion φαίνεται να κατευθύνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, καθώς, μετά από πέντε χρόνια συνεργασίας, υπήρξαν σημαντικές απολύσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News, η εταιρεία μειώνει κατά το ήμισυ το εργατικό δυναμικό της και σχεδιάζει να αναζητήσει αγοραστή για την επιχείρησή της που ασχολείται με το hand-tracking.

ultraleap

Ο προγραμματιστής Max Thomas δημοσίευσε στο X ότι ψάχνει για δουλειά μετά την απόλυση της ομάδας των ΗΠΑ στο Ultraleap.

Διαβάστε επίσης: Η Apple εξαγοράζει τη γαλλική startup Datakalab AI τεχνολογίας

Ένας εκπρόσωπος της Ultraleap παραχώρησε την ακόλουθη δήλωση στο Sky News:

«Από την ίδρυσή της το 2019, η Ultraleap έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση ως κορυφαίος καινοτόμος στις τεχνολογίες απτικής και παρακολούθησης χεριών στον αέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ανάγκες και οι συμπεριφορές των πελατών συνεχώς εξελίσσονται, και πρέπει να προσαρμόσουμε τη στρατηγική μας για να αντικατοπτρίζει αυτές τις αλλαγές. Μετά από πολλή σκέψη, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναδιαμορφώσουμε κάποια από τα τμήματά μας και να μειώσουμε το μέγεθος της ομάδας μας. Η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε ελαφρά τη καρδία, αλλά είναι απαραίτητη για να προσαρμόσουμε την επιχείρησή μας και να εξυπηρετήσουμε καλύτερα την αγορά μας και τους πελάτες μας. Εκτιμούμε βαθύτατα τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων όσων συνέβαλαν στην οικοδόμηση του Ultraleap.»

Δείτε περισσότερα: Filigran: Γαλλική cybersecurity startup συγκέντρωσε 15 εκατ. € για παροχή λύσεων διαχείρισης απειλών

Έχουμε απευθυνθεί στην Ultraleap για να λάβουμε έναν ακριβή αριθμό των ατόμων που απολύθηκαν και θα ενημερώσουμε το άρθρο μόλις λάβουμε περισσότερες πληροφορίες.

Τον Μάιο του 2019, η Ultrahaptics εξαγόρασε τη Leap Motion για να συγχωνεύσει τις συμπληρωματικές τεχνολογίες τους – ένα απτικό αποτέλεσμα που παράγεται μέσω υπερήχων και κορυφαία στον κλάδο παρακολούθηση χεριών.

Έχουμε πλέον Ιούνιο του 2024 και τα Apple Vision Pro και Meta Quest στοχεύουν δύο διαφορετικά άκρα της αγοράς αυτόνομων VR headset με hand-tracking, η οποία δεν χρησιμοποιεί τη τεχνολογία Leap Motion.

Ενώ λίγοι έχουν αισθανθεί την απτική τεχνολογία υπερήχων της Ultrahaptics, η παρακολούθηση χεριών Leap Motion χρησιμοποιείται ευρέως από μικρότερους κατασκευαστές για να προσφέρει μια ισχυρή διεπαφή χρήστη με hand-tracking χωρίς την ανάγκη άλλης πλατφόρμας.

ultraleap hand-tracking

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ultraleap είχε ένα περίπτερο στην Augmented World Expo στο Long Beach, όπου οι εκπρόσωποι παρουσίασαν τα γυαλιά Ray-Ban της Meta με έναν πρόσθετο αισθητήρα που προορίζεται για ολοήμερη αναγνώριση χειρονομιών. Ως μέλη του Ομίλου Khronos, υπεύθυνου για το OpenXR, η Ultraleap συνέβαλε επίσης στη διαμόρφωση της υποστήριξης hand-tracking στο βιομηχανικό πρότυπο, επιτρέποντας στις εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί με αυτό να “τρέχουν σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή”.

Διαβάστε ακόμη: Η startup Prophetic θέλει να σας βοηθήσει να ελέγχετε τα όνειρά σας

Πηγή: uploadvr

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS