ΑρχικήSecurityΠαραβίαση δεδομένων στην Agropur εκθέτει πληροφορίες πελατών

Παραβίαση δεδομένων στην Agropur εκθέτει πληροφορίες πελατών

Η Agropur, ένας από τους μεγαλύτερους γαλακτοκομικούς συνεταιρισμούς στη Βόρεια Αμερική, ειδοποιεί τους πελάτες για παραβίαση δεδομένων, μετά την αποκάλυψη ορισμένων από τους κοινόχρηστους διαδικτυακούς καταλόγους της.

Δείτε επίσης: Geisinger: Παραβίαση δεδομένων ασθενών από IT υπάλληλο

Agropur παραβίαση δεδομένων

Αν και η εταιρεία είπε ότι η παραβίαση δεν επεκτείνεται στα συστήματα συναλλαγών της και δεν έχει διαταράξει τις βασικές επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ξεκίνησε έρευνα για να προσδιορίσει το εύρος και τον αντίκτυπο στους πελάτες, επικοινωνώντας με εξωτερικούς εμπειρογνώμονες στον κυβερνοχώρο και τις αρχές επιβολής του νόμου για βοήθεια.

Η εταιρεία επεξεργάζεται 6,7 δισεκατομμύρια λίτρα γάλακτος ετησίως που προέρχονται από 2.908 αγροτικές μονάδες και απασχολεί 7.500 άτομα για την παραγωγή γάλακτος, τυριού, βουτύρου, κρέμας και παγωτού.

Με ετήσια έσοδα 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων (USD), η Agropur κατέχει γνωστές μάρκες με σημαντική εμβέλεια αγοράς και διανομής, όπως οι Natrel, Lucerne, Sealtest Dairy, Island Farms και Oka.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Agropur ειδοποίησε τους πελάτες για την παραβίαση δεδομένων και την εν εξελίξει έρευνα.

Δείτε ακόμα: BSNL: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει εκατομμύρια πελάτες του παρόχου τηλεπικοινωνιών

Η εταιρεία σημειώνει ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα εκτεθειμένα δεδομένα έχουν καταχραστεί.

Ωστόσο, προειδοποίησε τους πελάτες να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους, μέχρι να καταλήξει η έρευνα και να υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της Agropur επιβεβαίωσε την παραβίαση δεδομένων, αλλά δεν παρείχε πρόσθετες πληροφορίες για το συμβάν λόγω της συνεχιζόμενης έρευνας. Ως εκ τούτου, οι τύποι των εκτεθειμένων δεδομένων και ο αριθμός των επηρεαζόμενων ατόμων δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.

Εάν είστε εγγεγραμμένο μέλος ή έχετε λογαριασμό στην Agropur ή στα sites των επωνυμιών της, συνιστάται να παραμένετε σε εγρήγορση για απόπειρες ηλεκτρονικού phishing, καθώς τα εκτεθειμένα δεδομένα ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε στοχευμένες επιθέσεις.

Δείτε επίσης: Η Neiman Marcus επιβεβαιώνει παραβίαση δεδομένων μετά την Snowflake

Μια παραβίαση δεδομένων, όπως αυτή στην Agropur, συμβαίνει όταν γίνεται πρόσβαση ή αποκάλυψη ευαίσθητων, εμπιστευτικών ή προστατευμένων πληροφοριών χωρίς εξουσιοδότηση. Αυτή η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της κλοπής ταυτότητας, της οικονομικής απώλειας και της βλάβης της φήμης τόσο για άτομα όσο και για οργανισμούς. Προληπτικά μέτρα, όπως ισχυρά πρωτόκολλα κυβερνοασφάλειας, τακτικές ενημερώσεις λογισμικού και εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με την προστασία των δεδομένων μπορούν να συμβάλουν στον μετριασμό του κινδύνου τέτοιων παραβιάσεων. Σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων, στρατηγικές άμεσης απόκρισης, συμπεριλαμβανομένης της ειδοποίησης των επηρεαζόμενων μερών, της διεξαγωγής ενδελεχών ερευνών και της εφαρμογής διορθωτικών ενεργειών είναι κρίσιμα βήματα για τη διαχείριση και τον περιορισμό του αντίκτυπου.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS