ΑρχικήBusinessTencent: Κλείνει την online εκπαιδευτική υπηρεσία Ketang

Tencent: Κλείνει την online εκπαιδευτική υπηρεσία Ketang

Η Tencent Holdings κλείνει τη διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα της, Ketang, η οποία λειτουργεί 10 χρόνια και έχει περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες. Η κινεζική εταιρεία φαίνεται πως προχωρά σε αυτή την κίνηση, καθώς διακόπτει τις μη βασικές επιχειρήσεις της.

Tencent Ketang

Η υπηρεσία Tencent Ketang, που μεταφράζεται σε «τάξη» στα αγγλικά, θα σταματήσει τη λειτουργία της την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Ήδη από την 1η Αυγούστου, οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε νέα μαθήματα στην εκπαιδευτική πλατφόρμα της Tencent. Ωστόσο, μέχρι την 1η Οκτωβρίου, θα μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα που έχουν ήδη προστεθεί στο πρόγραμμά τους.

Δείτε επίσης: Το νέο Fog ransomware στοχεύει εκπαιδευτικούς οργανισμούς

Το κλείσιμο της διαδικτυακής υπηρεσίας δείχνει μια στρατηγική αναδιάρθρωσης της Tencent, περίπου ενάμιση χρόνο αφότου ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Pony Ma Huateng, είπε ότι η εταιρεία πρέπει να μειώσει το κόστος και να επικεντρωθεί σε βασικούς τομείς, αντί να επεκτείνεται σε πολλά διαφορετικά πράγματα.

Οι προσπάθειες μείωσης του κόστους της Tencent περιλαμβάνουν την εκποίηση μέρους του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου, το κλείσιμο μη βασικών επιχειρήσεων και την εδραίωση των εκτεταμένων δραστηριοτήτων της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα βιντεοπαιχνίδια και άλλα τμήματα της αγοράς.

Η εκπαιδευτική υπηρεσία Tencent Ketang ιδρύθηκε το 2014 και είχε δημιουργήσει συνεργασίες με διάφορα φροντιστήρια και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε όλη τη χώρα για να παρέχει δωρεάν και επί πληρωμή μαθήματα σε διάφορους τομείς.

Δείτε επίσης: Εκπαιδευτικός τομέας: Κυβερνοεπιθέσεις και τρόποι προστασίας

Το 2023, άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια συρρίκνωσης, με τη διακοπή του εργαλείου διαχείρισης που βοηθούσε τους δασκάλους με τον προγραμματισμό μαθημάτων και τις συναλλαγές. Αργότερα πρόσφερε μόνο δωρεάν περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Το 2022, η εταιρεία είχε πει ότι η υπηρεσία είχε περισσότερα από 400.000 μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης με περίπου 26 εκατομμύρια χρήστες κάθε μήνα. Ένα χρόνο νωρίτερα, η πλατφόρμα κατέγραψε περισσότερους από 400 εκατομμύρια χρήστες.

Tencent εκπαιδευτική υπηρεσία

Παρά το κλείσιμο της συγκεκριμένης εκπαιδευτικής υπηρεσίας, η Tencent συνεχίζει στον τομέα της εκπαίδευσης με το coding πρόγραμμα για εφήβους και ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που τροφοδοτείται με τεχνητή νοημοσύνη. Η εταιρεία προσφέρει τις τεχνολογίες της σε διάφορα σχολεία και οργανισμούς.

Δείτε επίσης: COSMOTE GROW YOUR BUSINESS – Certification Program: 2.800 επαγγελματίες εκπαιδεύτηκαν σε νέα ψηφιακά εργαλεία

Η διακοπή λειτουργίας της υπηρεσίας θα επηρεάσει σημαντικά τους χρήστες της. Αυτή η κίνηση μπορεί να διαταράξει την εκπαιδευτική τους πορεία και να δημιουργήσει κενά στη μάθησή τους.

Το κλείσιμο της Tencent Ketang θα αναγκάσει τους χρήστες να αναζητήσουν εναλλακτικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες, κάτι που μπορεί να απαιτεί χρόνο και προσπάθεια για να βρουν μια ισοδύναμη ή καλύτερη λύση.

Τέλος, η απόφαση της Tencent να κλείσει την υπηρεσία μπορεί να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στην εταιρεία και να δημιουργήσει αμφιβολίες για τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των άλλων υπηρεσιών της.

Πηγή: www.scmp.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS