ΑρχικήinetΠοια επαγγέλματα κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη (AI);

Ποια επαγγέλματα κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη (AI);

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) εξελίσσεται γρήγορα και επηρεάζει διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς εργασίας. Με την άνοδο των ρομποτικών μηχανημάτων και του αυτοματισμού, πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι ορισμένες θέσεις εργασίας / επαγγέλματα κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη στο εγγύς μέλλον.

AI τεχνητή νοημοσύνη επαγγέλματα

Ακολουθούν ορισμένες από τις θέσεις εργασίας που είναι πιο ευάλωτες:

Εκπρόσωποι Εξυπηρέτησης Πελατών

Τα chatbot που υποστηρίζονται από AI και οι φωνητικοί βοηθοί μπορούν να αντικαταστήσουν αποτελεσματικά τους υπαλλήλους στον κλάδο της εξυπηρέτησης πελατών. Με τις εξελίξεις στην επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP), τα chatbots μπορούν πλέον να χειρίζονται αποτελεσματικά βασικές ερωτήσεις πελατών και να ανταποκρίνονται σε απλά αιτήματα.

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη: Εφαρμογές στον τομέα της εκπαίδευσης και προκλήσεις

Δεν είναι εύκολο να προβλέψουμε με ακρίβεια το μέλλον, αλλά πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η αυτοματοποίηση θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία.

Γραμματείς, τραπεζικοί και διοικητικό προσωπικό

Οι γραμματείς, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, το διοικητικό προσωπικό και οι υπάλληλοι γραφείου εκτελούν κάποιες επαναλαμβανόμενες εργασίες, που μπορούν πλέον να αυτοματοποιηθούν. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χειρίζεται εργασίες όπως η διαχείριση χρονοδιαγραμμάτων, η κατάθεση εγγράφων και η εισαγωγή δεδομένων. Πολλές εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένα εργαλεία για τον προγραμματισμό συναντήσεων, τη διαχείριση ταξιδιωτικών δρομολογίων και άλλα.

Υπάλληλοι στον κλάδο της λιανικής πώλησης

Η βιομηχανία λιανικής είναι ένας άλλος τομέας που πιθανότατα θα επηρεαστεί από την τεχνητή νοημοσύνη. Με την ανάπτυξη μηχανημάτων πληρωμής και αυτοματοποιημένων αποθηκών, η ανάγκη για ανθρώπινο δυναμικό σε καταστήματα λιανικής και κέντρα διανομής μπορεί να μειωθεί. Στην πραγματικότητα, η Amazon και άλλες εταιρείες έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν ρομπότ για την αυτοματοποίηση των εργασιών στις αποθήκες.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μας αφήσει χωρίς δουλειά

Οδηγοί φορτηγών

Οι οδηγοί μπορεί, επίσης, να ανήκουν στα επαγγέλματα που θα επηρεαστούν από την τεχνητή νοημοσύνη. Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, επενδύουν σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης. Έτσι, προβλέπεται ότι τα φορτηγά με αυτή την τεχνολογία θα μπορέσουν κάποτε να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους οδηγούς. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Υπάλληλοι που ασχολούνται με την Εισαγωγή Δεδομένων σε συστήματα

Υπάρχουν επαγγελματίες που ασχολούνται με τη μη αυτόματη εισαγωγή δεδομένων σε συστήματα υπολογιστών. Ωστόσο, με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, τα μηχανήματα μπορούν πλέον να σαρώνουν και να εξάγουν δεδομένα από φυσικά έγγραφα με ακρίβεια και ταχύτητα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανάγκης για αυτούς τους υπαλλήλους.

Υπάλληλοι τηλεμάρκετινγκ

Το τηλεμάρκετινγκ ανήκει ήδη στα επαγγέλματα που επηρεάζονται από την τεχνητή νοημοσύνη. Με τη δυνατότητα ανάλυσης τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων και κατανόησης της ανθρώπινης συμπεριφοράς, τα chatbot που λειτουργούν με AI είναι πλέον ικανά να πραγματοποιούν κλήσεις για πωλήσεων προϊόντων και να διεξάγουν έρευνες πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Δεν κινδυνεύουν όλα τα επαγγέλματα

Ενώ οι παραπάνω θέσεις εργασίας ενδέχεται να κινδυνεύουν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το AI δημιουργεί, επίσης, νέες ευκαιρίες εργασίας σε άλλους τομείς. Εργασίες που απαιτούν δημιουργικότητα, κριτική σκέψη και συναισθηματική νοημοσύνη είναι λιγότερο πιθανό να αντικατασταθούν από AI. Στην πραγματικότητα, πολλές εταιρείες προσλαμβάνουν πλέον ειδικούς τεχνητής νοημοσύνης, επιστήμονες δεδομένων και μηχανικούς μηχανικής εκμάθησης για την ανάπτυξη και τη συντήρηση συστημάτων AI.

Τα άτομα που ασχολούνται με “ευάλωτα” επαγγέλματα θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να φροντίσουν να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους, προκειμένου να προσαρμοστούν στη μεταβαλλόμενη αγορά εργασίας. Η συνεχής μάθηση και η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην τεχνολογία μπορούν να βοηθήσουν τα άτομα να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους ή να μεταβούν σε νέους ρόλους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης. Επιπλέον, οι κυβερνήσεις και οι οργανισμοί θα πρέπει επίσης να επενδύσουν σε προγράμματα κατάρτισης, ώστε οι επαγγελματίες να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για θέσεις εργασίας που είναι λιγότερο πιθανό να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη.

Συνολικά, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελεί απειλή για ορισμένες θέσεις εργασίας, παρουσιάζει επίσης νέες ευκαιρίες σε διάφορους κλάδους. Είναι σημαντικό για άτομα και οργανισμούς να αγκαλιάσουν αυτές τις αλλαγές και να εργαστούν για τη δημιουργία ενός μέλλοντος όπου άνθρωποι και μηχανές μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS