ΑρχικήUpdatesiPhone X, AirPods και HomePod πρώτης γενιάς μπαίνουν στη λίστα των «Vintage»...

iPhone X, AirPods και HomePod πρώτης γενιάς μπαίνουν στη λίστα των «Vintage» προϊόντων

Η Apple σήμερα κατέταξε το iPhone X, το HomePod πρώτης γενιάς και τα AirPods πρώτης γενιάς στη λίστα των “vintage” προϊόντων.

Apple Vintage

Αυτά τα προϊόντα εμφανίστηκαν σήμερα στη λίστα vintage και απαρχαιωμένων προϊόντων της Apple. Θεωρούνται vintage, αφού έχουν σταματήσει να πωλούνται περισσότερα από πέντε χρόνια. Τα Apple Stores και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι σέρβις συνεχίζουν να προσφέρουν επισκευές για τα vintage προϊόντα για έως και δύο χρόνια ακόμη, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα ανταλλακτικών.

Διαβάστε επίσης: Η Apple προσθέτει τα iPad Air 2 & iPad Mini 2 στη λίστα των Vintage προϊόντων

Το iPhone X, που ανακοινώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 και κυκλοφόρησε στις 3 Νοεμβρίου 2017, αντιπροσώπευε μια σημαντική εξέλιξη στον σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά των smartphones της Apple. Για να γιορτάσει τη 10η επέτειο του iPhone, εισήγαγε πολλές θεμελιώδεις αλλαγές, όπως η αφαίρεση του κουμπιού αρχικής οθόνης, επιτρέποντας μια οθόνη OLED Super Retina 5,8 ιντσών που εκτείνεται από άκρη σε άκρη.

Το Face ID, το σύστημα αναγνώρισης προσώπου, αντικατέστησε το Touch ID για έλεγχο ταυτότητας, χρησιμοποιώντας την κάμερα TrueDepth σε μια ειδικά διαμορφωμένη εγκοπή που ενεργοποιούσε επίσης τα Animojis. Το iPhone X τροφοδοτήθηκε από το chip A11 Bionic, το οποίο διέθετε τον πρώτο αποκλειστικό Neural Engine της εταιρείας για βελτιωμένες δυνατότητες μηχανικής μάθησης και υποστήριξε για πρώτη φορά ασύρματη φόρτιση. Το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι και η γυάλινη πίσω όψη προσδίδουνμια πιο premium αισθητική.

Δείτε ακόμη: Το iPhone 7 Plus Retro έρχεται με vintage Mac σχεδιασμό

Το αρχικό HomePod ανακοινώθηκε στις 5 Ιουνίου 2017, στο Worldwide Developers Conference (WWDC) και κυκλοφόρησε στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Αρχικά σχεδιάστηκε για να προσφέρει υψηλής ποιότητας ήχο και να ενσωματωθεί στενά με το οικοσύστημα της Apple, το Apple Music και το AirPlay. Διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο high-excursion woofer και μια σειρά από επτά beamforming tweeters. Το HomePod τροφοδοτείται από το chip Apple A8, το οποίο επιτρέπει την ακουστική μοντελοποίηση σε πραγματικό χρόνο, τη διαμόρφωση beamforming ήχου και την ακύρωση των multi-channel ήχων. Με την ενσωμάτωση του Siri, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την αναπαραγωγή μουσικής, να διαχειρίζονται έξυπνες οικιακές συσκευές και να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες και υπηρεσίες μέσω φωνητικών εντολών.

Η Apple ανακοίνωσε τα αρχικά AirPods στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 και τα κυκλοφόρησε επίσημα στις 13 Δεκεμβρίου 2016, με λιανική τιμή 159 $. Τα ασύρματα ακουστικά ήταν επαναστατικά λόγω της άψογης ενσωμάτωσής τους στο οικοσύστημα της Apple, χάρη στο ειδικά σχεδιασμένο chip W1, το οποίο επέτρεπε εύκολη σύζευξη με συσκευές Apple, μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και αποδοτική ασύρματη συνδεσιμότητα. Τα AirPods διέθεταν επίσης οπτικούς αισθητήρες και accelerometers κίνησης, επιτρέποντάς τους να ανιχνεύουν πότε βρίσκονται στα αυτιά του χρήστη, διακόπτοντας αυτόματα την αναπαραγωγή όταν αφαιρούνται. Ο μοναδικός και συμπαγής σχεδιασμός τους, σε συνδυασμό με τη φορητή θήκη φόρτισης, έθεσε ένα νέο πρότυπο για τα ασύρματα ακουστικά, καθιστώντας τα εξαιρετικά δημοφιλή και επιδραστικά στην αγορά των αξεσουάρ ήχου.

apple vintage

Διαβάστε περισσότερα: Kuo: Το AR/VR Headset δεύτερης γενιάς της Apple θα κυκλοφορήσει το 2025

Όταν ένα προϊόν της Apple γίνει “vintage”, κάποια στιγμή θα επαναταξινομηθεί ως “απαρχαιωμένο”. Η Apple θεωρεί ένα προϊόν απαρχαιωμένο, μόλις περάσουν επτά χρόνια από την τελευταία πώληση. Μετά από αυτό, τα Apple Stores και οι εξουσιοδοτημένοι πάροχοι σέρβις της Apple δεν προσφέρουν πλέον επισκευές ή άλλες hardware υπηρεσίες για το συγκεκριμένο προϊόν.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS