ΑρχικήYoutubeΧαμένοι Νάνοι Γαλαξίες βρέθηκαν κοντά στον Γαλαξία μας

Χαμένοι Νάνοι Γαλαξίες βρέθηκαν κοντά στον Γαλαξία μας

Οι αστρονόμοι εντόπισαν πρόσφατα δύο ακόμη νάνους γαλαξίες κοντά στο δικό μας Γαλαξία, αλλά τα νέα αυτά μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα, αφού φαίνεται ότι τελικά είναι πάρα πολλοί.

Δείτε επίσης: J0613+52: Ανακαλύφθηκε ιδιαίτερος γαλαξίας χωρίς αστέρια!

Αυτό συμβαίνει επειδή οι δύο νέοι νάνοι γαλαξίες, που ονομάζονται Virgo III και Sextans II, ανακαλύφθηκαν σε μια περιοχή του διαστήματος γεμάτη ήδη περισσότερους νάνους γαλαξίες από ό,τι προβλέπουν τα μοντέλα της σκοτεινής ύλης.

Νάνοι Γαλαξίες

Η σκοτεινή ύλη είναι ένα αόρατο, άγνωστο υλικό στο Σύμπαν που συνεισφέρει επιπλέον βαρύτητα που δεν μπορεί να αποδοθεί στην κανονική ύλη. Οι γαλαξίες, συμπεριλαμβανομένου του Γαλαξία μας, είναι εμποτισμένοι και περιβάλλονται από αυτό το μυστηριώδες υλικό, δίνοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στη γαλαξιακή περιστροφή και περισσότερη βαρυτική ώθηση για να προσελκύσουν, να διατηρήσουν και τελικά να καταβροχθίσουν μικρότερους γαλαξίες.

Με βάση τα μοντέλα της σκοτεινής ύλης του Γαλαξία μας, οι αστρονόμοι αναμένουν ότι πρέπει να έχει πολλούς περισσότερους νάνους γαλαξίες από ό,τι έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα. Αυτοί οι γαλαξίες είναι κάπου εκεί έξω και οι επιστήμονες κάνουν τα πάντα στην προσπάθειά τους να τους βρουν στο σκοτάδι.

Δείτε ακόμα: Νέα τεράστια μαύρη τρύπα εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Τα μοντέλα που βασίζονται στη σκοτεινή ύλη μάς δίνουν επίσης αρκετά λεπτομερείς προβλέψεις σχετικά με το πόσους δορυφόρους γαλαξίες θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε συγκεκριμένα μέρη, και εκεί είναι που οι Virgo III και Sextans II δημιουργούν πρόβλημα.

Χαμένοι Νάνοι Γαλαξίες

Οι επιστήμονες μελέτησαν δεδομένα από το Στρατηγικό Πρόγραμμα Subaru (SSP) Hyper Suprime-Cam (HSC) για να εξερευνήσουν ένα τμήμα του διαστήματος, αναζητώντας δορυφορικούς γαλαξίες στο δικό μας γαλαξία. Σύμφωνα με τα μοντέλα της σκοτεινής ύλης, θα πρέπει να υπάρχουν περίπου τέσσερις νάνοι δορυφόροι γαλαξιών σε αυτό το κομμάτι του ουρανού.

Οι δύο νέοι γαλαξίες ανεβάζουν το σύνολο σε αυτή την περιοχή σε εννέα. Ακόμη και πριν από την ανακάλυψή τους, ο αριθμός των δορυφόρων εκεί ήταν πολύ υψηλός για να εξηγηθεί.

Δείτε επίσης: Το Gaia αποκαλύπτει αρχαία ρεύματα αστεριών στο Γαλαξία μας

Το καλύτερο μοντέλο προβλέπει επί του παρόντος ότι θα πρέπει να υπάρχουν περίπου 220 νάνοι γαλαξίες σε τροχιά γύρω από τον Γαλαξία μας. Εάν η κατανομή που βρέθηκε στο αποτύπωμα HSC-SSP προεκταθεί στον υπόλοιπο χώρο γύρω από τον γαλαξία μας, αυτό το σύνολο θα ήταν στην πραγματικότητα πιο κοντά στους 500 δορυφόρους.

Πηγή: sciencealert

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS