ΑρχικήUpdatesGoogle: Νέες διορθώσεις σφαλμάτων με το Android 15 Beta 3.1

Google: Νέες διορθώσεις σφαλμάτων με το Android 15 Beta 3.1

Η Google μόλις κυκλοφόρησε μια μικρή αλλά σημαντική ενημέρωση για το Android 15 Beta, διορθώνοντας ορισμένα σφάλματα.

google android 15

Η ενημέρωση αυτή, Android 15 Beta 3.1 (AP31.240517.031), εστιάζει στη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας χρήστη, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα ζητήματα με την οθόνη κλειδώματος, τον έλεγχο ταυτότητας προσώπου και τη σταθερότητα του συστήματος.

Διαβάστε σχετικά: Pixel 6: Παρουσιάζει σφάλματα μετά την επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

  • Ένα από τα κύρια προβλήματα που επιδιορθώνει το Beta 3.1 είναι το σφάλμα κλειδώματος της οθόνης που δυσκόλευε τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές, οι οποίες κανονικά δεν θα έπρεπε να απαιτούν ξεκλείδωμα της συσκευής. Αυτή η διόρθωση θα γίνει σίγουρα ευπρόσδεκτη από όσους ζητούσαν συνεχώς να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους, ακόμη και όταν προσπαθούν να κάνουν απλές εργασίες όπως ο έλεγχος ειδοποιήσεων ή η αναπαραγωγή μουσικής.
  • Ένα ακόμη ζήτημα που έχει επιλυθεί είναι η περιστασιακή αποτυχία του βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι χρήστες μπορούν να εμπιστεύονται την ασφάλεια και την άνεση του ξεκλειδώματος της συσκευής τους με το πρόσωπό τους (FaceID). Παρόλο που δεν το έχουν αντιμετωπίσει όλοι οι χρήστες αυτό το πρόβλημα, είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι η Google λαμβάνει μέτρα για να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της αναγνώρισης προσώπου για όλους.

Πέρα από αυτές τις δύο συγκεκριμένες διορθώσεις, το Android 15 Beta 3.1 περιλαμβάνει επίσης αρκετές άλλες βελτιώσεις που στοχεύουν στο να κάνουν το σύστημα πιο σταθερό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό. Αυτές οι αλλαγές είναι λιγότερο ορατές στον μέσο χρήστη, αλλά είναι απαραίτητες για τη συνολική απόδοση του λειτουργικού συστήματος.

Δείτε ακόμη: Κρίσιμο σφάλμα GitLab επιτρέπει σε εισβολείς να εκτελούν pipelines

Η ενημέρωση είναι προς το παρόν διαθέσιμη για ένα ευρύ φάσμα συσκευών Pixel, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας σειράς Pixel 8, του πτυσσόμενου Pixel Fold και του Pixel Tablet. Είναι επίσης συμβατό με παλαιότερα μοντέλα όπως οι σειρές Pixel 6 και 7. Ακολουθεί η πλήρης λίστα των συσκευών που είναι κατάλληλες για λήψη αυτής της ενημέρωσης:

  • Google Pixel 8a
  • Google Pixel 8
  • Google Pixel 8 Pro
  • Google Pixel 7a
  • Google Pixel 7 Pro
  • Google Pixel 7
  • Google Pixel 6a
  • Google Pixel 6 Pro
  • Google Pixel 6
  • Google Pixel Fold
  • Google Pixel Tablet
google android σφάλμα

Για να λάβετε την ενημέρωση, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Πρόγραμμα Android Beta. Εάν είστε ήδη χρήστης Beta, θα λάβετε αυτόματα την ενημέρωση over-the-air (OTA) μέσα στις επόμενες ημέρες. Αν είστε νέος στο πρόγραμμα Beta, μπορείτε εύκολα να εγγραφείτε και να περιμένετε την ενημέρωση να φτάσει στη συσκευή σας.

Διαβάστε περισσότερα: Πλαστά σφάλματα Chrome οδηγούν στην εγκατάσταση malware

Να σημειωθεί ότι το Android 15 Beta έφτασε στο «Platform Stability» με την τελευταία ενημέρωση Beta 3. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα εσωτερικά και εξωτερικά API, καθώς και οι app-facing συμπεριφορές, είναι πλέον οριστικοποιημένες και κατά βάση σταθερές. Παρόλα αυτά, καθώς το Android 15 παραμένει ακόμα υπό ανάπτυξη, μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου κάποιες εφαρμογές δεν θα λειτουργούν όπως αναμένεται. Το Android 15 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος, αν και η Google δεν έχει ανακοινώσει ακόμη επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS