ΑρχικήSecurityΗ Patelco Credit Union χτυπήθηκε από επίθεση ransomware

Η Patelco Credit Union χτυπήθηκε από επίθεση ransomware

Η Patelco Credit Union με έδρα το Δουβλίνο, μια από τις μεγαλύτερες πιστωτικές ενώσεις στην περιοχή Bay, λέει ότι το τραπεζικό της σύστημα υπέστη επίθεση ransomware το Σαββατοκύριακο. Η Patelco λέει ότι έχει κλείσει το σύστημά της, καθώς συνεργάζεται με μια ομάδα κυβερνοασφάλειας για να ανακτήσει την πρόσβαση στα δεδομένα της.

Δείτε επίσης: BlackSuit ransomware: Υπεύθυνο για την επίθεση στην KADOKAWA

Patelco ransomware

Δεν έχω πρόσβαση στον λογαριασμό μου και είναι πολύ άβολο“, δήλωσε ο Alex, ένας πελάτης της Patelco στη Σάντα Κλάρα.

Ορισμένοι πελάτες της Patelco Credit Union λένε ότι είναι απογοητευμένοι, αφού το τραπεζικό ίδρυμα υπέστη επίθεση ransomware το Σάββατο. Η πιστωτική ένωση λέει ότι έκλεισε προσωρινά την πρόσβαση των πελατών σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως μεταφορές, άμεσες καταθέσεις, έρευνες υπολοίπου και πληρωμές λογαριασμών.

Η Patelco λέει ότι συνεργάζεται με μια ομάδα κυβερνοασφάλειας τρίτου μέρους για να διερευνήσει την παραβίαση και να επιστρέψει στις κανονικές λειτουργίες το συντομότερο δυνατό. Ο καθηγητής Ahmed Banafa λέει ότι οι περισσότερες επιθέσεις ransomware συμβαίνουν όταν κάποιος στον οργανισμό κάνει κλικ σε έναν κακόβουλο σύνδεσμο ή αρχείο μέσω email, δίνοντας στους hacker πρόσβαση στο σύστημα. Λέει ότι οι hacker συνήθως ζητούν πληρωμή σε κρυπτονομίσματα για να αφαιρέσουν την κρυπτογράφηση.

Δείτε ακόμα: Είναι το VR headset της Meta ευάλωτο σε ransomware επιθέσεις; – Έρευνα

Με 500.000 πελάτες της Patelco να κινδυνεύουν να εκτεθούν τα προσωπικά τους στοιχεία λόγω της επίθεσης ransomware, ο Banafa λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος να πούμε πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να ανακάμψει η τράπεζα. Λέει ότι οι πελάτες πρέπει να είναι σε εγρήγορση μέχρι να επιλυθεί η παραβίαση.

Patelco Credit Union

Η Patelco λέει ότι οι πελάτες μπορούν να λάβουν μετρητά από τα ΑΤΜ των υποκαταστημάτων της, αλλά οι ίδιοι λένε ότι υπάρχει όριο 500 $ και μπορεί να χρειαστεί να οδηγήσουν σε τοποθεσία εκτός της συνήθους περιοχής τους. Τα υποκαταστήματα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά, αλλά οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες λογαριασμού πελατών.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή ενημερώσεις σχετικά με την παραβίαση, κάντε κλικ εδώ.

Δείτε επίσης: Η ομάδα ChamelGang χρησιμοποιεί επιθέσεις Ransomware ως αντιπερισπασμό

Μια επίθεση ransomware, όπως αυτή εναντίον της Patelco, είναι ένας τύπος εγκλήματος στον κυβερνοχώρο όπου οι εισβολείς χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό για να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα του θύματος, καθιστώντας τα απρόσιτα έως ότου πληρωθούν τα λύτρα. Αυτές οι επιθέσεις συχνά διεισδύουν σε συστήματα μέσω email ηλεκτρονικού phishing, κακόβουλων λήψεων ή εκμεταλλευόμενες τρωτά σημεία στο λογισμικό. Μόλις ενεργοποιηθεί το ransomware, κλειδώνει τον χρήστη από τα αρχεία ή τα συστήματά του, εμφανίζοντας ένα σημείωμα λύτρων με οδηγίες πληρωμής, συνήθως σε κρυπτονομίσματα για να διατηρηθεί η ανωνυμία. Ο αντίκτυπος των επιθέσεων ransomware μπορεί να είναι καταστροφικός, οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές απώλειες, λειτουργικές διακοπές και πιθανές παραβιάσεις δεδομένων. Υπογραμμίζει την κρίσιμη ανάγκη για ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας, τακτικά αντίγραφα ασφαλείας και εκπαίδευση των χρηστών για τον μετριασμό των κινδύνων και την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.

Πηγή: ktvu

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS