ΑρχικήBusinessTesla - β' τρίμηνο 2024: Πτώση σε παραγωγή και παραδόσεις οχημάτων

Tesla – β’ τρίμηνο 2024: Πτώση σε παραγωγή και παραδόσεις οχημάτων

Η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk, Tesla, δημοσίευσε την τελευταία τριμηνιαία έκθεση παραγωγής και παράδοσης αυτοκινήτων, η οποία δείχνει πτώση από πέρυσι και στις δύο κατηγορίες.

Tesla πτώση παραδόσεις παραγωγή

Η Tesla ανέφερε ότι παρήγαγε 410.831 οχήματα το τρίμηνο που έληξε τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει πτώση 14% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Επίσης, η εταιρεία ανέφερε ότι παρέδωσε 443.956 οχήματα στους πελάτες της κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024. Την ίδια περίοδο, πέρυσι, η εταιρεία είχε παραδώσει 466.140 οχήματα, που σημαίνει μείωση 4,76%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση σε παραγωγή και παραδόσεις ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, με την Tesla να αναφέρει την πρώτη πτώση των πωλήσεών της από το 2020. Η εταιρεία αντιμετωπίζει πλέον κάποιες δυσκολίες, καθώς υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης και οι πελάτες έχουν περισσότερες επιλογές. Ωστόσο, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, υπήρξε αύξηση 14,8% στις παραδόσεις οχημάτων.

Δείτε επίσης: Κινέζικες εταιρείες EV οχημάτων απειλούν την Tesla

Η Tesla αντιμετώπισε επίσης κάποιες άλλες δυσκολίες που επηρέασαν την παραγωγή της, όπως η αύξηση του πρόσφατα ανανεωμένου Model 3 στο εργοστάσιό της στο Fremont της Καλιφόρνια και οι διακοπές λειτουργίας που προέκυψαν από ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας στο Gigafactory της στο Βερολίνο.

Αυτά τα προβλήματα στην παραγωγή, όμως, δεν μπορούν να εξηγήσουν πλήρως την πτώση των παραδόσεων της Tesla. Το μερίδιο αγοράς της Tesla έχει συρρικνωθεί καθώς οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται όλο και πιο πολύ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ενώ η εταιρεία του Elon Musk ήταν η βασίλισσα των ηλεκτρικών οχημάτων, τώρα έχει δει σημαντική πτώση. Το ποσοστό κυμαίνεται στο 50%, ενώ το 2020 κατείχε το 80%. Και ενώ άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες αναφέρουν διψήφια αύξηση στις πωλήσεις EV, οι πωλήσεις της Tesla συνεχίζουν να μειώνονται.

Δείτε επίσης: Το Tesla Model 3 είναι πλέον πιο οικονομικό από το Toyota Camry στο Leasing

Η συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων της Tesla προέρχεται από δύο μόνο μοντέλα: το Model 3 και το Model Y.

Tesla – β’ τρίμηνο 2024: Πτώση σε παραγωγή και παραδόσεις οχημάτων

Η Tesla δεν αναλύει τους αριθμούς της σε περιφερειακό επίπεδο, επομένως είναι αδύνατο να εντοπιστούν οι κύριες αδυναμίες της εταιρείας. Ωστόσο, η Ευρώπη φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για την εταιρεία. Από την άλλη, η Κίνα, η πιο σημαντική αγορά της Tesla, μπορεί να ενισχύει την εταιρεία, χάρη στα μειωμένα επιτόκια και τα νέα κίνητρα.

Δείτε επίσης: Tesla: Ανάκληση 11.000 Cybertruck λόγω προβλημάτων

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, σε συνδυασμό με τα προβλήματα παραγωγής και την αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Musk, μπορεί να έχουν οδηγήσει την Tesla σε αυτή την κατάσταση. Πολλοί άνθρωποι έχουν ασκήσει αρνητική κριτική στον δισεκατομμυριούχο. Πρόσφατα, κάποιος ή κάποιοι θέλησαν να δείξουν την αποδοκιμασία τους πιο έντονα. Δεκάδες Tesla Cybertruck στο Fort Lauderdale της Φλόριντα, βανδαλίστηκαν, με τους δράστες να γράφουν πάνω στα οχήματα συνθήματα κατά του Elon Musk.

Η αστυνομία λέει ότι 34 Cybertruck είχαν γραμμένο πάνω τους το μήνυμα “Fuck Elon“. Τα Tesla Cybertruck βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο στάθμευσης, χωρίς περίφραξη ή ασφάλεια. Πιθανότατα βρίσκονταν εκεί λόγω ενός προβλήματος με τον υαλοκαθαριστήρα.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS