ΑρχικήinetΟι ακριβές επισκευές αναγκάζουν τους χρήστες να αλλάζουν smartphone

Οι ακριβές επισκευές αναγκάζουν τους χρήστες να αλλάζουν smartphone

Έρευνα αποκαλύπτει ότι ο νούμερο ένα λόγος που οι χρήστες αγοράζουν καινούριο smartphone είναι οι ακριβές επισκευές. Σε μια εποχή που τα smartphones είναι αρκετά ακριβά, η καλή μεταχείριση των συσκευών μας γίνεται όλο και πιο σημαντική. Ωστόσο, ατυχήματα συμβαίνουν. Πιθανότατα λοιπόν θα έρθει κάποια στιγμή που θα χρειαστεί επισκευή. Η Samsung φάνηκε να αναγνωρίζει αυτό το πρόβλημα, συνεργαζόμενη με την iFixit για να βελτιώσει τις διαδικασίες επισκευής των συσκευών της. Οι δύο εταιρείες έχουν έκτοτε χωρίσει, με την iFixit να επικρίνει τη στάση της Samsung σχετικά με τις υπηρεσίες aftermarket και τις υψηλές τιμές εξαρτημάτων.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε screen mirroring στο smartphone ή το tablet σας;

ακριβές επισκευές smartphone

Καθώς η Samsung κάνει τις ενημερώσεις λογισμικού έναν σημαντικό λόγο για να αγοράσει κανείς τις κορυφαίες συσκευές της, η κριτική της iFixit υπογραμμίζει το πιο πρόσφατο πρόβλημα της εταιρείας με τις επισκευές υλικού. Δεν έχει νόημα να αγοράσετε ένα τηλέφωνο με επτά χρόνια υποστήριξης ενημέρωσης λογισμικού, εάν δεν μπορείτε να διατηρήσετε το υλικό του σε λειτουργία.

Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση, χρήστες ρωτήθηκαν εάν έχουν πληρώσει ποτέ για επισκευή των smartphone τους. Τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά.

Πάνω από το ένα τρίτο (33,9%) των 6.000+ ερωτηθέντων δεν ζήτησαν ποτέ υπηρεσίες επισκευής τηλεφώνου, κάτι που είναι εξαιρετικό αν ληφθεί υπόψη πόσο εύθραυστες μπορεί να είναι οι σύγχρονες συσκευές. Ωστόσο, όταν εξετάζεται από διαφορετική οπτική γωνία, αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει επίσης ότι τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων χρειάστηκαν επισκευή κάποια στιγμή.

Δείτε ακόμα: Η απαγόρευση των smartphone στα σχολεία φαίνεται να πλησιάζει!

Από αυτούς που έστειλαν τις συσκευές τους για επισκευή, λίγο λιγότερο από το 20% χρησιμοποίησαν επίσημα καταστήματα, ενώ το 26% επέλεξε τρίτους ειδικούς επισκευής. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το 45,8% των ερωτηθέντων ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν χρήματα για επισκευές smartphone.

ακριβές επισκευές

Ωστόσο, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι oi υπόλοιπoi. Περίπου ένας στους πέντε ερωτηθέντες, ή πάνω από 1.200, είπε ότι δεν έχουν επισκευάσει ποτέ τις συσκευές τους καθώς οι επισκευές είναι «πολύ ακριβές». Αυτό υποδηλώνει ότι οι χρήστες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν ένα σπασμένο smartphone ή να πετάξουν τις συσκευές τους και να αγοράσουν ένα νέο τηλέφωνο παρά να τις επισκευάσουν.

Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί χρήστες προτιμούν να εγκαταλείψουν τα smartphone τους παρά να τις επισκευάσουν λέει πολλά για τα προβλήματα επισκευής του κλάδου. Οι μεγάλες εταιρείες smartphone, όπως η Samsung, πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα τα επόμενα χρόνια, όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά και για το περιβάλλον.

Δείτε επίσης: 5 tips για Android smartphone φιλικά προς τους ηλικιωμένους

Η επισκευή ενός smartphone μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά η κατανόηση των βασικών μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο διαχειρίσιμη. Πρώτον, η ακριβής διάγνωση του προβλήματος είναι ζωτικής σημασίας. μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ραγισμένη οθόνη, προβλήματα μπαταρίας ή σφάλματα λογισμικού. Για μικρές επισκευές, όπως αντικατάσταση οθόνης ή αλλαγή μπαταρίας, υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι διαδικτυακοί οδηγοί και κιτ που παρέχουν οδηγίες βήμα προς βήμα. Ωστόσο, για πιο περίπλοκα ζητήματα, όπως ζημιά στη μητρική πλακέτα ή προβλήματα προηγμένου λογισμικού, ίσως είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία τεχνικό. Η τακτική συντήρηση, όπως ο καθαρισμός της εσωτερικής σκόνης και η ενημέρωση λογισμικού, μπορεί επίσης να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της συσκευής σας και να ελαχιστοποιήσει την ανάγκη για επισκευές.

Πηγή: androidauthority

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS