ΑρχικήSecurityΗ Affirm λέει ότι κάτοχοι καρτών επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της...

Η Affirm λέει ότι κάτοχοι καρτών επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της Evolve Bank

Η εταιρεία δανείων Affirm προειδοποιεί ότι τα προσωπικά στοιχεία των κατόχων των καρτών πληρωμής της εκτέθηκαν, λόγω της παραβίασης δεδομένων στην Evolve Bank & Trust (Evolve).

Δείτε επίσης: Prudential Financial: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2,5 εκατ. ανθρώπους

Affirm παραβίαση δεδομένων

Η Affirm είναι μια εταιρεία fintech που παρέχει φιλικές προς τον καταναλωτή εναλλακτικές σε παραδοσιακές πιστωτικές επιλογές. Προσφέρει επίσης χρηματοδότηση από το σημείο πώλησης, εικονικές κάρτες σε μια εφαρμογή για κινητά και μια πλήρως ενσωματωμένη φυσική κάρτα που ονομάζεται «Affirm Card».

Η Evolve είναι ένας μεγάλος πάροχος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών που ειδικεύεται στη λιανική και εμπορική τραπεζική, στη διεκπεραίωση πληρωμών και στο banking-as-a-service (BaaS). Έχει ενεργές συνεργασίες με πολλές εταιρείες fintech, συμπεριλαμβανομένων των Shopify, Bilt, Plaid, Stripe και Mercury. Αυτές οι εταιρείες fintech το χρησιμοποιούν για να παρέχουν το τραπεζικό backend για τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης καρτών, της διαχείρισης καταθέσεων και της διευκόλυνσης δανείων.

Τον Ιούνιο, η συμμορία ransomware LockBit ισχυρίστηκε ψευδώς ότι παραβίασε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και έκλεψε 33 TB δεδομένων. Αφού οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα, διαπιστώθηκε ότι είχαν κλαπεί από την Evolve Bank & Trust, η οποία επιβεβαίωσε την παραβίαση στο BleepingComputer και ότι τα δεδομένα ανήκαν σε αυτούς.

Δείτε ακόμα: Παραβίαση δεδομένων στην Agropur εκθέτει πληροφορίες πελατών

Σε μια ενημέρωση που δημοσιεύθηκε χθες, η Evolve είπε ότι ανταποκρίθηκε στο περιστατικό επαναφέροντας τους κωδικούς πρόσβασης παγκοσμίως, ανακατασκευάζοντας κρίσιμα στοιχεία διαχείρισης πρόσβασης ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένου του Active Directory, και διάφορα μέτρα σκλήρυνσης δικτύου.

Evolve Bank

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της έρευνας, υπάρχουν στοιχεία ότι τα κλεμμένα δεδομένα περιλαμβάνουν ονόματα, Αριθμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (SSN), αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και στοιχεία επικοινωνίας.

Η Affirm, ένας από τους πελάτες της Evolve, προειδοποιεί τώρα τους πελάτες της ότι τα προσωπικά και οικονομικά τους στοιχεία ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στην παραβίαση δεδομένων της Evolve. Η Affirm μοιράζεται δεδομένα πελατών με την Evolve όπως απαιτείται για την έκδοση της Affirm Cards, μια χρεωστική κάρτα που σας επιτρέπει να πληρώνετε για αγορές σας αργότερα.

Η Affirm πρόσθεσε ότι η Evolve τους είχε διαβεβαιώσει ότι το περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο είχε περιοριστεί. Ωστόσο, η έρευνα για το εύρος της παραβίασης και την έκταση της μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Εν τω μεταξύ, η Affirm λέει ότι οι χρήστες ενδέχεται να συνεχίσουν τις συναλλαγές τους κανονικά, καθώς η Εταιρεία παραμένει σε εγρήγορση για δυνητικά ύποπτη δραστηριότητα που σχετίζεται με το συμβάν.

Δείτε επίσης: BSNL: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει εκατομμύρια πελάτες του παρόχου τηλεπικοινωνιών

Μία παραβίαση δεδομένων, όπως αυτή που επηρεάζει πελάτες της Affirm είναι ένα σημαντικό περιστατικό ασφάλειας στον κυβερνοχώρο κατά το οποίο γίνεται πρόσβαση, κλοπή ή έκθεση σε ευαίσθητα, προστατευμένα ή εμπιστευτικά δεδομένα από μη εξουσιοδοτημένο άτομο. Αυτές οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν εκτεταμένες συνέπειες τόσο για οργανισμούς όσο και για άτομα, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής απώλειας, της βλάβης της φήμης και της πιθανότητας κλοπής ταυτότητας. Σε πολλές περιπτώσεις, παραβιάσεις δεδομένων συμβαίνουν λόγω ανεπαρκών μέτρων ασφαλείας, ανθρώπινου λάθους ή εξελιγμένων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Είναι σημαντικό για τους οργανισμούς να εφαρμόζουν ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας, να διεξάγουν τακτικές αξιολογήσεις ασφαλείας και να εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη παραβιάσεων δεδομένων και την προστασία ευαίσθητων πληροφοριών.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS