ΑρχικήUpdatesGoogle Messages: Αφαιρεί το "No Encryption" εικονίδιο από τις συνομιλίες RCS του...

Google Messages: Αφαιρεί το “No Encryption” εικονίδιο από τις συνομιλίες RCS του iPhone

Το Google Messages αφαιρεί το εικονίδιο “No Encryption” (ότι δηλαδή δεν είναι δυνατή η κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο) στις συνομιλίες RCS μεταξύ iPhone και Android.

google messages encryption

Από την περασμένη εβδομάδα, το Google Messages ανέφερε ότι οι συνομιλίες RCS μεταξύ Android και iPhone δεν υποστηρίζουν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, με ένα εμφανές εικονίδιο κλειδώματος με διαγώνια γραμμή.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι το Google Messages χρησιμοποιεί τη δική του εφαρμογή encryption (κρυπτογράφησης) για ατομικές και ομαδικές συνομιλίες.

Δείτε σχετικά: Το Google Messages Reaction Effects αποκτά επιλογή απενεργοποίησης

Η Apple επιθυμεί να προστεθεί η κρυπτογράφηση στο πρότυπο RCS Universal Profile. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν αυτό θα συμβεί μέχρι την κυκλοφορία του iOS 18 το φθινόπωρο. Η Google πιθανότατα θα υιοθετήσει αυτή τη τυποποιημένη προσέγγιση όταν γίνει διαθέσιμη.

Από σήμερα, η Google έχει αφαιρέσει το διαγραμμισμένο εικονίδιο κλειδώματος από τις συνομιλίες μεταξύ iOS και Android. Αυτή φαίνεται να είναι μια αλλαγή από την πλευρά του διακομιστή, που εφαρμόστηκε στις πρόσφατες εκδόσεις beta του Google Messages. Προηγουμένως, οι περισσότεροι χρήστες αντιμετώπιζαν αυτό το εικονίδιο όταν επικοινωνούσαν με χρήστες Android που δεν χρησιμοποιούσαν το Google Messages ως εφαρμογή γραπτών μηνυμάτων τους.

Από μία άποψη, αυτό αντικατοπτρίζει την τρέχουσα κατάσταση με τα SMS σήμερα. Δεν έχει νόημα να επισημανθεί η έλλειψη κρυπτογράφησης στις συνομιλίες μεταξύ Android και iOS, καθώς δεν υπάρχει κάποια ενέργεια που μπορούν να κάνουν οι τελικοί χρήστες αυτή τη στιγμή για να την αποκτήσουν.

Εν τω μεταξύ, πριν από την κυκλοφορία του iOS 18, το Google Messages εργάζεται για την καλύτερη υποστήριξη και ενημέρωση των χρηστών σχετικά με τις «συνομιλίες RCS μεταξύ πλατφορμών».

  • <string name=”group_upgrade_about_rcs_link”>About cross-platform RCS chats</string>
Google Messages No Encryption

Οι συμβολοσειρές που εισήχθησαν στην έκδοση 20240627_01_RC00 αναδεικνύουν επίσης τα πλεονεκτήματα του RCS στις ομαδικές συνομιλίες:

Διαβάστε επίσης: Google Messages: Θα υποστηρίζει δορυφορική συνδεσιμότητα;

  • <string name=”group_upgrade_popup_title”>”You’ve got upgraded chats”</string>
  • <string name=”group_upgrade_popup_description”>Send sharper photos and videos \U0001f4f8 with reactions \U0001f44d \u2014 free over wifi. %1$s</string>

Πηγή: 9to5google

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS