ΑρχικήinetΗ Αναζήτηση Google κατατάσσει τα AI Spam πάνω από τα αρχικά αποτελέσματα...

Η Αναζήτηση Google κατατάσσει τα AI Spam πάνω από τα αρχικά αποτελέσματα ειδήσεων

Πρόσφατα, ένας από τους συγγραφείς του WIRED, που έψαχνε για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες σχετικά με τις πολιτικές τεχνητής νοημοσύνης της Adobe, ανακάλυψε κάτι αρκετά σοκαριστικό. Τα πρώτα άρθρα που εμφανίστηκαν στην αναζήτηση Google, φαίνεται ότι ήταν AI Spam περιεχόμενο που αντέγραφε υλικό από άλλες ειδησεογραφικές πηγές.

Δείτε επίσης: OpenAI: Το νέο CriticGPT ελέγχει για λάθη του ChatGPT

Αναζήτηση Google AI Spam

Ο συγγραφέας, κάνοντας κλικ στον κορυφαίο υπερσύνδεσμο, βρέθηκε σε έναν spam ιστότοπο ονόματι Syrus, γεμάτο με κλεμμένα άρθρα που είχαν αντιγραφεί, πολλά από τα οποία χρησιμοποιούν εικονογραφήσεις που δημιουργήθηκαν από AI. Ένα ολόκληρο άρθρο του WIRED αντιγράφηκε με μικρές μόνο αλλαγές στις φράσεις. Το μόνο που υπήρχε ως υπόδειξη για την αρχική πηγή του άρθρου, ήταν ένας υπερσύνδεσμος στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας.

Το bot δεν αντέγραφε τα άρθρα μόνο στα αγγλικά, καθώς βρέθηκαν εκδόσεις αυτού του κλεμμένου περιεχομένου σε 10 ακόμα γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τις γλώσσες στις οποίες το WIRED παράγει περιεχόμενο, όπως τα ιαπωνικά και τα ισπανικά.

Άλλα άρθρα που είχαν αρχικά δημοσιευθεί από άλλες πηγές, όπως το Reuters και το TechCrunch, είχαν επίσης κλαπέι από αυτόν το ιστότοπο, είχαν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και παρουσίαζαν παρόμοιες εικόνες τεχνητής νοημοσύνης. Στα τέλη Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου, ο ιστότοπος Syrus φάνηκε να έχει καταλάβει τα αποτελέσματα των Ειδήσεων Google, αφού εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα για πολλά ερωτήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία.

Όπως αναφέρθηκε από το 404 Media τον Ιανουάριο, άρθρα AI spam εμφανίστηκαν πολλές φορές για βασικά ερωτήματα στα αποτελέσματα αναζήτησης των Ειδήσεων Google. Δύο μήνες αργότερα, η Google ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμό της και τις νέες πολιτικές spam email, ως μια προσπάθεια βελτίωσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Μέχρι τα τέλη Απριλίου, η Google κοινοποίησε ότι ολοκληρώθηκαν οι σημαντικές προσαρμογές για την κατάργηση των μη χρήσιμων αποτελεσμάτων από το σύστημα κατάταξης της μηχανής αναζήτησης.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της εταιρείας, το AI spam περιεχόμενο παραμένει ένα διαρκές, διαδεδομένο ζήτημα για τα αποτελέσματα αναζήτησης των Ειδήσεων Google.

Δείτε ακόμα: Void Arachne: Χρησιμοποιεί Deepfake και AI για να διαδώσει κακόβουλα VPN\

meta AI dark patterns

Ο συγγραφές του WIRED, επικοινώνησε με το άτομο πίσω από το ιστολόγιο για να μάθει περισσότερα για το πώς το δημιούργησαν. Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο AI ως μέρος της διαδικασίας γραφής. “Σχετικά με τις ανησυχίες σας για λογοκλοπή, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου περιλαμβάνει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που αναλύουν και συνθέτουν πληροφορίες από διάφορες πηγές, ενώ πάντα σέβονται την πνευματική ιδιοκτησία“, έγραψε κάποιος χρησιμοποιώντας το όνομα Daniele Syrus.

Υποδεικνύουν τον μοναδικό υπερσύνδεσμο στο κάτω μέρος του ανυψωμένου άρθρου ως επαρκή αναφορά στην αρχική πηγή. Ωστόσο, ένας σύνδεσμος που δεν αναφέρει καν το όνομα της πηγής δεν αποτελεί επαρκή άμυνα κατά της λογοκλοπής. Το άτομο ισχυρίζεται επίσης ότι ο στόχος του ιστότοπου δεν είναι να λαμβάνει κλικ από τη μηχανή αναζήτησης της Google, αλλά να δοκιμάσει αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης σε πολλές γλώσσες.

Εξετάζοντας τις πολιτικές ανεπιθύμητης αλληλογραφίας της Google, φαίνεται ότι αυτό το ιστολόγιο παραβιάζει άμεσα τους κανόνες της εταιρείας σχετικά με την ηλεκτρονική λογοκλοπή. “Τα παραδείγματα λογοκλοπής περιλαμβάνουν: … ιστότοπους που αντιγράφουν περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους, το τροποποιούν ελάχιστα (για παράδειγμα, αντικαθιστώντας συνώνυμα ή χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένες τεχνικές) και το αναδημοσιεύουν.” Η εκπρόσωπος της Google, Meghann Farnsworth αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν αυτό το ιστολόγιο παραβίαζε τις πολιτικές της Google ή εάν η εταιρεία θα το κατατάξει στα αποτελέσματα των Ειδήσεων Google βάσει αυτής της αναφοράς.

Τo τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι που γράφουν πρωτότυπα άρθρα για να προστατεύσουν σωστά τη δουλειά τους είναι δυστυχώς ασαφές. Πολλοί ειδικοί σε θέματα SEO, φαίνεται να έχουν μεγάλο άγχος σχετικά με τις πολιτικές της Google, οι οποίες σε αυτή την περίπτωση δεν είναι καθόλου διαφανείς.

Δείτε επίσης: Meta: Διακόπτει την εκπαίδευση του AI με δεδομένα χρηστών

Η Google προσφέρει ως επι το πλείστον στους χρήστες μια αξιοπρεπή εμπειρία, προστατεύοντάς τους από το να βλέπουν τυχαίους ιστότοπους πορνογραφίας όταν αναζητούν άσχετα, δημοφιλή ερωτήματα. Ωστόσο, παραμένει λογικό να περιμένουμε από μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κόσμο -που έχει σημαντική επιρροή στον τρόπο δημιουργίας, διανομής και κατανάλωσης διαδικτυακού περιεχομένου- να κάνει καλύτερα τη δουλειά της φιλτράροντας τη λογοκλοπή και το AI spam περιεχόμενο από τα αποτελέσματα αναζήτης των Ειδήσεων Google.

Πηγή: WIRED

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS