ΑρχικήYoutubeΟ Γαλαξίας μας θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο αυτό το καλοκαίρι

Ο Γαλαξίας μας θα είναι ορατός χωρίς τηλεσκόπιο αυτό το καλοκαίρι

Είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να δείτε τον Γαλαξία μας. Αυτό το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το φωτεινό κέντρο του γαλαξία μας γίνεται ορατό, αλλά μόνο σε όσους βρίσκονται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Εάν ο ουρανός είναι καθαρός, είναι δυνατόν να δούμε τα δισεκατομμύρια αστέρια του γαλαξία μας.

Δείτε επίσης: J0613+52: Ανακαλύφθηκε ιδιαίτερος γαλαξίας χωρίς αστέρια!

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη δεν έχουν καμία πιθανότητα να δουν τον Γαλαξία εκτός και αν ταξιδέψουν σε μια τοποθεσία με σκοτεινό ουρανό. Είναι επίσης απαραίτητο να αποφύγετε το δυνατό φως του φεγγαριού, το οποίο καθιστά μόνο περίπου 10 ημέρες το μήνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατάλληλες, για εύκολη θέαση του Γαλαξία μέσα στο σκοτάδι. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που εκτιμάται ότι το 80% των Βορειοαμερικανών δεν έχουν δει ποτέ τον Γαλαξία.

Γαλαξίας καλοκαίρι

Σύμφωνα με το Capture The Atlas, είναι δυνατό να δούμε τον Γαλαξία αυτό το καλοκαίρι από το Βόρειο Ημισφαίριο, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο. Από το νότιο ημισφαίριο, αυτό το παράθυρο επεκτείνεται κατά περίπου ένα μήνα σε κάθε πλευρά.

Το γεωγραφικό σας πλάτος στη Γη κάνει τη διαφορά, αλλά γενικά, ο Γαλαξίας είναι ορατός νωρίς το πρωί από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο και το βράδυ από τον Ιούλιο έως τις αρχές Οκτωβρίου. Για παράδειγμα, αν θέλατε να δείτε τον Γαλαξία τον Μάρτιο, θα έπρεπε να ξυπνήσετε στις 4 π.μ. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, είναι ένα γεγονός μετά το ηλιοβασίλεμα.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Χρειάζεστε νυχτερινούς ουρανούς χωρίς φεγγάρι, δίνοντας προτεραιότητα στις 10 νύχτες γύρω από τη νέα σελήνη – όταν το φεγγάρι δεν βρίσκεται στον νυχτερινό ουρανό – ειδικά από το τελευταίο τέταρτο της σελήνης έως τρεις νύχτες μετά τη νέα σελήνη (όταν η ημισέληνος δύσει αμέσως μετά το σκοτάδι).

Δείτε ακόμα: Χαμένοι Νάνοι Γαλαξίες βρέθηκαν κοντά στον Γαλαξία μας

Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι ημερομηνίες είναι οι καλύτερες στιγμές για να δείτε τον Γαλαξία αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο:

  • 28 Ιουνίου – 8 Ιουλίου
  • 28 Ιουλίου – 7 Αυγούστου
  • 26 Αυγούστου – 6 Σεπτεμβρίου
  • 24 Σεπτεμβρίου – 5 Οκτωβρίου

Θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη οι ώρες δύσης και ανατολής, ιδιαίτερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, καθώς περιορίζουν τις ώρες του σκότους. Τότε είναι πιο πιθανό να δείτε τον Γαλαξία αμέσως μετά το ηλιοβασίλεμα. Ωστόσο, θα χρειαστείτε απόλυτο σκοτάδι για να έχετε καλή θέα.

Μην ξεχάσετε να αφήσετε τα μάτια σας να προσαρμοστούν στο σκοτάδι για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την παρακολούθηση του ουρανού. Αυτό σημαίνει ότι δεν κοιτάτε το smartphone ή οποιαδήποτε άλλη φωτεινή, λευκή πηγή φωτός μετά τη δύση του ήλιου. Ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε ένα σκοτεινό σημείο είναι να χρησιμοποιήσετε το Find a Dark Sky Place του DarkSky ή το Dark Site Finder ή να συμβουλευτείτε έναν χάρτη φωτορύπανσης.

Δείτε επίσης: Νέα τεράστια μαύρη τρύπα εντοπίστηκε στον γαλαξία μας

Με κατάλληλους σκοτεινούς ουρανούς, μπορείτε να δείτε τη ζώνη του Γαλαξία με γυμνό μάτι αυτό το καλοκαίρι — αλλά ένα καλό μικρό τηλεσκόπιο ή ένα ζευγάρι κιάλια παρατήρησης των αστεριών μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε μεγέθυνση σε αντικείμενα ενδιαφέροντος και να επωφεληθείτε από μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες παρατήρησης αστεριών του 2024.

Πηγή: livescience

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS