ΑρχικήSecurityΝέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

Νέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

Οι hacker που έκλεψαν δεδομένα από τον Ιάπωνα εκδότη Kadokawa μέσω κυβερνοεπίθεσης, ισχυρίζονται και νέα διαρροή δεδομένων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Hackers εκμεταλλεύονται ευπάθεια MSHTML για διανομή του MerkSpy spyware

Kadokawa διαρροή δεδομένων

Η Kadokawa είπε ότι διερευνά την αυθεντικότητα του ισχυρισμού και κάλεσε τους ανθρώπους να μην κοινοποιήσουν τέτοια δεδομένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις.

Μια ομάδα hacker που αυτοαποκαλείται BlackSuit δημοσίευσε μια δήλωση στο dark web, ένα εξαιρετικά ανώνυμο μέρος του διαδικτύου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την παραβίαση δεδομένων, η οποία προκάλεσε αναστολές των υπηρεσιών Kadokawa, συμπεριλαμβανομένης της πλατφόρμας κοινής χρήσης βίντεο Niconico. Απείλησε να δημοσιεύσει τα δεδομένα τη Δευτέρα, εκτός εάν καταβληθούν τα απαιτούμενα λύτρα.

Δείτε ακόμα: Οι Kimsuky hackers χρησιμοποιούν κακόβουλη επέκταση Chrome για κλοπή στοιχείων

Η ομάδα πιστεύεται ότι έχει κλέψει 1,5 terabytes δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για συμβάσεις με επιχειρηματικούς εταίρους και πληροφοριών χρηστών.

Η πλατφόρμα Niconico και άλλες υπηρεσίες δεν ήταν διαθέσιμες από τις 8 Ιουνίου μετά από μια κυβερνοεπίθεση που χρησιμοποίησε ransomware που κρυπτογραφεί δεδομένα και αναζητά πληρωμή με αντάλλαγμα ένα κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Η Kadokawa, η οποία χρησιμοποιεί ένα προσωρινό σύστημα, δήλωσε την Παρασκευή ότι επιβεβαίωσε τη διαρροή ορισμένων από τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών στοιχείων όλων των εργαζομένων στη μονάδα Dwango, η οποία διαχειρίζεται την πλατφόρμα Niconico.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ενημερώνει τους πελάτες ότι Ρώσοι hacker κατασκόπευαν email

Οι κυβερνοεπιθέσεις είναι κακόβουλες απόπειρες βλάβης, διακοπής ή απόκτησης μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε συστήματα υπολογιστών, δίκτυα ή συσκευές. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να λάβουν διάφορες μορφές, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων phishing, κακόβουλου λογισμικού, ransomware και άρνησης υπηρεσίας (DoS). Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου στοχεύουν συχνά ευαίσθητα δεδομένα, όπως οικονομικές πληροφορίες, προσωπικές ταυτότητες και πνευματική ιδιοκτησία, οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές απώλειες και παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Καθώς η τεχνολογική πρόοδος συνεχίζεται, η πολυπλοκότητα των κυβερνοεπιθέσεων εξελίσσεται επίσης, αποτελώντας μια συνεχή απειλή για άτομα, επιχειρήσεις και κυβερνητικούς θεσμούς. Είναι ζωτικής σημασίας η εφαρμογή ισχυρών μέτρων κυβερνοασφάλειας και η ενημέρωση σχετικά με τις τελευταίες απειλές για την προστασία από αυτούς τους κινδύνους.

Πηγή: japantimes

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS