ΑρχικήinetThreads: Πάνω από 175 εκατ. μηνιαίοι χρήστες μέσα σε ένα χρόνο

Threads: Πάνω από 175 εκατ. μηνιαίοι χρήστες μέσα σε ένα χρόνο

Πριν από έναν περίπου χρόνο, η Meta κυκλοφόρησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, Threads, με σκοπό να χτυπήσει το X (πρώην Twitter) του Elon Musk. Η υπηρεσία έγινε σύντομα δημοφιλής και τώρα το Threads έχει περισσότερους από 175 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

Threads χρήστες

Την ανακοίνωση έκανε ο CEO της Meta, Mark Zuckerberg. Σε δύο ημέρες το Threads συμπληρώνει ένα χρόνο λειτουργίας. Όταν έφτασε στο App Store στις 5 Ιουλίου 2023, το X αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα λόγω κάποιων αποφάσεων και αλλαγών που είχε εφαρμόσει ο νέος ιδιοκτήτης του, Elon Musk. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να πούμε ότι ήταν μια καλή περίοδος για την εμφάνιση μιας νέας εφαρμογής, από μια τόσο μεγάλη εταιρεία όπως η Meta. Ένα χρόνο αργότερα, το Threads εξακολουθεί να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο στο ξεκίνημά του.

Δείτε επίσης: Η Meta κυκλοφορεί το Threads API σε developers

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε κοινωνικό δίκτυο, οι μηνιαίοι χρήστες δείχνουν μόνο ένα μέρος της ανάπτυξης. Σε αντίθεση με το Facebook, το WhatsApp και το Instagram, η Meta δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη αριθμούς καθημερινών χρηστών για το Threads. Αυτή η παράλειψη υποδηλώνει ότι το Threads εξακολουθεί να έχει μεγάλη επισκεψιμότητα από άτομα που δεν έχουν γίνει ακόμη τακτικοί χρήστες.

Επίσης, είναι πιθανό ότι ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης της εφαρμογής προέρχεται από την προώθηση της στο Instagram, το οποίο είναι πράγματι πολύ δημοφιλές. Και οι δύο εφαρμογές μοιράζονται το ίδιο σύστημα λογαριασμών.

Ακόμα κι έτσι, οι 175 εκατομμύρια μηνιαίοι χρήστες για μια τόσο νέα εφαρμογή, όπως το Threads, είναι σημαντικό επίτευγμα.

Δείτε επίσης: Η Meta δοκιμάζει ένα cross-posting feature σε Instagram και Threads

Αύξηση χρηστών

Η αύξηση των χρηστών στο Threads μπορεί επηρεάσει σημαντικά τη στρατηγική της Meta. Καταρχάς, η αύξηση αυτή μπορεί να επιβεβαιώσει την επένδυση της εταιρείας στην πλατφόρμα και να την ενθαρρύνει να επενδύσει περισσότερο στην ανάπτυξη και βελτίωση της.

Δείτε επίσης: Το διαφημιστικό μοντέλο της Meta παραβιάζει τους κανόνες της ΕΕ

Επίσης, η αύξηση των χρηστών μπορεί να προσελκύσει περισσότερους διαφημιστές, αυξάνοντας τα έσοδα από διαφημίσεις. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στη στρατηγική της εταιρείας σχετικά με την τιμολόγηση και την τοποθέτηση των διαφημίσεων.

Τέλος, μπορεί να αλλάξει η πολιτική της εταιρείας σχετικά με την προστασία των δεδομένων των χρηστών και την ασφάλεια. Με περισσότερους χρήστες, η εταιρεία θα χρειαστεί να ενισχύσει τις προσπάθειές της για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των χρηστών της.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS