ΑρχικήSecurityΤο διοικητικό όργανο της Formula 1 αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Το διοικητικό όργανο της Formula 1 αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Η FIA (Fédération Internationale de l’Automobile), το κυβερνητικό όργανο των αγώνων Formula 1 από τη δεκαετία του 1950, λέει ότι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα μετά από παραβίαση πολλών λογαριασμών email της σε μια επίθεση phishing.

Δείτε επίσης: Η Affirm λέει ότι κάτοχοι καρτών επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της Evolve Bank

Formula 1 παραβίαση δεδομένων

Η FIA, που ιδρύθηκε το 1904 ως Association Internationale des Automobile Clubs Reconnus (AIACR), είναι μια μη κερδοσκοπική διεθνής ένωση που συντονίζει πολλά πρωταθλήματα αγώνων αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένης της Formula 1 και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC).

Συγκεντρώνει επίσης 242 οργανισμούς μέλη από 147 χώρες σε πέντε ηπείρους και ελέγχει το Ίδρυμα FIA, το οποίο προωθεί και χρηματοδοτεί την έρευνα για την οδική ασφάλεια.

«Πρόσφατα περιστατικά μετά από επιθέσεις phishing οδήγησαν σε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα που περιέχονται σε δύο λογαριασμούς email που ανήκουν στη FIA», δήλωσε ο οργανισμός την Τετάρτη.

«Η FIA προέβη σε όλες τις ενέργειες για να διορθώσει τα ζητήματα, ιδίως με τη διακοπή των παράνομων προσβάσεων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις έλαβε γνώση των περιστατικών».

Δείτε ακόμα: Παραβίαση δεδομένων στην Agropur εκθέτει πληροφορίες πελατών

Η FIA λέει ότι ενημέρωσε την Préposé Fédéral à la Protection des Données et à la Transparence (η ελβετική ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων) και την Επιτροπή Nationale de l’Informatique et des Libertés (η γαλλική ρυθμιστική αρχή προστασίας δεδομένων) για το συμβάν.

Το διοικητικό όργανο της Formula 1 έχει επίσης λάβει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας για να αποκλείσει παρόμοιες παραβιάσεις δεδομένων στο μέλλον και δήλωσε ότι «λυπάται για κάθε ανησυχία που προκαλείται στα επηρεαζόμενα άτομα».

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις μας για την προστασία δεδομένων και την ασφάλεια των πληροφοριών και επανεξετάζουμε συνεχώς τα συστήματά μας για να διασφαλίσουμε ότι είναι ισχυρά, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο», πρόσθεσε η FIA.

Ο οργανισμός δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πότε εντοπίστηκε η παραβίαση, πόσες προσωπικές πληροφορίες ατόμων είχαν παραβιαστεί και ποια ευαίσθητα δεδομένα εκτέθηκαν ή κλάπηκαν στο περιστατικό.

Δείτε επίσης: Geisinger: Παραβίαση δεδομένων ασθενών από IT υπάλληλο

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, οι παραβιάσεις δεδομένων, όπως αυτή στο διοικητικό όργανο της Formula 1, έχουν γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη απειλή τόσο για άτομα όσο και για οργανισμούς. Μια παραβίαση δεδομένων συμβαίνει όταν ευαίσθητες, εμπιστευτικές ή προστατευμένες πληροφορίες παραβιάζονται, αποκαλύπτονται ή κλέβονται από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας παραβίασης μπορεί να είναι σοβαρές, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής απώλειας, της κλοπής ταυτότητας και της βλάβης στη φήμη ενός οργανισμού. Οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν σε ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας, να διενεργούν τακτικούς ελέγχους ασφαλείας και να εκπαιδεύουν τους υπαλλήλους τους σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για τον μετριασμό του κινδύνου παραβίασης δεδομένων. Η διασφάλιση της προστασίας των δεδομένων όχι μόνο προστατεύει το απόρρητο αλλά διατηρεί επίσης την εμπιστοσύνη των πελατών και των ενδιαφερομένων.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS