ΑρχικήSecurityHealthEquity: Παραβίαση δεδομένων υγείας πελατών

HealthEquity: Παραβίαση δεδομένων υγείας πελατών

Η healthcare fintech εταιρεία, HealthEquity, προειδοποιεί για μια παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει προστατευμένα στοιχεία υγείας πελατών. Οι επιτιθέμενοι είχαν πρόσβαση στα συστήματα της εταιρείας, παραβιάζοντας το λογαριασμό ενός συνεργάτη.

HealthEquity Παραβίαση δεδομένων

Η HealthEquity εντόπισε την παραβίαση δεδομένων αφού παρατήρησε «περίεργη συμπεριφορά» από την προσωπική συσκευή ενός συνεργάτη. Αμέσως, ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό και διαπίστωσε ότι ο συνεργάτης είχε παραβιαστεί από hackers.

Οι επιτιθέμενοι χρησιμοποίησαν τον παραβιασμένο λογαριασμό για να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα της HealthEquity και, αργότερα,  κατάφεραν να κλέψουν ευαίσθητα στοιχεία υγείας.

Δείτε επίσης: Το διοικητικό όργανο της Formula 1 αποκαλύπτει παραβίαση δεδομένων

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένες πληροφορίες μεταφέρθηκαν στη συνέχεια από τα συστήματα του Συνεργάτη“, είπε η εταιρεία.

Η HealthEquity ειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών health savings account (HSA) και άλλων λύσεων που απευθύνονται στους καταναλωτές.

Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο της, στις Ηνωμένες Πολιτείες, και διαχειρίζεται εκατομμύρια λογαριασμούς HSA, FSA, HRA και άλλα benefit accounts. Έχει συνεργασία με πολλούς εργοδότες και προγράμματα υγείας.

Ο ακριβής αντίκτυπος και ο αριθμός των ατόμων που επηρεάζονται από την παραβίαση δεδομένων δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά η HealthEquity έχει αρχίσει να ειδοποιεί άτομα.

Δείτε επίσης: Η Affirm λέει ότι κάτοχοι καρτών επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων της Evolve Bank

Η Εταιρεία υποσχέθηκε επίσης να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων και προστασίας ταυτότητας.

Η HealthEquity είπε ότι η παραβίαση δεν περιελάμβανε την εγκατάσταση malware στα συστήματα ούτε προκάλεσε τεχνικές διακοπές. Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες και υπηρεσίες παραμένουν διαθέσιμες.

Επιπτώσεις παραβίασης

Οι επιπτώσεις της παραβίασης δεδομένων της HealthEquity μπορεί να είναι σοβαρές. Πρώτα απ’ όλα, η έκθεση των προστατευμένων στοιχείων υγείας (PHI) μπορεί να οδηγήσει σε παραβίαση της ιδιωτικότητας των ασθενών. Τα ευαίσθητα δεδομένα υγείας είναι προσωπικά και η αποκάλυψή τους μπορεί να προκαλέσει αμηχανία ή ψυχολογική πίεση στους χρήστες.

Δείτε επίσης: Prudential Financial: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2,5 εκατ. ανθρώπους

HealthEquity: Παραβίαση δεδομένων υγείας πελατών

Επιπλέον, η παραβίαση μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικές απώλειες. Οι επιτιθέμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κλεμμένα δεδομένα για να διαπράξουν απάτες, όπως η υποβολή ψευδών αιτήσεων ασφάλισης ή η απόκτηση ιατρικών υπηρεσιών στο όνομα των θυμάτων. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι χρήστες να βρεθούν αντιμέτωποι με ανεξήγητες χρεώσεις ή να χάσουν την πρόσβαση σε απαραίτητες υπηρεσίες.

Ένα τέτοιο περιστατικό επηρεάζει και την εμπιστοσύνη των χρηστών προς την HealthEquity και άλλες παρόμοιες εταιρείες. Όταν οι χρήστες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε μια εταιρεία που διαχειρίζεται τα προσωπικά τους δεδομένα, μπορεί να είναι διστακτικοί να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της στο μέλλον, κάτι που μπορεί να επηρεάσει την υγεία και την ευημερία τους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS