ΑρχικήinetApple M4 iPad Pro VS Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Apple M4 iPad Pro VS Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Με την εισαγωγή OLED οθονών, πιο λεπτού σχεδιασμού και άλλων χαρακτηριστικών στο M4 iPad Pro, αποφασίσαμε να εξετάσουμε ξανά το κορυφαίο OLED tablet της Samsung, το Galaxy Tab S9 Ultra, για να δούμε πώς συγκρίνονται και ποιο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.

iPad Pro Samsung Galaxy

Και τα δύο tablet έχουν εξαιρετικές OLED οθόνες. Ωστόσο, η 14,6 ιντσών οθόνη του Tab S9 Ultra με διαστάσεις 16:10 είναι καλύτερη για παρακολούθηση βίντεο από την 13 ιντσών οθόνη του iPad Pro με λόγο 4:3. Ο ευρύτερος λόγος διαστάσεων του Tab S9 Ultra επιτρέπει την καλύτερη προσαρμογή του περιεχομένου ευρείας οθόνης, προσφέροντας μεγαλύτερη προβολή και λιγότερα μαύρα περιθώρια σε σύγκριση με το iPad Pro.

Διαβάστε σχετικά: Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας M4 iPad Pro

Η οθόνη του Tab S9 Ultra φαίνεται ότι είναι λίγο πιο φωτεινή από αυτή του iPad Pro, αλλά στην καθημερινή χρήση η διαφορά δεν είναι αισθητή. Το περιεχόμενο HDR στο Tab S9 Ultra μπορεί να γίνει υπερβολικά φωτεινό, ξεθωριάζοντας άλλο περιεχόμενο. Το iPad Pro, από την άλλη, διαχειρίζεται καλύτερα την αντανάκλαση, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η επιλογή Nano-Texture που είναι διαθέσιμη σε ορισμένες διαμορφώσεις του iPad Pro υψηλής ποιότητας.

Το πάχος των δύο tablet είναι παρόμοιο, με τη νέα σχεδίαση του iPad Pro να το καθιστά ελαφρώς πιο λεπτό από το Tab S9 Ultra της Samsung, αν και η διαφορά είναι αμελητέα. Το Tab S9 Ultra προσφέρει έως και 1TB ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου, ενώ το iPad Pro φτάνει τα 2TB. Ωστόσο, η Samsung περιλαμβάνει υποδοχή microSD που επιτρέπει την επέκταση της αποθήκευσης με χαμηλότερο κόστος από την αύξηση του ενσωματωμένου αποθηκευτικού χώρου στο iPad Pro.

Η Apple αφαίρεσε την εξαιρετικά ευρυγώνια κάμερα από το πιο πρόσφατο iPad Pro, διατηρώντας μόνο την τυπική ευρυγώνια κάμερα για τη λήψη βίντεο. Αντίθετα, η Samsung περιλαμβάνει και τους δύο τύπους κάμερας στο Tab S9 Ultra. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα iPad τους για τη λήψη βίντεο.

Δείτε ακόμη: Apple: Αναζητά νέους προμηθευτές για OLED-on-Silicon οθόνες για την ανάπτυξη πιο προσιτού headset

Η Apple ξεχωρίζει πραγματικά στο hardware του ‌iPad Pro‌ με το επανασχεδιασμένο Magic Keyboard. Προσφέρει κορυφαία αίσθηση πληκτρολόγησης, σταθερή απόδοση, εξαιρετικό trackpad και επιπλέον θύρα USB-C για τη φόρτιση του iPad. Αντίστοιχα, το πληκτρολόγιο της Samsung για το Tab S9 Ultra έχει καλό σχεδιασμό και ευχάριστη εμπειρία πληκτρολόγησης, αλλά το trackpad είναι απλά απογοητευτικό.

Ένα πλεονέκτημα του πληκτρολογίου της Samsung είναι ότι μπορεί να χωριστεί σε δύο μέρη, αφήνοντας το πίσω κάλυμμα στερεωμένο στο tablet για επιπλέον προστασία. Αν και η Apple προσφέρει ένα παρόμοιο σχέδιο πληκτρολογίου για τα φθηνότερα iPad, το Magic Keyboard δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το iPad Pro χωρίς την αφαίρεση και του πίσω καλύμματος.

Παράλληλα με το νέο iPad Pro, η Apple παρουσίασε το Apple Pencil Pro με προηγμένες λειτουργίες, όπως νέες χειρονομίες και υποστήριξη Find My. Ωστόσο, η Samsung διαθέτει το S Pen που προσφέρει εξαιρετική ενοποίηση με το Android. Σημαντικό για την υιοθέτηση της γραφίδας είναι ότι το S Pen περιλαμβάνεται στη συσκευασία του Tab S9 Ultra, ενώ το Apple Pencil Pro αποτελεί επιπλέον αγορά αξίας 129 $ για τους κατόχους iPad Pro.

Διαβάστε επίσης: Ο σχεδιασμός του Galaxy Tab S9 Ultra παρουσιάστηκε

Όπως με τις περισσότερες αγορές Apple και Android, η επιλογή θα εξαρτηθεί από το ποια πλατφόρμα προτιμάτε. Εάν είστε ήδη πλήρως εξοικοιωμένοι στο σύστημα της Apple, το iPad Pro είναι η προφανής επιλογή για να αξιοποιήσετε πλήρως τα οφέλη της άριστης ενσωμάτωσης που προσφέρει η Apple. Ωστόσο, αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό, το Galaxy Tab S9 Ultra της Samsung προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες και μια τεράστια οθόνη σε πολύ χαμηλότερη τιμή από το iPad Pro.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS