ΑρχικήGamingApple: Το Game Porting Toolkit βοηθάει πλέον τους προγραμματιστές να μεταφέρουν παιχνίδια...

Apple: Το Game Porting Toolkit βοηθάει πλέον τους προγραμματιστές να μεταφέρουν παιχνίδια από το macOS στο iOS

Η Apple παρουσίασε πέρυσι ένα νέο Game Porting Toolkit για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να μεταφέρουν τα παιχνίδια των Windows στο macOS.

Game Porting Toolkit

Από τότε, έχουμε δει ορισμένους AAA τίτλους να προστίθενται στο Mac, και σύντομα θα είναι ακόμα πιο εύκολο να μεταφερθούν αυτά τα παιχνίδια στο iOS. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Game Porting Toolkit 2.0 λειτουργεί όχι μόνο σε Mac, αλλά και σε iPhone και iPad.

Δείτε επίσης: Apple M4 iPad Pro VS Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Game Porting Toolkit της Apple έχει τη δυνατότητα να μεταφράζει παιχνίδια των Windows ώστε να εκτελούνται στο macOS. Οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο για να αξιολογήσουν αν αξίζει να μεταφέρουν τα παιχνίδια τους στο Mac και, στη συνέχεια, να εργαστούν στις βελτιστοποιήσεις για την έκδοση macOS του παιχνιδιού – συμπεριλαμβάνοντας τη μετατροπή των γραφικών DirectX σε Metal.

Το SDK επιτρέπει στους προγραμματιστές να αξιοποιούν τις ενσωματωμένες λειτουργίες του συστήματος, όπως η υποστήριξη για χειριστήρια παιχνιδιών, το Spatial Audio και το HDR βίντεο, βελτιώνοντας την ποιότητα και τις δυνατότητες των εφαρμογών τους.

Game Porting Toolkit 2 της Apple

Με το macOS Sequoia, η Apple παρουσιάζει το Game Porting Toolkit 2, προσφέροντας μια σειρά από βελτιώσεις και νέες δυνατότητες. Η νέα έκδοση παρέχει βελτιωμένη απόδοση γραφικών και μεγαλύτερη ποικιλία προγραμμάτων και εφαρμογών. Επιπλέον, υποστηρίζει την ανίχνευση ακτίνων (ray tracing) όταν χρησιμοποιείται με το κατάλληλο hardware και διαθέτει το σετ εντολών AVX2.

Το πιο σημαντικό νέο είναι ότι το Game Porting Toolkit της Apple είναι πλέον συμβατό με το iOS 18. Στην WWDC 2024, η εταιρεία παρουσίασε πώς οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο για να μεταφέρουν παιχνίδια από τα Windows στο macOS και να τα προσαρμόσουν στη συνέχεια για iPhone και iPad.

Όταν ένας προγραμματιστής βελτιστοποιεί το παιχνίδι του για το macOS, η μεταφορά του στο iOS γίνεται εύκολα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το SDK διαθέτει κοινές δυνατότητες, όπως η υποστήριξη για χειριστήρια παιχνιδιών, ήχο και γραφικά. Για παράδειγμα, οι δονήσεις που εφαρμόζονται στα χειριστήρια παιχνιδιών μπορούν να αναπαραχθούν εύκολα με την απτική μηχανή του iPhone, χρησιμοποιώντας το ίδιο API.

Game Porting Toolkit

Δείτε περισσότερα: Gaming: H Apple έχει περισσότερα κέρδη από τις Nintendo, Microsoft, Activision και Sony

Αυτό σίγουρα θα κάνει τις πλατφόρμες της Apple πιο ελκυστικές για τους προγραμματιστές παιχνιδιών, καθώς θα μπορούν να μεταφέρουν τους τίτλους τους σε πολλές συσκευές πολύ εύκολα.

Το Game Porting Toolkit 2 της Apple είναι πλέον διαθέσιμο σε beta έκδοση για προγραμματιστές.

Πηγή: 9to5mac

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS