ΑρχικήSecurityΗ Brain Cipher ζητά συγγνώμη για την επίθεση ransomware στην Ινδονησία

Η Brain Cipher ζητά συγγνώμη για την επίθεση ransomware στην Ινδονησία

Η Brain Cipher, η ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εισβολή στο Προσωρινό Εθνικό Κέντρο Δεδομένων (PDNS) της Ινδονησίας και τη διακοπή των υπηρεσιών της χώρας, φαίνεται ότι ζήτησε συγγνώμη για την επίθεση ransomware και έδωσε στην κυβέρνηση το κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Δείτε επίσης: Brain Cipher: Τι γνωρίζουμε για το νέο ransomware;

Brain Cipher ransomware

Αυτό το κλειδί είχε τη μορφή αρχείου ESXi 54 kb. Η αποτελεσματικότητά του δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Στη δήλωση, η Brain Cipher διευκρίνισε ότι κυκλοφόρησε τον αποκρυπτογραφητή από μόνη της, χωρίς να υποκινηθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου ή άλλες υπηρεσίες. Ωστόσο, ζήτησε τη δημόσια ευγνωμοσύνη για τη μεγαλόψυχη συμπεριφορά της – και μάλιστα παρείχε έναν λογαριασμό στον οποίο μπορούσε να λάβει δωρεές.

Η ομάδα έδωσε επίσης ένα κίνητρο – ότι λειτουργούσε ως ελεγκτής διείσδυσης και ότι οι συνομιλίες με την κυβέρνηση είχαν καταλήξει σε αδιέξοδο.

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου είχαν ζητήσει λύτρα ύψους 131 δισεκατομμυρίων ρουπίων (8 εκατομμύρια δολάρια) για να μην δημοσιοποιήσουν δεδομένα, αλλά η κυβέρνηση της Ινδονησίας αρνήθηκε να πληρώσει.

Η δήλωση καταλήγει: «Δεν παζαρεύουμε».

Δείτε ακόμα: H Heritage Valley Health System έλαβε πρόστιμο 950.000 δολάρια για επίθεση Ransomware

Η Brain Cipher διευκρίνισε ότι, ενώ η κυβέρνηση της Ινδονησίας ενδέχεται να ανακτήσει τα δεδομένα της δωρεάν, δεν θα έχουν όλα τα θύματα την ίδια μεταχείριση.

Ειλικρινά, αυτό είναι πολύ ντροπιαστικό για την Kominfo και εμάς ως Ινδονήσιους πολίτες“, μοιράστηκε ένας influencer για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

«Φανταστείτε, με έναν προϋπολογισμό 700 δισεκατομμυρίων Rp για την ασφάλεια των δεδομένων της Ινδονησίας, να βασίζεστε μόνο σε ένα σύστημα ασφαλείας με το Windows Defender», πρόσθεσε.

Πανικός έχει συγκλονίσει την κυβέρνηση – ιδιαίτερα καθώς διαπιστώθηκε ότι τα αντίγραφα ασφαλείας ήταν προαιρετικά μεταξύ των εταιρειών που χτυπήθηκαν. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo διέταξε έλεγχο των κυβερνητικών κέντρων δεδομένων.

Τόσο οι πολιτικοί όσο και το κοινό φαίνεται να ψάχνουν ένα εξιλαστήριο θύμα – μια αναφορά που ζητούσε την παραίτηση του υπουργού Επικοινωνιών και Πληροφορικής, Budi Arie Setiadi για το θέμα συγκέντρωσε περισσότερες από 18.000 υπογραφές.

Δείτε επίσης: Η Patelco Credit Union χτυπήθηκε από επίθεση ransomware

Οι επιθέσεις ransomware, όπως αυτή της ομάδας Brain Cipher, έχουν γίνει μια σημαντική απειλή στην ψηφιακή εποχή, στοχεύοντας τόσο άτομα όσο και οργανισμούς. Αυτές οι επιθέσεις περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα του θύματος, καθιστώντας τα απρόσιτα μέχρι να πληρωθούν τα λύτρα. Οι συνέπειες τέτοιων επιθέσεων μπορεί να είναι καταστροφικές, οδηγώντας σε σημαντικές οικονομικές απώλειες, λειτουργικές διακοπές και βλάβη στη φήμη του θύματος. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου συχνά εκμεταλλεύονται τρωτά σημεία στα δίκτυα, χρησιμοποιούν τεχνικές phishing ή χρησιμοποιούν κακόβουλα συνημμένα για την παράδοση ransomware. Με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα αυτών των επιθέσεων, είναι ζωτικής σημασίας για τις οντότητες να εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα κυβερνοασφάλειας, συμπεριλαμβανομένων τακτικών αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους, ενημερωμένου λογισμικού προστασίας από ιούς και εκπαίδευσης των εργαζομένων για την αναγνώριση πιθανών απειλών.

Πηγή: theregister

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS